Τέλεια ραντεβού για σαραντάρηδες

Και, που λες, θα βγεις. Αλλά πού να πας, και τι να κάνεις; Σταμάτα να ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Τέλεια ραντεβού για σαραντάρηδες

Μετά τα σαράντα, κάποια πράγματα στην έξοδο αλλάζουν. Το ξέφρενο γίνεται μετρημένο, και το ολονύχτιο γίνεται “ε, μη το πάμε και πολύ αργά”. Και, ναι, στα αυτιά ενός νεαρότερου ατόμου, όλα αυτά ακούγονται άσχημα. Ένας μεγαλύτερος, όμως, ξέρει. Ότι το μετρημένο δεν ισοδυναμεί μιζέρια. Και ότι στα μαγαζιά που μπορείς να ακούσεις όντως τι σου λέει ο διπλανός σου, όπως και να το κάνουμε, θα περάσεις καλύτερα. Ειδικά αν μιλάμε για ραντεβού.

Οι νεαρότεροι αναγνώστες ίσως δεν μπορούν καν να φέρουν στο μυαλό τους ως εικόνα το ραντεβού μετά τα σαράντα—κι αυτό είναι εντάξει. Κανείς δεν τους το ζήτησε. Αν είσαι κάτω των σαράντα, αυτό το κείμενο δεν είναι για ‘σένα.

Το κλασικό και το κλασάτο
Η πιο κλασική συνταγή για ραντεβού προτείνει μια καλή ταινία. Και το ξέρουμε ότι πολλοί διαφωνούν με την ιδέα της ταινίας, ειδικά στο πρώτο ραντεβού, αλλά έχουν άδικο. Το να πιστεύεις ότι το σιωπηλό δίωρο στον κινηματογράφο σου στερεί πολύτιμο διάλογο με αλκοόλ που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις για να ψαρέψεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι ηλίθιο. Κατ’ αρχάς, το άτομο που προτείνει την ταινία δίνει ήδη αρκετές πληροφορίες για τον εαυτό του, όπως και για το τι είδους ραντεβού και με τι είδους άτομο πιστεύει ότι βγήκε, απλά βάσει της ταινίας που διάλεξε. Έπειτα, μετά δεν θα χρειαστεί να ψαρέψεις καμιά πληροφορία, επειδή θα έχετε μόλις παρακολουθήσει μια ταινία μαζί. Η κουβέντα θα αρχίσει τόσο εύκολα, που δεν θα καταλάβεις πότε αρχίσατε να αναλύετε τις ζωές σας. Και για να πούμε μερικές αλήθειες, αν βγαίνεις ραντεβού, μάλλον ψάχνεις για σχέση, κι αν θέλεις σχέση, αλίμονο αν δεν την κάνεις με ένα άτομο που θα μπορείτε να λέτε μ#λακίες για ταινίες με τις ώρες.
Για κινηματογραφικές κουβέντες, λοιπόν, με ένα ποτό – ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα παίξει ποτέ – πηγαίνουμε στο πανέμορφο Rabbithole (Λέκκα 10, Σύνταγμα), που φτιάχνει φοβερά κοκτέιλ, έχει έναν από τους πιο ωραίους χώρους του κέντρου και παίζει πάντα καλή μουσική.

Το άνετο, χωρίς κόπο
Μερικές φορές, όμως, δε βγαίνεις ραντεβού επειδή θέλεις σχέση. Βγαίνεις επειδή θέλεις σεξ, και το ραντεβού απλά... συμβαίνει πιο πριν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα περάσετε καλά. Ριψοκίνδυνη ιδέα, μπορεί να συμβεί μόνο αν το σεξ είναι ήδη σίγουρο από πριν, αλλά θα εκτιμηθεί δεόντως από τα κατάλληλα άτομα: θέατρο. Εδώ η κατάσταση είναι λίγο πιο παράξενη, γιατί στην ουσία θέλεις μια εύκολη λύση για να περάσετε λίγες ώρες μαζί, αλλά θες να το κρατήσεις casual. Όχι όμως αρκετά casual για να είναι μόνο ξεπέτα. Συνεπώς πάμε κόντρα στο κατεστημένο, και δεν βγαίνουμε για ποτό μετά την παράσταση, για φιλοσοφικές αναλύσεις. Πάμε κατευθείαν σπίτι. Αλλά πριν το κάνεις όλο αυτό, ρίξε μια ματιά στα θέατρα που θα δούμε φέτος, εδώ.

Το old school
Βέβαια, μπορεί να διαβάζεις δύο παραγράφους τώρα πράγματα που να μην σε ψήνουν και τόσο πολύ, επειδή μπορεί απλά να θέλεις μια ωραία βόλτα και ένα ωραίο μπαράκι για να ζήσεις το ραντεβού σου όσο πιο παραδοσιακά (και με ασφάλεια) γίνεται. Και αυτό δεν είναι καθόλου μεμπτό. Είμαστε σίγουροι ότι έχεις χαραγμένες στο μυαλό σου τις αγαπημένες σου βόλτες στην Αθήνα – και να τις τιμήσετε, επειδή γενικά στα ραντεβού καλό είναι να μοιραζόμαστε τα αγαπημένα μας πράγματα χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε – αλλά αν θες μπορείς να ρίξεις και μια ματιά εδώ. Και για το ποτάκι σας μετά, μπορούμε να προτείνουμε ένα μπαράκι σαν τον Ένοικο, στα Εξάρχεια (Καλλιδρομίου 70). Από τα πιο παλιά και αγαπημένα στέκια της περιοχής, με κόσμο διαφορετικό απ’ ό,τι θα δεις στην γύρω περιοχή, με πιστούς θαμώνες που γουστάρουν τις τζαζ μουσικές που παίζει—χαμηλά, για να μπορέσετε να τα πείτε όλα.

Ένα τέλειο απόγευμα
Και αν όλες οι προηγούμενες ιδέες ήταν αυστηρά βραδινές, να και κάτι για πιο νωρίς, επειδή τα απογευματινά ραντεβού μας αρέσουν εξίσου. Η μαγική λέξη, ή μάλλον το μαγικό ακρωνύμιο, είναι ένα: ΚΠΙΣΝ. Τσέκαρε το πρόγραμμα του μήνα εδώ και διάλεξε ένα από τα πολλά, πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί—ή και όχι, μπορείτε απλά να βολτάρετε στα γρασίδια, όσο ακόμα ο καιρός μας αγαπά. Εναλλακτικά, κατηφορίζουμε λίγο ακόμα, για να βολτάρουμε στην μαρίνα Φλοίσβου, και να πιούμε ένα ποτό αν θέλουμε στο Mare Marina. Και για να κλείσουμε με σχήμα κύκλου, όσο είναι ακόμα ανοιχτό, προλαβαίνετε και μια ταινία στο θερινό της μαρίνας. Για να ξεκινήσει πιο εύκολα η κουβέντα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v