Πού θα πιω καφέ με θέα από ψηλά

Πιάνουμε τραπεζάκι σε café πάνω σε ταράτσες και λόφους της Αθήνας και απολαμβάνουμε παγωμένα καφεδάκια με θέα από ψηλά.
Πού θα πιω καφέ με θέα από ψηλά

Café Plaka

Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ.: 210 3220388

Η ταρατσούλα του Café Plaka στην καρδιά της πιο όμορφης αθηναϊκής συνοικίας είναι το ιδανικό σκηνικό για κυριακάτικο καφεδάκι και τσιμπολογήματα, κάνοντας χάζι από ψηλά προς την πιο κλασική περαντζάδα του ιστορικού κέντρου: Αυτή του πεζοδρόμου με τις τεράστιες μπουκαμβίλιες και τα χαρούμενα σμήνη τουριστών που σουλατσάρουν ακριβώς από κάτω.

Thea Terrace Bar

Απόλλωνος 21, Πλάκα, τηλ: 2103234350

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, το terrace café του ξενοδοχείου Central Athens είναι όσο μποέμ και στιλάτο χρειάζεται, ενώ τα τραπεζάκια του απολαμβάνουν ανεμπόδιστη θέα προς τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στα συν, τα σαντουιτσάκια και τα ωραιότατα smoothies και milkshakes που σερβίρει από τις 11 το πρωί που ανοίγει τις πόρτες του.

Telescope

Αγ. Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 2105812047

Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Προφήτη Ηλία στο Χαϊδάρι και από τις περιμετρικές βεράντες του μας επιτρέπει να απολαύσουμε το πανόραμα της Αττικής. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε όποια περιοχή της Αθήνας θέλουμε από κοντά, με τα τηλεσκόπια που υπάρχουν στις άκρες του υπαίθριου χώρου.

Apolis

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105068000

Στον πολυχώρο του Apolis, πιάνουμε τραπέζι από νωρίς το πρωί στο All Day Café του, με το υπαίθριο deck που ατενίζει την πόλη. Αργότερα, το βράδυ, μεταφερόμαστε στο Scherzo, το νησιωτικό μπαράκι του συγκροτήματος, που διαθέτει εξίσου όμορφη θέα, αλλά και σκηνικό που παραπέμπει στις Κυκλάδες. Οι μουσικές κινούνται σε lounge και mainstream μονοπάτια.

Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277

Το terrace bar του ξενοδοχείου που τιμά με το όνομά του τον αρχιτέκτονα που το σχεδίασε, διαθέτει σούπερ βεράντες με τραπεζάκια που κοιτάζουν προς τη Μητρόπολη και την Ακρόπολη. Εδώ, εκτός από καφέ, δοκιμάζουμε σούπερ σπιτική λεμονάδα με μέλι, τζίντζερ και δυόσμο, κρύο πράσινο τσάι και φοβερά γλυκά, όπως τιραμισού, ψητά μήλα με κρέμα και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό ψητής καραμέλας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v