6 υπέροχα μπαράκια με θέα Ακρόπολη

Στο Μοναστηράκι, την Πλάκα, του Μακρυγιάννη και το Σύνταγμα, οι ταράτσες της πόλης μιξάρουν κοκτέιλ κοιτώντας την Ακρόπολη στα μάτια.
6 υπέροχα μπαράκια με θέα Ακρόπολη


της Ηρώς Κουνάδη

Για πρώτο (και δεύτερο και τρίτο) ραντεβού, για να ξεναγήσουμε φίλους που ήρθαν απ’ τα ξένα, γιατί καλοκαίρι στην Αθήνα χωρίς ποτό με θέα Ακρόπολη δε γίνεται… Γιατί, τελικά, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να βρεθούμε σε ένα μπαράκι με θέα στον φωτισμένο Παρθενώνα.

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192

Βρίσκεται στον έκτο όροφο ενός καταπληκτικού διατηρητέου κτιρίου δυο βήματα από την πλατεία στο Μοναστηράκι, κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και μας σερβίρει καφεδάκια από νωρίς, ποτά και κοκτέιλ αργότερα, σε ένα γλυκύτατο σκηνικό που αποτελείται από ρετρό πλακάκια, παστέλ χρώματα και φερ φορζέ πολυθρόνες.



Από τα κοκτέιλ του ξεχωρίζουμε τα Captain Cook’s One με ρούμι, σιρόπι καραμέλας, λάιμ και passion fruit, και A Midsummer Night’ s Dream με τεκίλα, μάνγκο και ταμπάσκο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 10€.

Thea Terrace Bar
Απόλλωνος 21, Πλάκα, τηλ: 210 3234350



Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Central Athens, δυο βήματα από το Σύνταγμα, το Thea Terrace Bar απολαμβάνει θέα σε μια από τις ωραιότερες γωνίες… λήψης της Ακρόπολης. Εδώ θα πιάσετε τραπεζάκι από τις 11.00 το πρωί για δροσερά καφεδάκια και smoothies, και από τις 18.00 το απόγευμα για μεσογειακή κουζίνα, αλλά και ζουμερά burgers και τσιμπολογήματα που συνοδεύουν ιδανικά τα ποτά και τα κοκτέιλ μας, τα οποία φέρουν την υπογραφή του mixologist Αλέξανδρου Γκικόπουλου. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€.

Acropolis View
Διομείας 5, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3230470



Στον έβδομο όροφο του Athens Cypria Hotel, ένα από τα λιγότερο διαφημισμένα roof gardens στα πέριξ της Ακρόπολης απολαμβάνει θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα, μέσα από τις τζαμαρίες που κλείνουν όταν κάνει ψύχρα για να μην το στερούμαστε ποτέ. Σερβίρει καφεδάκια από τις 11.00 το πρωί και καλοφτιαγμένα κλασικά κοκτέιλ αργότερα, σε τιμές που ξεκινούν από 8€. Οι μουσικές κινούνται σε lounge και soul μονοπάτια, ό,τι πρέπει για χαλαρή κουβεντούλα με φόντο τον φωτισμένο Παρθενώνα.

Point A
Ροβέρτου Γκάλλι 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9236832



Στην αγαπημένη γειτονιά του Μακρυγιάννη, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Herodion, το Point A μας κακομαθαίνει όχι μόνο με φανταστική θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη, αλλά και με μοναδικά signature κοκτέιλ, όπως το Creole Hurricane, με ρούμι, passion fruit, ανανά και λεμόνι, το Greek Smash με… Ούζο 12, φύλλα βασιλικού, λεμόνι και σιρόπι λεβάντας και το Beetroot Booster, με βότκα, μαστίχα, λεμόνι, raspberry και cordial παντζαριού. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€ −σημειώστε ότι το μπαρ ανοίγει από τις 18.00 και μετά. Σε ξεχωριστό χώρο, επίσης στην ταράτσα, λειτουργεί από τις 19.00 και μετά και εστιατόριο, που εμπνέεται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα για να την κάνει… γκουρμέ –πάρτε μια γεύση από το μενού εδώ.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917



Παίζει σταθερά στη λίστα με τις αγαπημένες μας ταράτσες στην πόλη, αυτό το café-bar στο οποίο ανεβαίνεις με το ασανσέρ που «κρύβεται» στο βάθος μιας στοάς, στο μοναστηριώτικο στενάκι της Νορμανού. Πρόσφατα άνοιξε και τον δεύτερο όροφό του, ένα μπαλκονάκι με περισσότερη ησυχία και αναπάντεχη θέα στο Μοναστηράκι. Στην ταράτσα του απολαμβάνουμε πάντα τέλεια θέα στην Ακρόπολη, συνοδεία καφέ και brunch από νωρίς ή καλοφτιαγμένων κοκτέιλ αργότερα. Δοκιμάστε το Bubbly Sour, με bourbon whiskey, σιρόπι τόνκα, passion fruit, ginger και φυσαλίδες και την Honey Pina Colada με παλαιωμένο ρούμι, σπιτική κρέμα καρύδας, ανανά και μέλι. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7,50€, ενώ εκείνες του απλού ποτού από 6€.

City Zen
Μητροπόλεως και Αιόλου 11 (4ος όροφος), Μοναστηράκι, τηλ: 2103254942



Σε απόσταση απλώνω-χέρι-και-πιάνω-Παρθενώνα από την Ακρόπολη, το City Zen απλώνει τα τραπεζάκια του στην ταράτσα ενός πανέμορφου νεοκλασικού στο Μοναστηράκι. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και brunch που περιλαμβάνει πρωτότυπες δημιουργίες σαν τα Coxinhas (αλμυροί λουκουμάδες με κοτόπουλο, τυρί κρέμα, λαχανικά) και τα Corn Dogs. Το βράδυ τον πρώτο λόγο έχουν, φυσικά, τα κοκτέιλ του, από τα οποία ξεχωρίζουμε το Hawaiian Booze με βότκα Stolichnaya, χυμό λεμόνι, σιρόπι βανίλιας, πουρέ από passion fruit και αφρό καρύδας, και το Searching For Sugarman με Bulleit burbon, χυμό λεμόνι, πουρέ μανταρίνι, σιρόπι κανέλας και cranberries. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v