5 σούπερ θεατρικές παραστάσεις και 5 μπαρ… για μετά

Η θεατρική έξοδος η σωστή… θέλει και το σωστό μπαράκι για να συζητήσουμε την παράσταση μετά. Μην ψάχνεις, τα βρήκαμε όλα για σένα.
5 σούπερ θεατρικές παραστάσεις και 5 μπαρ… για μετά

Γιούγκερμαν στο Θέατρο Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά το αριστούργημα του Μ. Καραγάτση, σε μια απολαυστική, τρίωρη παράσταση τόσο ζωντανή και σφιχτοδεμένη αφηγηματικά, σαν να διαβάζεις το βιβλίο. Κι είναι αυτή εδώ μια ιστορία που τα έχει όλα: Και έρωτα, και δράμα, και μπιγκ μπίζνες, και δολοπλοκία, και αθηναϊκή ανθρωπογεωγραφία των αρχών του προηγούμενου αιώνα, και εκπληκτικούς χαρακτήρες τόσο τρυφερά δοσμένους που ακόμα και να μην το συμμερίζεσαι, αποκλείεται να μην καταλάβεις το δράμα του καθενός. Συναρπαστικοί στους ρόλους τους ο Γιάννης Στάνκογλου, η Λήδα Μανιατάκου, η Βασιλική Τρουφάκου, εξαιρετικός και όλος ο υπόλοιπος 20μελής θίασος.



Διαβάστε περισσότερα - Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί τον Γιούγκερμαν

Και μετά, και μετά; Ούτε 3 λεπτά με τα πόδια δεν απέχει από το Θέατρο Πορεία το Matchpoint, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «κρυμμένα» μπαράκια του κέντρου. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του, ή στον γλυκύτατο πεζόδρομο καιρού επιτρέποντος, θα βρεις και ωραία τσιμπολογήματα αν πεινάς, θα ακούσεις και σούπερ μουσικές. Το απλό ποτό στα 6€, κοκτέιλ από 7,50€.



Λαντζέρηδες στο Σύγχρονο Θέατρο

Θα σε στεναχωρήσει λίγο αυτή η παράσταση, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε. Είναι όμως μια παράσταση που πρέπει να δεις. Όχι μόνο επειδή μιλά για το μεγαλύτερο και καθημερινότερο δράμα των καιρών μας, τις δουλειές μας, αλλά και γιατί είναι ένα καταπληκτικό ψυχογράφημα τριών χαρακτήρων που, χωρίς να γίνονται ποτέ καρικατούρες, είναι αρχέτυπα ανθρώπων που σίγουρα έχεις γύρω σου. Ένας από αυτούς είσαι κι εσύ. Σκηνοθετεί με τον γνωστό, απολαυστικό ρεαλισμό της η Ελένη Σκότη και πρωταγωνιστούν ο Τάσος Κωστής, ο οποίος κεντά στον χαρακτήρα που ευχόμαστε να μην είσαι, και οι υπέροχοι Κώστας Λάσκος και Γιάννης Σαρακατσάνης.



Διαβάστε περισσότερα - Οι Λαντζέρηδες στο Σύγχρονο Θέατρο

Και μετά, και μετά; Γραμμή για το A Liar Man σχεδόν δίπλα, που έχει μετατρέψει τα δωματιάκια και την αυλή ενός παλιού πέτρινου σπιτιού σε ένα σούπερ κεφάτο μπαράκι με μουσικές που ροκίζουν, αλλά αγαπούν πολύ και την τζαζ και τα blues. Έχει και τσιμπολόγημα, αν πεινάς, έχει και ωραία κοκτέιλ από 8€, έχει ενίοτε και live μουσική.



Η Γελάδα στο Altera Pars

Μιλώντας για δουλειές, ίσως κανείς να μην έχει θέσει το δράμα του σύγχρονου ανθρώπου σε καλύτερη βάση απ’ ό,τι ο Ναζίμ Χικμέτ σε αυτήν εδώ την σπαρταριστή παραβολή που σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά ο Πέτρος Νάκος, με πρωταγωνιστές τους απολαυστικούς στους ρόλους τους Μίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού, Σπύρο Σιδέρη και Ηλία Τσούμπελη. Με στοιχεία από το θέατρο σκιών ως φόρο τιμής στην Ανατολή του Χικμέτ και φορμαλιστική σκηνοθεσία που βυθίζει το κοινό αργά αλλά σταθερά στο αλληγορικό σύμπαν της, η Γελάδα είναι μια παράσταση που θα θυμάσαι –και θα συζητάς– για καιρό.



