5 εστιατόρια με τέλεια χειμωνιάτικη θέα

Ποιος είπε ότι «ωραία θέα» είναι μόνο η θάλασσα; Πέντε μαγικά αθηναϊκά εστιατόρια με θέα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές και φωτισμένη Ακρόπολη.
5 εστιατόρια με τέλεια χειμωνιάτικη θέα
Άγιος Μερκούριος
Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ.: 210 8169617

Στο όνομά του ορκίζονται καλοφαγάδες και λάτρεις των μονοήμερων εκδρομών στο αγαπημένο βουνό των Αθηναίων. Απολαμβάνει πανοραμική θέα στις πλαγιές της Πάρνηθας και έχει το μεγαλειώδες χάος της Αθήνας… πιάτο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις Αλκυονίδες που διανύουμε.



Όσο για το τι τρώμε εδώ; Εξαιρετικά ξεροψημένα παϊδάκια, που του έχουν χαρίσει και τη φήμη του, αλλά και μοναδική σταβλίσια μπριζόλα, συνοδεία φρεσκοκομμένων πατατών στο τηγάνι, σπιτικής τυρόπιτας, τυροκαυτερής και λοιπών «κλασικών» ορεκτικών. Μαζί με το απαραίτητο κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Π. Μελά 13, Καρέας, τηλ: 21 6939 0179

Μη σας ξεγελά το όνομα, πρόκειται για ένα κανονικότατο… μπαλκόνι στην Αθήνα, που «κλείνει» τον χειμώνα με μεγάλες, σχεδόν αόρατες τζαμαρίες για να απολαμβάνει την υπέροχη θέα στην πόλη όλο τον χρόνο.



Το κυκλαδίτικο όνομά του είναι αναφορά στην κουζίνα του, όπου πρωταγωνιστούν οι πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου: Κοπανιστή ξινομυζήθρα, χόρτα από τη Σχοινούσα, γαριδάκι από τη Σύμη, πατάτες Νάξου, κρίταμα Τήνου, γυαλιστερές Ευβοίας και άλλα ωραία τοπικά υλικά. Για ένα γευστικό νησιώτικο γεύμα με θέα και κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού υπάρχει εδώ. Λειτουργεί καθημερινά από τις 17.00 το απόγευμα, και Σαββατοκύριακα και το μεσημέρι (από τις 12.30).

Ορίζοντες 
Αριστίππου 1 , Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701



Μη σας αποθαρρύνει η φήμη περί των εξωφρενικών τιμών του. Το εστιατόριο με την καλύτερη ίσως θέα της Αθήνας, από το μεγάλο του μπαλκόνι που μοιάζει να αιωρείται στην πλαγιά του Λυκαβηττού, έχει ένα ωραιότατο set menu στα 32€ το άτομο. Αυτό περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων που θα δείτε αναλυτικά εδώ) ριζότο με καραβίδες και γυαλιστερές, καρέ φινόκιο, πιπεριά κονφί, μαγειρεμένα σε ζωμό καραβίδας αρωματισμένο με αρμπαρόριζα και δεμένα με μασκαρπόνε, μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι και πράσινη σαλάτα με τραγανό μπέικον, καραμελωμένα φουντούκια, δυόσμο και βασιλικό, κράνμπερι, βερίκοκα, φλοίδες παρμεζάνας και βινεγκρέτ. Το μενού συνδυάζεται με μπουκάλι κρασί, το οποίο κοστίζει 12€.

Pantheon 
Λόφος Τρουμπάρι, Αργυρούπολη, τηλ.: 21 1406 4105

Το όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο: Σκαρφαλωμένο στον καταπράσινο λόφο Τρουμπάρι, το Pantheon απολαμβάνει πανοραμική θέα σε όλα τα νότια προάστια, που πιάνει μέχρι Σαρωνικό στο βάθος και μας ανοίγει την όρεξη για καλοκαιρινά σχέδια –ναι, από τώρα.



Στο μενού του, ξεχωρίζουμε την γιγάντια T-bone steak, που σερβίρεται με σουφλέ πατάτας με πράσο, κουρκουμά και λιωμένη γραβιέρα, το φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας, φασολάκια και λεμόνι κονφί, τα χοιρινά σνίτσελ που τυλίγονται ρολό με τσιπς πατάτας, ψητή ντομάτα και φιλαδέλφεια, και το κριθαρώτο με γαρίδες και λαχανικά αρωματισμένο με σαφράν. Μαζί με κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού θα βρείτε εδώ.

Υάδες 
Αττικό Άλσος, Γαλάτσι, τηλ.: 210 6470936

Δημιουργική, μεσογειακή κουζίνα στην καρδιά του Αττικού Άλσους, με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του.



Στα του μενού, ξεχωρίζουμε το ριζότο με ποικιλία μανιταριών, το American Burger με τραγανό μπέικον, τσένταρ, ψητά μανιτάρια, onion rings, σπιτικές πατάτες και σως ταρτάρ, και το θαλασσινό σπαγγέτι με γαρίδες, καλαμάρι, μύδια και φινόκιο, σβησμένα με ούζο και φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Μαζί με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο. Αν σας φαίνεται ελαφρώς τσιμπημένο, αλλά λαχταράτε την εκπληκτική θέα του, λειτουργεί και για καφέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v