Τα καλύτερα «κρυφά» μπαράκια του κέντρου

Ωραίες μουσικές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, φτηνά ποτά και καλά κοκτέιλ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την κοσμοσυρροή των αθηναϊκών hot spots.
Τα καλύτερα «κρυφά» μπαράκια του κέντρου
της Ηρώς Κουνάδη

Υπάρχουν εκείνα τα μπαράκια που τα βλέπεις παντού μπροστά σου: Στα check-ins των φίλων σου στα social media, στα αφιερώματά μας, στα απανωτά posts για το νέο κοκτεϊλάδικο/ αφτεράδικο/ μπαρ-ο-φαγάδικο για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα. Και μετά υπάρχουν και τα «ψαγμένα», εκείνα τα μπαράκια που δεν θα συναντήσεις τον πρώην σου, τέσσερα ξαδέρφια σου και τη μισή Αθήνα με το που περάσεις τις πόρτες τους. Τα μπαράκια που είναι ιδανικά για μυστικά ραντεβού, και για ήσυχες κουβέντες με ωραίες μουσικές, και που είναι εξίσου καλά –ενίοτε και καλύτερα– με τα «βαριά ονόματα» που τα επισκιάζουν. Μπαράκια σαν αυτά.

Abodé  
Αγ. Ασωμάτων 3, Θησείο, τηλ.: 210 3313816



Διεκδικεί επάξια το βραβείο για το πιο καλλιτεχνίζον μπαράκι της Αθήνας: Οι avant garde πίνακες που στολίζουν τους βιομηχανικούς του τοίχους, οι «ψαγμένες» freestyle, soul και ροκ μουσικές του, τα live που φιλοξενεί συχνά-πυκνά, συνηγορούν όλα προς αυτή την κατεύθυνση.


Σερβίρει με την ίδια άνεση καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, σπιτική λεμονάδα, ζεστό και (πολύ καλό) κρύο τσάι, αλλά και χειροποίητη πίτσα για τους πεινασμένους, επεκτείνεται και προς τα έξω, στο μικρό πλατειάκι των Αγίων Ασωμάτων όταν ο καιρός το επιτρέπει –ή το επιβάλλει. Τα ποτά κοστίζουν 7€.

Boo! 
Σαρρή 21, Ψυρρή, τηλ.: 210 3255542



Στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο διατηρητέο κτίριο που μετρά 122 χρόνια ζωής, με πέτρινους τοίχους, σκουρόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί στη διακόσμηση, έντονα χρώματα και old school σκαμπό στην μπάρα του –που είναι και το καλύτερο μέρος για να καθίσετε. Οι μουσικές κινούνται με ευκολία ανάμεσα στη ροκ και τη funk, με μεγαλύτερη αδυναμία στην πρώτη, το κλίμα είναι παρεΐστικο, και τα σφηνάκια-μικρά αριστουργήματα (βασικά, μίνι εκδοχές αριστουργηματικών κοκτέιλ) πάνε κι έρχονται όλο το βράδυ.


Μιλώντας για κοκτέιλ, είναι πολύ καλή ιδέα να κινηθείτε εκτός καταλόγου, αφήνοντας τον μπάρμαν να αυτοσχεδιάσει πάνω στη βάση ή τις γεύσεις που προτιμάτε (γλυκό, πικάντικο, και πάει λέγοντας). Το ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€. Σημειώστε ότι θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί, για καφεδάκι και τσιμπολογήματα.

21 Grams  
Πετράκη 7, Σύνταγμα, τηλ.: 213 0351657



Τα καλύτερα κοκτέιλ τελευταία τα δοκιμάσαμε σε αυτό το τοσοδούλι μπαράκι, που «μεγαλώνει» όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, απλώνοντας τραπεζάκια έξω στον μικρό πανέμορφο πεζόδρομο της Πετράκη, ακριβώς απέναντι από την Taqueria Maya. Χαρούμενο και παρεΐστικο, παίζει φανταστικές indie μουσικές, κάνει και μερικά κινηματογραφικά περάσματα, έχει και σούπερ φιλικό σέρβις –τα φοβερά και τρομερά του κοκτέιλ γίνονται και tailor made, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις παραξενιές σας. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται στα 7-8€. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι.

Φούρνος 
Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη, τηλ.: 210 6460748

Το φουαγιέ του συμπαθέστατου θεάτρου λειτουργεί και αυτόνομα ως σούπερ χαλαρό μπαράκι –ποτάδικο ίσως, αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς, από εκείνα στα οποία θα πεταγόσουν για ένα ποτό καθημερινή με τη φόρμα και το t-shirt αν βρισκόταν κάτω από το σπίτι σου αντί για το κέντρο. Μας αρέσει πολύ για τις μουσικές του, που κινούνται στα πιο «ψαγμένα», πειραματικά μονοπάτια του ροκ φάσματος (σκεφτείτε Nick Cave, Tom Waits και τα συναφή). Κάποια Παρασκευοσάββατα, όταν στον μέσα χώρο έχει πάρτι, τα vibes ανεβαίνουν, και ο κόσμος πληθαίνει.

Jarmusch  
Κιάφας 8, Εξάρχεια, τηλ.: 211 0120494



Στη γειτονιά του Κόκκινου Λωτού, με το γιγάντιο, φωτισμένο του & να δεσπόζει ανάμεσα στις λέξεις coffee και cigars, το μπαράκι με τους μπλε και κόκκινους τοίχους αποτίει τον δέοντα φόρο τιμής στον μεγάλο Τζιμ, βαφτίζοντας τα καταπληκτικά του κοκτέιλ με ονόματα ταινιών του. Παίζει ωραίες μουσικές που ροκίζουν, ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, βγάζει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Κιάφας (Αλκυονίδες έρχονται!) κι έχει και happy day κάθε Πέμπτη, με όλα τα κοκτέιλ στα 5€. Οι κανονικές τους τιμές κυμαίνονται στα 8€.

Ρουά 
Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4044074



Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, με vintage νότες στη διακόσμηση και παρεΐστικη ατμόσφαιρα που εμπνέει από βραδιές με ρακόμελα στη σκιά του Ηρωδείου μέχρι ξέφρενα cult πάρτι όταν η διάθεση ή οι μέρες το απαιτούν, το Ρουά είναι ένα γλυκύτατο café bar που ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του. Σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και ποτά ως τις πρώτες –και τις δεύτερες, ενίοτε– πρωινές ώρες, έχει και τραπεζάκια έξω στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι της γωνίας Ροβέρτου Γκάλι και Ερεχθείου για τα ηλιόλουστα μεσημέρια που έρχονται. Το ποτό κοστίζει 6€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v