7 λόγοι που αγαπάμε ακόμα τα Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή που λατρεύουμε να βγαίνουμε, αλλά θα είμασταν ψεύτες αν δεν λέγαμε πως έχουμε και μερικές ιδιαίτερες αγάπες…
7 λόγοι που αγαπάμε ακόμα τα Εξάρχεια
Αγαπάμε τα Εξάρχεια. Την αύρα τους, τα στέκια τους, τα δρομάκια τους και την τέχνη τους. Αν μιλάμε για ένα χαλαρό ποτάκι στο κέντρο, τα Εξάρχεια είναι σχεδόν πάντα στις πρώτες θέσεις με τις επιλογές μας. Και δεν μπορούμε να είμαστε αμερόληπτοι· έχουμε μερικά στέκια εκεί που αγαπάμε περισσότερο από τα άλλα, και θα σου τα παρουσιάσουμε.

Cusco

Κωλέττη 8, τηλ: 211 1831432
Ένα μικρό και κατακόκκινο μπαράκι στην μακράν πιο χοτ πιάτσα των Εξαρχείων, την συμβολή Κωλέττη και Μεσολογγίου. Εκεί μαζεύεται πολύς και ωραίος κόσμος – πιο νεαρών ηλικιών – για την απογευματινή μπύρα και κουβέντα, και συνεχίζει μέχρι αργά. Το Cusco είναι ήσυχο όσο πρέπει, και παίζει πάντα κεφάτες, ωραίες μουσικές. Το απλό ποτό στα 6€.

Σέλας

Καλλικράτους και Μεθώνης 19, τηλ: 21 1401 7760
Σταθερά από τα πιο όμορφα και χαλαρωτικά στέκια για να βγεις στα Εξάρχεια, είτε για καφέ το μεσημεράκι, είτε για ένα βραδινό ποτό. Ο χώρος του είναι σούπερ απλός και παρεΐστικος, η κουβέντα κυλάει άνετα, ο κόσμος είναι ενδιαφέρων και οι μουσικές πάντα ψαγμένες. Πέρνα μια βόλτα για να καταλάβεις γιατί οι «ντόπιοι» το λατρεύουν και το γεμίζουν κάθε μέρα. Το απλό ποτό στα 5€.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Έκλεισε πριν λίγες μέρες έναν χρόνο στην φουλ ανανεωμένη πιάτσα της Ασκληπιού με ένα μεγάλο πάρτι. Βέβαια, εμείς από την πρώτη μέρα το αγαπήσαμε, όχι μόνο για το μοναδικό του στυλ, τον υπέροχο, χαμηλό φωτισμό και τις εναλλακτικές του μουσικές, αλλά και για τα καθαρά του κλασικά κοκτέιλ – στα 7€, εκτός από τις Πέμπτες, που τα βρίσκουμε στα 5€.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 2103801380
Ίσως το πιο γνωστό μπαρ της περιοχής. Ίσως (ή μάλλον, βέβαια) τα φθηνότερα ποτά του κέντρου. Φθηνότερα αλλά και καθαρότατα. Μέσα σε έναν τέλειο χώρο, που γεμίζει βρέξει-χιονίσει, και που μέσα οι μουσικές και η διάθεση και το φλερτ έρχονται να σου θυμίσουν ότι το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5€.

Τσιν Τσιν

Κιάφας 6 και Ακαδημίας 76, τηλ: 2103841460
Βιντάζ διακόσμηση. Λίγο έξαλλη, λίγο κυριλέ, πάντα να είμαστε στο ενδιάμεσο. Κατακόκκινοι τοίχοι και λουλουδιασμένες ταπετσαρίες. Μουσικές παλιές, χορευτικές και χαρούμενες. Κόσμος που συνωστίζεται για να γνωριστεί και να χορέψει και να μιλήσει και να αναλύσει το νόημα της ζωής. Το Τσιν Τσιν είναι από τα πιο όμορφα και flirty μπαρ του κέντρου, και σου λέμε να το επισκεφτείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το απλό ποτό στα 7€.

Ποδήλατο

Θεμιστοκλέους 48 τηλ: 2103303430
Επειδή μερικές φορές η νύχτα πάει μέχρι αργά, και όταν είναι αργά θες να μπεις σε ένα μπαρ για ένα τελευταίο ποτό, το Ποδήλατο είναι πάντα εκεί για εσένα. Σταθερά το αγαπημένο μας αφτεράδικο στην περιοχή, είναι ένα μπαρ που παίζει τέλεια ροκ μουσική, σερβίρει τους ξενύχτηδες καθαρά ποτά και έχει πολλές, μικρές γωνιές για να καθίσεις με το ταίρι σου. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Μαύρος Γάτος

Κωλέττη 40-42, τηλ: 210 3800518
Μπαρ κλασικό και αγαπημένο, με μια τεράστια μπάρα για τους μυστήριους και μοναχικούς. Με ήρεμη θέση, λίγο πιο χαμηλά από την πλατεία, για να γλυτώνεις την πολυκοσμία. Με πολύ ωραίες μουσικές τζαζ, να φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα ποταπαγόρευσης, ένα κοινό μυστικό που ενώνει τους ντόπιους: το μυστικό είναι πως ο Μαύρος Γάτος είναι από τα καλύτερα μπαρ των Εξαρχείων και είναι ένα μυστικό που – ευτυχώς – μαθεύτηκε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v