Μια βραδινή μπαρότσαρκα στο Κουκάκι

Ποτάδικα, νέο-καφενεία και all day μπαράκια σε μια βραδινή βόλτα στον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου, στη Φαλήρου και στα πέριξ στενά στο Κουκάκι.
Μια βραδινή μπαρότσαρκα στο Κουκάκι
Ο μικρο μπαρόκοσμος του Κουκακίου είναι ταμάμ για νυχτερινές μπαρότσαρκες. Αν λύσουμε το θέμα με το παρκάρισμα, αριστερά και δεξιά μας απλώνονται πληθώρα επιλογές για πρώτα και… τελευταία ποτά μιας βραδιάς που τα έχει όλα. 

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88 & Γ. Ολυμπίου, τηλ: 213 032 6450

Στήθηκε στο χώρο ενός πρώην πλυντηρίου και λιπαντηρίου αυτοκινήτων και έγινε insta(gram) κλάσικ για το νόστιμο brunch και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του, όπως το Brujas με Don Julio, πιπεριά χαλαπένιο, μανταρίνι και λάιμ ή το Lydian με λικέρ μαστίχα, καμπάρ, κουμ κουάτ, και λάιμ. Στο εσωτερικό του δύσκολα θα βρεις χώρο να κάτσεις τα Σαββατοκύριακα, ενώ στις μουσικές του ακούς indie και ροκ μελωδίες κατά κύριο λόγο. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

ΚΙΝΟΝό

Φαλήρου 48, τηλ: 2114086826

Η εντυπωσιακή κυματιστή μπάρα του σε προδιαθέτει να πιάσεις θέση και να παραγγείλεις ένα ωραίο signature cocktail, το μωσαϊκό στο πάτωμα δίνει τον απαραίτητο ρετρό τόνο και οι μουσικές είναι feelgood με indie, pop, rock και electronic ήχους, ενώ όλο και κάποιο event θα πετύχεις τα Σαββατοκύριακα. Το «Κοινωνώ», είναι ακριβώς αυτό, ένα χαλαρό μπαράκι για να επι-κοινωνήσεις και να περάσεις καλά. Το απλό ποτό στα 6€.

Monsieur Barbu

Φαλήρου 59, τηλ: 2109247555

Μεγάλες τζαμαρίες για χάρη στην περατζάδα, μια μίνι πλατειούλα ακριβώς μπροστά, γουστόζικες vintage λεπτομέρειες στους τοίχους, τραπεζάκια έξω στην πλατεία και ωραία κοκτέιλ. Το Monsieur Barbu είναι στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας, κυρίως για brunch, όμως το βράδυ ο παρεϊστικος χαρακτήρας του το καθιστά ιδανικό για μαζώξεις με την παρέα ή αλκοολικά τετ α τετ με το έτερον ήμισυ. Τα ποτά από 7€.

Meercat

Χρήστου Βυζαντίου 7, τηλ: 21 3045 3390

Ένα άκαπνο freestyle cocktail bar με μουσική υπόκρουση tribal electronica – ως επί το πλείστον- προβολές ντοκιμαντέρ του Animal Planet, ήχους ζώων στα ηχεία και γεύσεις γαλλικών λικέρ και ιδιαίτερων σιροπιών στις δημιουργίες της μπάρας. Όχι μια ακόμα συνηθισμένη έξοδος για ποτάκι δηλαδή, η οποία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη της δυνατότητας να μπείτε μέσα από το μπαρ και να φτιάξετε το δικό σας κοκτέιλ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό από 7€.

Μπαμπάς

Φαλήρου 53, τηλ: 2155505565

Καφενείο ή beer bar; Μάλλον και τα δύο, ο μοντέρνος αυτός χώρος με το ξεχωριστό, ανάλαφρο ντεκόρ που θυμίζει φοιτητικό σπίτι αποτελεί στέκι για χίπστερ και όχι μόνο νεαρόκοσμο. Στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο καταφθάνουν εξαιρετικές μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες σε χαμηλές τιμές, αλλά και ζουμερά μπέργκερ συνοδεία ανεβαστικών μουσικών κάθε βράδυ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, οι μπύρες από 3€.

Σπιρτόκουτο

Γ. Ολυμπίου 14, τηλ.: 210 9340200

Όνομα και πράμα, το δημοφιλές ροκ ποτάδικο της Ολυμπίου, αγαπά την rock και τα έντεχνα ελληνικά και βγάζει λίγα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, αλλά για να βρείτε κάποιο ελεύθερο θα πρέπει να έρθετε νωρίς. Αποτελεί τον ορισμό του «παρεΐστικου» μιας και θέλοντας και μη γίνεσαι παρέα με τους λοιπούς θαμώνες λόγω χώρου. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

Το Παγκάκι

Γ. Ολυμπίου 17-19, τηλ.: 213 0009927

Ένα κλασικό φοιτητικό καφενείο στην Γεωργάκη Ολυμπίου, το Παγκάκι είναι μια κολλεκτίβα που στηρίζει έμπρακτα το δίκαιο εμπόριο, συνεργαζόμενη με μικρούς παραγωγούς για τους ουζομεζέδες που σερβίρει τα μεσημέρια και τα βράδια όταν στο μαγαζί συρρέουν νεαροπαρέες από κάθε γωνιά της Αθήνας. Η ατμόσφαιρα είναι όσο χαλαρή και «εναλλακτική» φαντάζεστε, και οι τιμές ασυναγώνιστες: 5€ το ποτό, 1,5€ το κρασί σε ποτήρι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v