Σε αυτά τα μέρη πάντα τρώμε υπέροχα στην Θεσσαλονίκη

Σε αυτά τα πέντε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουμε σούπερ ελληνική και έθνικ, παραδοσιακή αλλά και πιο δημιουργική κουζίνα.
Σε αυτά τα μέρη πάντα τρώμε υπέροχα στην Θεσσαλονίκη
Χάλαρο 
Θεμ. Σοφούλη 71, τηλ: 2310423284

Βρίσκεται στην Καλαμαριά, διαθέτει μεγάλο, άνετο χώρο με σκεσπαστές βεράντες και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μανιτάρια, ψαρονέφρι με σάλτσα lemon pepper, φρέσκο ζυμαρικό καρκανέλι αλά κρεμ, σταυλίσιες μπριζόλες και άλλα πιάτα κρεατικών βρίσκουμε πάντα στο μενού, ενώ υπάρχει ειδικό μενού διαίτης, μενού για παιδιά και κάποια πιάτα ημέρας. Μάλιστα, υπάρχει η επιλογή παραγγελίας μισής μερίδας, αν δεν πεινάτε πολύ. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μαιτρ και Μαργαρίτα
Βέροιας 2, τηλ: 231 400 7586

Ελληνική κουζίνα, τυριά και αλλαντικά από μικροπαραγωγούς, μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, ελληνικές μπύρες και αποστάγματα βρίσκουμε στο μικρό αλλά φιλόξενο εστιατόριο της γειτονιάς των Άνω Λαδάδικων. Εδώ, σε έναν cozy βιομηχανικό εσωτερικό χώρο και στα τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο, δοκιμάζουμε μενού ελληνικών γεύσεων που ανανεώνεται τακτικά – έχουμε δοκιμάσει εξαιρετικά χοιρινά μάγουλα με πετιμέζι και χουρμάδες, δροσερά ριζότο και χωνάκια με μοσχαρίσιο στήθος και σπανάκι στο φούρνο με καπνιστή πανσέτα. Μαζί με κρασί ή μπύρα υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Ακαδημία 
Αγίου Μηνά 3, τηλ: 2310521803

Από τις αγαπημένες μας γωνιές ελληνικής κουζίνας στο κέντρο, η Ακαδημία διαθέτει έναν ζεστό εσωτερικό χώρο αλλά και μια όμορφη αυλίτσα, ιδανική για ανοιξιάτικες δοκιμές ωραίων γεύσεων: Κριθαρότο και ριζότο με σύγκλινο Μάνης, κρητικά ραβιόλια, τσιπούρα με χόρτα φρικασέ, καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι και χαλούμι, βουβαλίσια σουτζουκάκια γιαουρτλού, τηγανιά κοτόπουλο με ανθότυρο και πιπεριές είναι μερικά από τα ατού του μενού. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

El Burrito
Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, τηλ: 2310220622

Ένας διπλός χώρος, γεμάτος χρώματα και Memorabilia από το Μεξικό, λειτουργεί από τη μία ως cantina Mexicana για νόστιμο έθνικ φαγητό και από την άλλη ως cocktaileria για σούπερ μαργαρίτες και μεξικάνικες λεμονάδες. Στα του φαγητού, το μενού του οποίου επιμελείται ο σεφ Eciel Cuevas από την Γουανταλαχάρα, εγγύηση είναι τα μπουρίτο, τα φαχίτας, το άροζ κον πόγιο και οι μεγάλες, δροσερές σαλάτες. Για φαγητό με κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Σέμπρικο 
Φράγκων 2, τηλ: 231 055 7513

Κοντά στα παλιά τείχη της πόλης, στη γειτονιά της οδού Φράγκων, το Σέμπρικο απλώνει τραπεζάκια στο σαν παντοπωλείο εσωτερικό του χώρο αλλά και στην αυλή του και σερβίρει πιάτα ημέρας με ιδιαίτερες ελληνικές πρώτες ύλες. Έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς ταλιατέλες με πραλίνα φουντουκιού, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, μοσχαρίσια πλευρά με πουρέ γλυκοπατάτας, χούμους με τσιπς από σαλάμι Λευκάδος, συμιακό γαριδάκι με κρίταμο, κεφτεδάκια angus με μαρμελάδα ντομάτας, νιόκι με χαλούμι και κρητικές σαλάτες. Μαζί με κρασάκι, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v