Πάμε για ποτάκι κοντά στην Ακρόπολη;

Cosy wine bars παραδοσιακά ποτάδικα, punk μπυραρίες και tiki μπαράκια γεμίζουν τις βόλτες μας με φόντο τον Ιερό Βράχο.
Πάμε για ποτάκι κοντά στην Ακρόπολη;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στον ίσκιο της Ακρόπολης, οι μπαρότσαρκες μας φέρνουν σε αγαπημένα στέκια που ξεφεύγουν από την τουριστίλα και προσφέρουν επιλογές εξόδου για κάθε γούστο.

Από παραδοσιακά ποτάδικα παλιάς κοπής, μέχρι cosy wine bars και τζαζ στέκια, βολτάρουμε στη γειτονιά του Ιερού του Βράχου και ανακαλύπτουμε διαμάντια.

Παλιό Ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, τηλ: 21 0923 7022


Foto: now24.gr

Πώς μας είχε ξεφύγει τόσο καιρό αυτό το υπέροχα ατμοσφαιρικό και καλά κρυμμένο τζαζ μπαράκι; Ας είναι, επανορθώνουμε και πιάνουμε τραπεζάκι στο cosy εσωτερικό του με φόντο κάδρα από θρύλους της τζαζ, ακούμε όμορφες μελωδίες από τα 20’s και 30’s μαζί με μυστηριώδεις θαμώνες και τουρίστες και περνάμε ένα όμορφο βράδυ. Το απλό ποτό στα 6€, με πραγματικά γενναίες ποσότητες ξηροκάρπιων.

Winepoint
Πορίνου 2, τηλ: 21 0922 7050



Δυο βήματα κυριολεκτικά – όχι εντάξει πρέπει να είναι περίπου 30 – από το Μετρό της Ακρόπολης, ένα από τα καλύτερα wine bar της πόλης σερβίρει στο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του αλλά και σε πεζουλάκια έξω περί τις 250 ετικέτες κρασιών. Πλατώ τυριών και αλλαντικών συνοδεύουν τις οινικές μας περιπλανήσεις, ενώ κάθε μήνα αναδεικνύονται τα κρασιά ενός παραγωγού, σε ειδικές τιμές, παρουσία του ίδιου. Από 4€ το ποτήρι κρασί.

Tiki Bar
Φαλήρου 15, τηλ: 21 0923 6908



Ένα από τα πρώτα μπαρ που μας σέρβιραν tiki cocktails στην Αθήνα πριν τα τελευταία γίνουν κουλ, το Tiki έχει μόνιμα το καλοκαίρι στο εσωτερικό του με μπαμπού και εξωτικά φυτά, ενώ η μπάρα του βγάζει άκρως εξωτικές δημιουργίες. Τον τελευταίο καιρό βγάζει και λαχταριστά finger food για να συνοδεύσουμε το ποτάκι μας, όπως και ζουμερά burgers. Η μουσική είναι σταθερά ανεβαστική, ενώ τα signature cocktails ξεκινούν από 9€.  

Pulp
Βεΐκου 5, Κουκάκι, τηλ: 21 1406 9835



Μία από τις καλύτερες και πιο φθηνές μπυραρίες της Αθήνας, μαζεύει καθημερινά λάτρεις του ζύθου αλλά και της punk μουσικής και σερβίρει μεγάλη ποικιλία ετικετών για κάθε γούστο και ουρανίσκο. Συχνά πυκνά διοργανώνει live με εγχώριες punk/rock μπάντες, ενώ τις μπυροποσίες συνοδεύουν χορταστικές ποικιλίες κρεατικών. Οι τιμές ξεκινούν από 3€ για ένα ποτήρι μπύρα, ενώ η 2λιτρη κανάτα για τους μερακλήδες κοστίζει μόλις 12€.

Duende
Τζιραίων 2, τηλ: 21 0924 7069



Μικρό, ατμοσφαιρικό μπαράκι και εστιατόριο που αγαπά το κρασί, αλλά σερβίρει και πεντακάθαρα ποτάκια στο ιδιαίτερης αισθητικής εσωτερικό του που θυμίζει παραδοσιακό, παλαιάς κοπής ποτάδικο. Η μουσική κινείται σε χαλαρά τζαζ μονοπάτια και το όμορφο το ντεκόρ με τα δεκάδες μπουκάλια πάνω από την oldschool ξύλινη μπάρα σε προκαλεί να περάσεις βραδιές με καλό αλκοόλ και παρέα. Το απλό ποτό στα 6€.

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, τηλ: 21 0323 2110



Ένα μικρό διαμάντι στην Πλάκα εδώ και δεκαετίες, ο Βρεττός μοσχοβολά Ιστορία και λικέρ όντας ιδανικός προορισμός για ένα ποτό μετά τη δουλειά, μετά από ένα καλό γεύμα ή για ένα τελευταίο ποτό, πριν πέσουμε για ύπνο. Τα τραπεζάκια του γεμίζουν αμέσως με που αδειάζουν, ενώ πέρα από δεκάδες επιλογές σε λικέρ σερβίρει και ωραία κοκτέιλ με αυτά, αλλά και καθαρά ποτά. Το απλό ποτό στα 7€.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v