Πού θα φάμε τέλεια μεζεδάκια στο Μεταξουργείο;

Ψάχνουμε λόγο να κατέβουμε ξανά Μεταξουργείο, και διαλέγουμε μερικές από τις αγαπημένες μας γωνιές για μεζέ και τσιπουράκι.
Πού θα φάμε τέλεια μεζεδάκια στο Μεταξουργείο;

Το Μεταξουργείο το αγαπάμε. Είναι από εκείνες τις γειτονιές με τόσο ιδιαίτερη ταυτότητα, με τόσα πολλά πράγματα να δεις (και ποτά να πιεις). Και σίγουρα είναι από τις καλύτερες γειτονιές για να κάτσεις με φίλους και να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες και τσιπουράκι—οι επιλογές είναι τόσο πολλές. Και αυτές είναι μερικές από τις αγαπημένες μας.

Korova

Κεραμεικού 93-95, τηλ: 21 3030 1210
Αρχικά, θα πούμε ότι προφέρεται Καρόβα, για να πουλήσεις μούρη στους φίλους σου με όλα αυτά που ξέρεις. Έπειτα θα σου πούμε ότι σερβίρει μερικά από τα καλύτερα μεζεδάκια του κέντρου στον όμορφο χώρο του—μεζεδάκια τίμια, οικεία αλλά και λίγο πειραγμένα (π.χ. σούπερ κοτόπουλο με τζίντζερ) αλλά και πιο μακριά από εμάς, που μας κινούν το ενδιαφέρον (όπως τα πελμένι, που είναι σαν μαντί, αλλά στο ρωσικό). Μαζί με τσιπουράκι, υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο.

Sabir

Πλαταιών 18, τηλ.: 210 345 2276
Από τις πιο νησιώτικες αυλές που θα δεις στην στεριά, το Sabir μας έκανε να το αγαπήσουμε από την πρώτη στιγμή με τα τιμιότατα μεζεδάκια του αλλά και την παγωμένη ψημένη του ρακή. Αν, πάλι, σου πέφτει βαριά η ρακή, έχει και πολύ καλή επιλογή από βαρελίσιες μπύρες, που συνδυάζονται τέλεια με τον – όχι τεράστιο, αλλά φουλ σωστό – κατάλογο από μεζέδες του. Υπολογίζουμε γύρω στα 10€ το άτομο, ή και λιγότερο.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ.: 210 3420293
Με τραπεζάκια να απλώνονται σε μια ευρύχωρη αυλή, κάτω από αναρριχητικά φυτά, το Πυρολίκι φέρνει κρητικές γεύσεις στο πιάτο μας, από απάκι μέχρι σιουφηχτά με μανιτάρια. Όλα αυτά, προφανώς, τα συνδυάζουμε με αυθεντική κρητική ρακή (άντε, καλά, ούζο αν εξακολουθεί να σου πέφτει βαριά) και υπολογίζουμε να πληρώσουμε 12-15€ το άτομο.

Τσουλήθρα

Σαλαμίνος 64, τηλ: 21 1403 5686
Σούπερ αυλή, γλυκύτατη και περιποιημένη, που σερβίρει εξίσου περιποιημένα κρεατομεζεδάκια – πανσετάκια, κεμπάπ και ωραία λουκάνικα, και κάθε είδους γνωστό και λατρεμένο ορεκτικό. Τα γλαστράκια και τα δεντράκια (και το απολύτως καλτ πλακάκι κάτω, δεν αντέξαμε) φτιάχνουν ένα πανέμορφα γραφικό σκηνικό. Στην Τσουλήθρα, μαζί με το κρασί ή την μπύρα μας, υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, τηλ: 211 183 4789
Αγαπήθηκαν από πολύ κόσμο, και συνεχίζουν να τον φέρνουν στο Μεταξουργείο για να δοκιμάσει μερικά από τα καλύτερα μεζεδάκια του κόσμου (το Buzzfeed το είπε, όχι εμείς). https://www.buzzfeednews.com/article/albertonardelli/eat-your-way-around-the-world Βέβαια, ναι, είναι τα μεζεδάκια το απόλυτο θέλγητρο για να πας για τρέλες μια βόλτα στις Σεϋχέλλες, όπως το απίστευτο χοιρινό με μανιτάρια, αλλά είναι και το κλίμα. Είναι και ο κόσμος, είναι και το τσιπουράκι που ρέει άφθονο. Να πούμε ότι καλή ιδέα θα ήταν μια κράτηση από νωρίς τις πιο χοτ μέρες της εβδομάδας, και να υπολογίσουμε έναν λογαριασμό περί τα 20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο κρασί.

Ακροβάτης

Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, τηλ.: 210 5230750
Δεν θα κρατηθούμε ούτε εδώ και θα πούμε ότι το μωσαϊκό στο πάτωμα ασκεί μια παράξενη γοητεία πάνω μας. You had me at hello, που έλεγε η Ρενέ Ζελβέγκερ. Μετά όμως καθίσαμε και παραγγείλαμε και ήρθαν στο πιάτο μας νοστιμιές όπως ταλαγάνι κι απάκι με πορτοκάλι και άλλοι ελληνικοί μεζέδες… ελαφρώς πειραγμένοι. Και εδώ έχουμε και live μουσικές. Υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Τα Κανάρια

Κεραμεικού 88, τηλ: 21 0342 5166
Απλώνει τα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο και εμείς τρέχουμε όσο το σηκώνει ο καιρός για να δοκιμάσουμε πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες γεύσεις, από έναν κατάλογο που μπορεί να μην είναι μακρύς, αλλά είναι προσεκτικά διαλεγμένος. (Επίσης, και μη μας κράξετε, αλλά έχει τέλειες σαλάτες, και είναι απαραίτητη η σαλάτα, παιδιά.) Υπολογίζουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο, μαζί με ρακή ή ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v