Στο Μεταξουργείο θα πιεις ποτάρες

Κι όμως, το Μεταξουργείο δεν είναι αυστηρά ο Παράδεισος της ρακής, του τσίπουρου και του μεζέ.
Στο Μεταξουργείο θα πιεις ποτάρες

Από αφτεράδικα μέχρι μπαρίστικες κολλεκτίβες και pet friendly bars, ιδού τα πιο ωραία μέρη για ποτό και κοκτέιλ στην ταχύτατα εξελισσόμενη πάλαι ποτέ κακόφημη περιοχή της Αθήνας.

Saorsa
Γιατράκου 2, τηλ: 2105235960



Ένα παλιό αθηναϊκό σπίτι και η εσωτερική του αυλή μεταμορφώθηκαν σε ένα ιδιαίτερο all day χώρο με μια μεγάλη εσωτερική αυλή και μίνιμαλ εσωτερικό. Saorsa σημείνει «ελευθερία» στα κέλτικα και, πράγματι, η ατμόσφαιρα εδώ είναι χαλαρή και… ελεύθερη με ωραίες μουσικές - soul, jazz, funk, trip hop κ.α.- εξίσου ωραία κοκτέιλ - όπως το το Poet’s Jasmine, με βότκα Russian Standard, γιασεμί και τζίντζερ- και μπόλικα θεματικά parties. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8,5€.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθιάς 14, τηλ: 21 0524 0117



Στη γωνία Παραμυθίας και Σαλαμίνος, αυτό το ανακαινισμένο αρχοντικό έγινε «σπίτι» για ένα όμορφο all day παραμύθι. Το «Beauty» εντυπωσιάζει με την vintage ατμόσφαιρά του η οποία κλείνει το μάτι στο μοντέρνο, αλλά και με την δυνατή κοκτέιλ λίστα του, από μόνη της λόγος για να έρθεις εδώ. Rose’s Cantina με αγαύη, φυστικοβούτυρο και τσίλι και Money Won’t Pay με δύο είδη ουίσκι, ιαπωνικό λικέρ από δαμάσκηνα και spicy λεμονάδα ξεχωρίζουν, ενώ πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ζουμερά tacos, φρεσκοψημένη πίτσα, και σαλάτες. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

500 μίλια μακριά
Σαλαμίνος 43, τηλ: 21 0341 3563



Η συνταγή αυτής της κολλεκτίβας εγγυάται επιτυχία: DIY διακόσμηση με ξύλινες καρέκλες και τραπεζάκια, ροκ μουσικές για ψαγμένους και μη, pet friendly χαρακτήρας, επιτραπέζια για τους φαν, νοστιμότατη vegan κουζίνα. Προσθέστε σε αυτό το χάζι στην περατζάδα της Σαλαμίνος, και τα φτηνά και καθαρά ποτά του – στα 5€ - και έχετε το απόλυτο εναλλακτικό πακέτο βραδινής (και όχι μόνο) εξοδου. Διοργανώνει και πολλά ενδιαφέροντα events, πάρτι, βραδιές παιχνιδιού και άλλα τέτοια –μείνετε συντονισμένοι, εδώ

Άσυλο
Αχιλλέως 38, Αθήνα



Εδώ δεν θα έρθετε για το πρώτο ποτό, αλλά για το τελευταίο – ή τελευταία – της βραδιάς. Το Άσυλο δίνει το ονομά του σε όλους τους ξενύχτες  της ευρύτερης περιοχής, από μπουζουκόβιους μέχρι μεταλάδες, οι οποίοι ξεφαντώνουν χωρίς καμία ντροπή σε μουσικές που δεν ντρέπονται να περπατήσουν από την ηλεκτρονική μέχρι τη ρέγγε και από εκεί στα ελληνικά. Ανοίγει μετά τα μεσάνυχτα – όπως επιτάσσει η λογική του αφτεράδικου – και σερβίρει πάμφθηνα ποτά στα 3€.

Alphaville
Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, τηλ: 21 5505 2001



Από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές του Μεταξουργείου, το Alphville απλώνει χρωματιστές «λαστιχένιες» καρεκλίτσες στο πλακόστρωτο, ανάμεσα σε γλάστρες, δέντρα και παλιά νεοκλασικά. Η ατμόσφαιρα σε αυτό το συνεργατικό καφενείο – μπαράκι είναι χαλαρή και οικεία, τα κατοικίδια ευπρόσδεκτα – η γάτα του εσωτερικού χώρου δεν… ενοχλείται – και τα ποτά και κοκτέιλ σε σούπερ οικονομικές τιμές, από 5€.

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, τηλ: 2110121099



Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στην πλατεία, ο ρετρό, νοσταλγικός Μπλε Παπαγάλος με την καλλιτεχνική του αύρα, συγκεντρώνει σταθερά πλήθος κόσμου ο οποίος πιάνει θέση στις φερ φορζέ καρεκλίτσες του με θέα την πλατεία και μας καλεί για χαλαρά ποτά κάτω από τα δέντρα, με happy jazz και funk ήχους. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v