Διαβάστε περισσότερα - Είδαμε μια υπέροχη Γελάδα στο Θέατρο Altera Pars

Και μετά, και μετά; Θα πιάσεις ένα από τα ετερόκλητα τραπεζάκια του απολύτως χειροποίητου Τεχνοχώρου Φάμπρικα, που παίζει ωραίες, χαλαρές μουσικές σε ένταση ιδανική για να συζητήσεις την παράσταση –και όλο και κάποιον ηθοποιό θα πετύχεις στα διπλανά τραπέζια. Απλό ποτό στα 6€, φανταστική πίτσα για τους πεινασμένους από 5€.



Η Σημασία να είσαι Σοβαρός στο Rabbithole

Καλή κι ωραία η φιλοσοφία και το δράμα, αλλά εσύ θέλεις να δεις κάτι να ευθυμήσεις, να ξεχαστείς βρε αδερφέ, φτάνει ο προβληματισμός, μπούχτισες; Ο Όσκαρ Ουάιλντ και η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία είναι εδώ για σένα. Χωρίς βαρύγδουπα μηνύματα και πολυσήμαντες δηλώσεις, μιάμιση ωρίτσα αγνής διασκέδασης, με απολαυστικούς χαρακτήρες που μπλέκονται σε δύο παράλληλες ερωτικές ιστορίες. Όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους, αλλά η ερμηνεία του Γιώργου Σίμωνα ως Λαίδη Μπράκνελ είναι ό,τι πιο σπαρταριστό έχεις δει στο θέατρο τα τελευταία χρόνια, σου το υπογράφουμε.

Διαβάστε περισσότερα - Η σημασία να είσαι σοβαρός: Oscar Wilde στο Μεταξουργείο

Και μετά, και μετά; Δυο βήματα απέχει το δημοφιλέστατο, και πάντα κεφάτο Κεραμείο, με τις ψαγμένες του μουσικές, τον ωραίο κόσμο που μαζεύει, την σούπερ ατμοσφαιρική αυλίτσα για τους καπνιστές, τον πανέμορφο γάτο-μασκότ και τα οικονομικότατα ποτά του (στα 6€, κι από 7€ τα κοκτέιλ). Κι αν πεινάσεις, ο Έλβις ακριβώς δίπλα του φτιάχνει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας.



Αξύριστα Πηγούνια στο Από Μηχανής

Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, το μεταναστευτικό, ο σεξισμός, οι οικονομικές ανισότητες και οι σχέσεις εξουσίας στο εδώ και στο τώρα, στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, είναι τα ζητήματα που θίγει το έργο του Γιάννη Τσίρου, συγγραφέα μεταξύ άλλων και του κοσμαγάπητου Άγριου Σπόρου. Το νέο του ανέβασμα σκηνοθετεί ο Γιώργος Παλούμπης, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τον Εθνικό Ελληνορώσων. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Κρόμπας, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος και Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Διαβάστε περισσότερα (και κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση) - Αξύριστα Πηγούνια: Γιάννης Τσίρος στο Από Μηχανής



Και μετά, και μετά; Θα πιάσεις τραπεζάκι στην πανέμορφη αυλή του Saorsa, στην πλατεία Αυδή σχεδόν απέναντι από το θέατρο. Εξοπλισμένη με σόμπες και κουβερτούλες, για να μην μαλώνουμε πάλι για τον αντικαπνιστικό νόμο, ατμοσφαιρικά φωτισμένη και περιστοιχισμένη από κτίρια βουτηγμένα στην αθηναϊκή ιστορία (ένα του Μεσοπολέμου, ένα του 19ου αιώνα) μας σερβίρει καθαρά ποτά στα 7€ και κοκτέιλ από 8,50€, και ωραιότατα τσιμπολογήματα αν έρθεις πεινασμένος.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v