5 τέλεια μπαράκια στο Μεταξουργείο

Ποιος είπε ότι το Μεταξουργείο είναι μόνο θέατρα και μεζεδοπωλεία; Τα μπαρ που παίζουν μουσικάρες και σερβίρουν σούπερ κοκτέιλ στην πιο κουλ γειτονιά της Αθήνας.
5 τέλεια μπαράκια στο Μεταξουργείο

Saorsa

Γιατράκου 2, τηλ.: 210 5235960

Το αγαπήσαμε πριν από δύο καλοκαίρια, για την πανέμορφη αυλή του, έχει όμως και ένα γλυκύτατο, χουχουλιάρικο εσωτερικό, ό,τι πρέπει για τα χειμωνιάτικα βράδια μας. Το Saorsa, που σημαίνει ελευθερία στα κέλτικα, στεγάζεται σε ένα διατηρητέο σπίτι του 1852, ακριβώς επάνω στην Πλατεία Αυδή και μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκια και τσιμπολογήματα, για να το γυρίσει στα κοκτέιλ το βράδυ. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε την Saorsa Margarita, με τεκίλα Sauza Silver, βιολογική αγαύη και μαύρο αλάτι από την Χαβάη, το Poet’s Jasmine, με βότκα Russian Standars, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8,50€.

Beauty Killed the Beast

Παραμυθίας 14, τηλ.: 697 326 2362

Στεγάζεται σε ένα απίστευτο νεοκλασικό του ’30, από αυτά που αφθονούν στο Μεταξουργείο περιμένοντας κάποιον να τα φρεσκάρει. Το Beauty σκέτο για τους φίλους είναι πανέμορφο μέσα κι έξω, με τους ζωγραφισμένους του τοίχους, τα ατμοσφαιρικά δωματιάκια και τους ρομαντίκ φωτισμούς του. Σερβίρει, δε, αριστουργηματικά κοκτέιλ όπως το Money Won’t Pay με δύο ιρλανδέζικα ουίσκι, γιαπωνέζικο λικέρ φρούτων και σπιτική λεμονάδα, ή το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ζουμερά tacos, φρεσκοψημένη πίτσα, δροσερές σαλάτες και γλυκά-πειρασμούς.

 

Κεραμείο

Πλαταιών 27, τηλ: 210 3464223

Ήταν ένα από τα καλύτερα μπαράκια του Μεταξουργείου πριν ακόμα ανοίξουν τα υπόλοιπα μπαρ της λίστας μας, κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Παραμένει σταθερή αξία οκτώ χρόνια τώρα, τόσο για τα καλά, οικονομικά ποτά του (από 6€ το απλό, από 7€ σπέσιαλ και κοκτέιλ) όσο και για τα live που φιλοξενεί συχνά-πυκνά. Ιδιαίτερη αδυναμία έχουμε στην αυλή του −και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;− στην οποία πιάνουμε θέση για καφεδάκι προς το παρόν τα ηλιόλουστα μεσημέρια, περιμένοντας να ξανακαλοκαιριάσει για να την απολαμβάνουμε και το βράδυ. Οι μουσικές του κινούνται σε funk και soul (brother) μονοπάτια.

Μπλε Παπαγάλος 

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, τηλ.: 211 0121099

Σταθερή αξία επίσης εδώ και χρόνια, αμφιβάλλουμε αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στην Αθήνα που να μην έχει περάσει ένα βράδυ εδώ. Ο Μπλε Παπαγάλος είναι το ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας: Με τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα της πλατείας για καφεδάκια τα ηλιόλουστα μεσημέρια, αλλά και στη σκεπαστή αυλίτσα του για τα λιγότερο ηλιόλουστα, με τον υπέροχα βίντατζ χώρο μέσα που ανεβάζει ένταση και κέφι όσο περνά η ώρα, βάζοντάς μας ακόμα και σε διάθεση για χορό με τις επιλογές των DJs του, που αγαπούν ιδιαίτερα τη funk και τα παρακλάδια του swing. Το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€, τα κοκτέιλ από 8€.

Alphaville

Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, τηλ.: 21 5505 2001

Τα καλοκαίρια απλώνει τις πολύχρωμες καρέκλες του στα δύο πεζοδρομάκια που το φιλοξενούν, τους χειμώνες μαζευόμαστε στο εσωτερικό του, που έχει κάτι από παρεΐστικη ατμόσφαιρα καφενείου (αλλά με ανεβασμένες μουσικές) με τις ψάθινες καρέκλες, το ρετρό μωσαϊκό του, τη χαλαρή διάθεση και τα φθηνά ποτά και κοκτέιλ που ξεκινούν μόλις από 5€. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς, και για καφεδάκι μετά ανάγνωσης βιβλίων από τη βιβλιοθήκη του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v