Τα πιο ωραία καφεδάκια τα πίνουμε στον Κεραμεικό

Νεανικοί καφενέδες και κουκλίστικα καφέ μπαρ σερβίρουν από νωρίς το πρωί καφεδάκι στην πιο όμορφη γειτονιά.
Τα πιο ωραία καφεδάκια τα πίνουμε στον Κεραμεικό

Έχει κάτι ιδιαίτερο o Κεραμεικός που κάνει τόσο κόσμο να τον αγαπά. Είναι η ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, ο εναλλακτικός του χαρακτήρας, οι γραφικοί πεζόδρομοι, η βοή του κόσμου που πιάνει τραπεζάκια στα δεκάδες καφενεία του και συζητά επί παντός επιστητού.

Καφενεία που αργότερα μετατρέπονται σε μπαρ, με τους ελληνικούς στη χόβολη να δίνουν τη σειρά τους σε φτηνά ποτά και κοκτέιλ.

Σε αυτά τα καφενεία πιάνουμε κι εμείς τραπεζάκι, για καφέδες, ροφήματα, γλυκά και χειμωνιάτικες κουβέντες.

Alphaville
Σαλαμίνος 37, τηλ: 21 5505 2001



Έχει εδραιώσει το όνομά του ως το απόλυτο νεανικό στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας και όχι άδικα. Το γωνιακό αυτό καφέ μπαρ σερβίρει φτηνά καφεδάκια, αλλά και ποτά, παίζει υπέροχη μουσική και αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για παρέες που πιάνουν τραπέζι είτε στο φωτεινό εσωτερικό του είτε στον πεζόδρομο ακριβώς απ’ έξω. Φυσικά και παραμένει ανοικτό μέχρι αργά για φτηνά ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ.

Εξωστρεφής στον Κεραμεικό
Πλαταιών 36, τηλ: 210341 1615



Το στέκι των φοιτητικών μας χρόνων στον Λόφο του Στρέφη, κατεβαίνει για τον χειμώνα στην Πλαταιών μαζί με τα πολύχρωμα τραπεζάκια του για να μας σερβίρει από τις 12.00 το πρωί αχνιστό καφεδάκι με φόντο ρετρό κάδρα και μια… ντισκομπάλα, αλλά και λαχταριστό πρωινό με ελληνικό πρόσημο. Συνεχίζει μέχρι αργά με εξίσου λαχταριστά μεζεδάκια, αλλά και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικες κομπανίες.

Κανάρια
Κεραμεικού 88, τηλ: 2103425166



O καφενές που έκανε μόδα το «αράζειν» στο πεζοδρόμιο όπου απλώνει τραπεζάκια, για να λάβουν θέση οι πιο εναλλακτικές φάτσες της πόλης, σφύζει καθημερινά από ζωή και σερβίρει από νωρίς φτηνό καφεδάκι. Τα Κανάρια συνεχίζουν όσο παίρνει και βραδιάζει με μπύρες και σπιτικούς μεζέδες, ενώ παρέες φοιτητών γεμίζουν ασφυκτικά τα τραπέζια του.

Κεραμείο
Πλαταιών 27, τηλ: 21 0346 4223



Ένας (πρώην) βιομηχανικός χώρος, με μια μακρόστενη, πέτρινη αυλίτσα παντός καιρού κρύβεται στο παλιό κεραμείο της περιοχής και αποτελεί ένα υπέροχο στέκι για άραγμα σε χτιστά καναπεδάκια και ξύλινους πάγκους και καφεδάκι από νωρίς, συνοδεία τζαζ, ροκ και εναλλακτικών μουσικών. Όταν περάσει η ώρα, τα κοκτέιλ δίνουν τη θέση τους στους ελληνικούς και τους καπουτσίνο, ενώ διάφορες μπάντες αναλαμβάνουν το soundtrack.

Κουζουλούμ
Πλαταιών 37, τηλ: 21 0345 1245



Με σήμα του το πρόβατο, αυτό το πανέμορφο καφέ με τους φωτεινούς τοίχους και την πρωτότυπη διακόσμηση που θυμίζει μοντέρνο σπίτι της… γιαγιάς πέρα από φτηνό ελληνικό  αχνιστό καφεδάκι, σερβίρει μερικά από τα νοστιμότερα γλυκά της πόλης. Χειροποίητη αμυγδαλόπιτα, αφράτες βάφλες, ελαφριά lemon pie, carrot cake συνοδεύουν ιδανικά τα ροφήματα, ενώ η θέα στη περατζάδα της Πλαταιών είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Favela
Αρτεμισίου 4, τηλ: 21 0341 2413



Μια φαβέλα στην Αρτεμισίου ανοίγει από τις 9.00 το πρωί τον φιλόξενο χώρο της για παρέες που αγαπούν τον καλό καφέ, και σερβίρει μεταξύ άλλων πρωινό και ζεστά ή κρύα ροφήματα. Ο χώρος είναι μικρός, με vintage διακόσμηση, το τζάκι στο κέντρο ζεσταίνει κορμιά και καρδιές, ενώ όσο η μέρα προχωρά η κουζίνα βγάζει μεζεδάκια και το μπαρ φτηνά ποτά και κοκτέιλ για τσούγκρισμα.

Korova
Κεραμεικού 93-95, τηλ: 21 3030 1210



Με όνομα εμπνευσμένο από το στέκι του Άλεξ και της παρέας του στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», αυτό το μίνιμαλ καφενείο/μπαράκι είναι κάθε μέρα ανοιχτό από τις 10.00 και δεν σερβίρει γάλα, αλλά ωραιότατο καφεδάκι. Η ατμόσφαιρα είναι οικεία, το μωσαϊκό στο πάτωμα δίνει ρετρό πινελιές, ενώ η κουζίνα από το μεσημέρι κι έπειτα βγάζει νοστιμότατα, γκουρμέ μεζεδάκια και το μπαρ τσίπουρα και ρακές.

500 μίλια μακριά
Σαλαμίνος 43, τηλ: 21 0341 3563



Xειροποίητο, φωτεινό, άνετο και χαρούμενο, αυτό το καφέ μπαρ απλώνει τα τραπεζάκια του στον σούπερ ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Σαλαμίνος, και μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και καθαρά ποτά και μεζεδάκια αργότερα, υπό τους ήχους μουσικών που ροκίζουν, παίζουν όμως σε ιδανικά χαμηλή ένταση για κουβεντούλα. Σημειώστε πως το μενού περιλαμβάνει και αρκετές βήγκαν επιλογές.

Φωτογραφίες από Foursquare, Facebook

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v