Τα καλύτερα μπαρ για χαλαρό ποτάκι στο κέντρο

Θέλετε κάπου να πάτε να τα πιείτε, και να τα πείτε, χωρίς δυνατές μουσικές και πολλή βαβούρα; Έχουμε πέντε μπαράκια ό,τι πρέπει.
Τα καλύτερα μπαρ για χαλαρό ποτάκι στο κέντρο
The Mule and the Pig
Ζωοδόχου Πηγής 38, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 9686

Αν αναρωτιέσαι πού πήγε η φοβερή και τρομερή ομάδα του Key της Πραξιτέλους, εδώ θα τους βρεις όλους. Σε αυτό το μικροσκοπικό μπαράκι με την αρτιστίκ διακόσμηση, που έχει κάτι από γαλλικό μπουντουάρ και κάτι από σκηνή θεάτρου, μεγάλη ξύλινη μπάρα, υπερυψωμένα τραπεζάκια και σούπερ κουλ ατμόσφαιρα. Ανοίγει από νωρίς, παίζει ωραίες τζαζιές σε χαμηλή ένταση, έχει και αρκούντως ψαγμένη κάβα με ιδιαίτερες επιλογές σε ρούμι και ουίσκι, και το ποτό στα 6,50€. Τι άλλο να ζητήσεις;



Αμπάριζα
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3257644

«Ψαγμένη μπάρα» είπαμε, και ποιος άλλος έχει σελίδες επί σελίδων ρούμια, τεκίλες και ούσκια, παραταγμένα σε μια ντιζαϊνάτη κάβα που αγγίζει το ταβάνι; Η αγαπημένη Αμπάριζα, η οποία είναι επίσης ιδανική για τα χαλαρά μας ποτάκια κάθε ώρα της νύχτας (και της ημέρας, εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε). Ατμοσφαιρική και ημιφωτισμένη όσο πρέπει, με τις μουσικές της στη σωστή ένταση για να λέμε και καμιά κουβέντα, και με τραπεζάκια έξω στο πλάι για τις πρώτες ζεστές νύχτες της άνοιξης που, μη μασάτε, έρχονται. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.



Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583

Κλασικό και αγαπημένο στέκι στα όρια μεταξύ Κολωνακίου-Εξαρχείων στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα, βγάζει και τραπεζάκια στη μικρή αυλίτσα του και παίζει ωραίες ροκ μουσικές, που εναλλάσσονται ενίοτε με φανκ και τζαζ ακούσματα. Συχνά πυκνά στα decks του φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ οι τιμές του κάθε άλλο παρά… κολωνακιώτικες είναι. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.



Rabbithole
Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559

Είναι και δεν είναι χειμωνιάτικο, έχει και δεν έχει αυλή. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαράκια του κέντρου, το πανέμορφο Rabbithole κρύβεται μέσα σε μια ευρύχωρη, ψηλοτάβανη στοά μέσα στη στοά, για να νιώθεις ότι κάθεσαι έξω ακόμα και όταν η θερμοκρασία δείχνει… Ιανουάριο. Παίζει, επίσης, ψαγμένες μουσικές, σερβίρει χαλαρά καφεδάκια και μπύρες από νωρίς, που γυρίζουν σε ποτά (από 6,50€) και κοκτέιλ (στα 8€) όσο παίρνει να βραδιάζει. Έχει ψηλά σκαμπό και μπαρίτσες περιμετρικά, και αρκετά χαμηλά τραπέζια ενδιάμεσα, πράγμα που εγγυάται ότι δύσκολα δεν θα βρεις κάπου να κάτσεις.



Ποδήλατο
Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, τηλ: 2103303430

Τραπεζάκια φωλιασμένα κάτω από καμάρες και πίσω από σκαλάκια και χωρίσματα, σαν σε μικρά δωματιάκια, για όσους θέλουν να απομονωθούν, μεγάλη μπάρα για όσους έρχονται να κοινωνικοποιηθούν. Το Ποδήλατο τους χωράει όλους. Οι μουσικές του, ειδικά αν έρθεις νωρίς, ακούγονται τόσο όσο χρειάζεται για να ακούς χωρίς προσπάθεια και τον διπλανό σου, η ατμόσφαιρα είναι κουλ και χαλαρή, οι πίνακες στους τοίχους έμπνευση για να ανοίξεις κουβέντα, και τα γενναιόδωρα ποτά στα 7€. Ανοίγει από νωρίς, για καφεδάκι και ζεστές σοκολάτες, και μένει ανοιχτό μέχρι το επόμενο χάραμα. Έχει τη φήμη του αφτεράδικου, οπότε κόσμο πολύ μαζεύει μετά τις 2.00-3.00 το πρωί.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v