Μπαρ με συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη

Επειδή η Ακρόπολη είναι πανέμορφη και δεν χορταίνουμε να την βλέπουμε, έξι μπαράκια με σούπερ κοκτέιλ, αλλά ακόμα πιο σούπερ θέα.
City ZEN
Αιόλου 11, Μοναστηράκι
Όνομα και πράγμα, μια ζεν όαση στο κέντρο της πόλης. Μας περιμένει για καφεδάκι από το πρωί, μας σερβίρει και νόστιμα τσιμπολογήματα, όπως αλμυρούς λουκουμάδες με κοτόπουλο, τυρί κρέμα και λαχανικά. Από τα τραπέζια της ταράτσας, η Ακρόπολη φιγουράρει αγέρωχη μπροστά μας, και απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα με ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ, όπως το Searching For Sugarman με Bulleit burbon, χυμό λεμόνι, πουρέ μανταρίνι, σιρόπι κανέλας και cranberries. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€.

Λουκούμι
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι
Λίγο διαφορετικό σε σχέση με τα περισσότερα θέα-στην-Ακρόπολη μαγαζιά του κέντρου, από την άποψη ότι το Λουκούμι είναι τέρμα χαλαρό και παρεΐστικο, παίζει τέλειες εναλλακτικές μουσικές, και συνήθως γεμίζει—άρα οι ώρες αιχμής δεν είναι διαφορετικές από τα άλλα μαγαζιά του κέντρου. Από την μια μεριά του βλέπει Ακρόπολη από τα… πλάγια, και από τα υπόλοιπα τραπέζια κοιτάει το Αστεροσκοπείο. Σερβίρει καθαρά ποτά (από 6€) αλλά και σούπερ μπεργκεράκια, με 5-6€, αν πεινάσουμε.

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι
Θα σκαρφαλώσουμε στον έκτο όροφο ενός πανέμορφου διατηρητέου, σχεδόν πάνω στην πλατεία στο Μοναστηράκι, και θα βρεθούμε σε έναν μικρό παράδεισο. Το Anglais κοιτάει κατάματα την Ακρόπολη και την χαιρετά, χρωματίζοντας τον χώρο του με ρετρό πινελιές και χαρούμενες αποχρώσεις. Και χαρούμενοι γινόμαστε κι εμείς, με κοκτέιλ όπως το Captain Cook’s One με ρούμι, σιρόπι καραμέλας, λάιμ και passion fruit. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 10€.

Bios
Πειραιώς 84, Γκάζι
Θέα Ακρόπολη, αλλά όχι στο Μοναστηράκι. Το Bios είναι από τα μαγαζιά-θρύλους της Αθήνας και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ό,τι κάνει, το κάνει σωστά· από το βιομηχανικό λουκ μέχρι τους φωτισμούς, από τις μουσικές μέχρι τις σεζ-λονγκ που επιτρέπουν σε κουρασμένες οντότητες να απολαύσουν την θέα στην Ακρόπολη αραχτές, με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Α, ναι, και εκπληκτικά κοκτέιλ, επειδή ξαναλέμε ότι στο Bios τα πράγματα γίνονται σωστά. Αν αυτή η παράγραφος ακούγεται πολύ χαρούμενη, είναι επειδή τελευταία φορά που ο συντάκτης βρέθηκε στο Bios, οι σεζ-λονγκ είχαν μόλις αδειάσει. Μόνο αγάπη. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

A for Athens
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
Αλλά επιστρέφουμε στο Μοναστηράκι, επειδή όπως και να το κάνουμε, από εκεί η Ακρόπολη είναι μια ανάσα. Την βλέπεις και μπορείς να απλώσεις το χέρι να την αγγίξεις σαν να λέμε. Και στο A for Athens θα έχεις αυτή την θέα μαζί με απίστευτα κοκτέιλ (η ομάδα που τα επιμελείται είναι βραβευμένη, άλλωστε) και πολύ mainstream διάθεση. Επειδή δεν χρειάζεται να ψάχνουμε κάθε φορά μπαράκια εναλλακτικά. Μερικές φορές θέλεις αυτό το κάτι που μόνο ένα μπαρ όπως το A for Athens μπορεί να σου προσφέρει. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι
Και θα κλείσουμε με το (αποδεδειγμένα) αγαπημένο μας. Το Couleur, που μας έκανε να το ερωτευτούμε από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του, προσφέρει φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη από την (πάντα γεμάτη, να τα λέμε κι αυτά) ταράτσα του, σερβίρει καθαρά ποτά (ξεκινούν από 7€), πεντανόστιμα σνακ και finger food, όπως και πιάτα ημέρας, αλλά και κοκτέιλ που μας κακομαθαίνουν, μιας και μπορούμε να πούμε στους υπαλλήλους τι τραβάει η όρεξή μας και να μας φέρουν κάτι απόλυτα προσωπικό. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v