Τα καλύτερα μέρη για street food στην Θεσσαλονίκη

Τα καλύτερα burgers, αυθεντική ιταλική πίτσα, τραγανά φαλάφελ, fish’n’chips και καυτερά burritos σε πέντε από τις top στάσεις για street food στην Θεσσαλονίκη.
Τα καλύτερα μέρη για street food στην Θεσσαλονίκη
The Last Slice
Προξένου Κορομηλά 1, τηλ: 2311 242266

Στην πιάτσα της Προξένου Κορομηλά, αυτή η ιταλική γωνιά πλημμυρίζει τη γειτονιά με μυρωδιές φρεσκοψημένες πίτσας. Κάθε γιγαντιαίο κομμάτι στοιχίζει περί τα 2,50€ - αγαπημένες μας γεύσεις είναι η Siciliana με ντομάτα, μοτσαρέλα, μελιτζάνα, πιπεριά, ελαιόλαδο, σπανάκι και κρέμα βαλσαμικού αλλά και η ιδιαίτερη Gorgojoliana με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα ντόλτσε, κολοκύθι, ταρτουφάτα, δυόσμο και ελαιόλαδο. Για ολόκληρη πίτσα, υπολογίστε περί τα 10€.

Pax Homemade Burgers
Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, τηλ: 2310221970

Σε στιλ αμερικάνικου diner, είτε για να καθίσουμε στα γρήγορα, είτε για να τα πάρουμε πακέτο, το Pax ετοιμάζει στην ανοιχτή κουζίνα του λαχταριστά burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά. Επιλέγουμε ανάμεσα σε μπιφτέκι 120 ή 170 γραμμαρίων, το οποίο μπαίνει σε φρέσκο ψωμάκι και λούζεται με σπιτικές σος και λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες. Δοκιμάστε το Goat Cheese & Truffle Burger ή το Mexican με τσίλι κον κάρνε και θα μας θυμηθείτε. Εδώ βρίσκουμε και wraps, club sandwich ή burritos αν θέλουμε κάτι διαφορετικό. Τα burgers μαζί με τηγανητές πατάτες κυμαίνονται στα 7-8,50€. Σημειώστε ότι πρόσφατα άνοιξε και νέο Pax στο κέντρο, στο 3 της οδού Κούσκουρα.

Falafel Taste Middle East
Μητρόπολεως 106, τηλ: 231 027 8363

Μια ανάσα από τον Λευκό Πύργο βρίσκεται… η Μέση Ανατολή, σε αυτή τη φιλόξενη μεσανατολίτικη street food γωνιά. Εδώ βρίσκουμε φαλάφελ σε αραβικές πίτες σε πέντε διαφορετικές γεύσεις – αυθεντική, κλασική, ελληνική, πικάντικη, αμερικανική. Βρίσκουμε επίσης vegetarian σαλάτες, σουτζουκάκια, σούπες ημέρας και ζεστό αρωματικό κρασί.

Hola Mexicana
Κούσκουρα 6, τηλ: 2310 240700

Στην πιο μεξικάνικη street food γωνιά της Θεσσαλονίκης, το Hola της Κούσκουρα μας καλεί να «χτίσουμε» τα δικά μας burritos, tacos και bowls, με υλικά όπως μεξικάνικα φασόλια, ρύζι με λάιμ και κόλιανδρο, μεξικάνικο κοτόπουλο, κον κάρνε, carnitas, barbacoa, κρέμα αβοκάντο, σάλτσα τσίλι, γουακαμόλε και πολλά άλλα. Υπολογίστε περί τα 5-6€ ανά τεμάχιο.

Χαρτί και καλαμάρι
Γρ. Παλαμά 14, τηλ: 231 024 2207

Θαλασσινά στο χέρι; Γιατί όχι; Στο Χαρτί και Καλαμάρι, χωνιά γεμίζουν με καλαμαράκια, γαριδάκι, ή ανάμικτα ψαράκια με πατάτες και σος της επιλγοής μας – Lemonaze με μουστάρδα, μαγιονέζα, λεμόνι και μαύρο πιπέρι, Pink Chili με γλυκό τσίλι, πάπρικα, μαγιονέζα ή Teratar με πίκλες, κάπαρη, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμύδι και μαγιονέζα. Τα υλικά μπορούν επίσης να μπουν σε ψωμάκι ή σε… καβουροτορτίγια. Υπολογίστε περί τα 3,50-5€ ανά χωνί ή σάντουιτς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v