Νέα εστιατόρια στην Αθήνα που πρέπει να δοκιμάσεις

Νέες γωνιές για σούσι στο κέντρο, all day στέκια για brunch και εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας που ξεφύτρωσαν αυτό το φθινόπωρο στην Αθήνα.
Νέα εστιατόρια στην Αθήνα που πρέπει να δοκιμάσεις
Monsieur Cannibale
Βρυαξίδος 24, Παγκράτι, τηλ: 21 0752 6130

Πληθωρικός και άκρως feel-good, ο νέος all day χώρος του Παγκρατίου έχει ατμόσφαιρα… τσιρκολάνικη και είναι στην ουσία μια μικρή brasserie που ανοίγει από νωρίς για καφέ και brunch και συνεχίζει με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και ωραίες γεύσεις ως αργά. Εδώ χορταίνουμε με πίτσες (δοκιμάστε αυτή με το πέστο βασιλικού), πρωτότυπες σαλάτες, όπως αυτή με το κοτόπουλο, το αβοκάντο, το μαρούλι και τη μαρμελάδα γλυκιάς κολοκύθας, και χορταστικά πανίνι. Τα σαββατοκύριακα σερβίρεται brunch με φοκάτσιες και ωραίες αυγο-δημιουργίες. Σημειώστε ότι το μενού βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Υπολογίστε περί τα 15-20€ για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα.

Mask
Καλαμιώτου 18 και Κολοκοτρώνη 55, τηλ: 2103314676

Στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου, μια ανάσα από την Αγία Ειρήνη, εκεί όπου συναντούσαμε μέχρι πρότινος το Otto, πλέον βρίσκουμε τον πληθωρικό, γοητευτικό χώρο του Mask. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο bar restaurant που στεγάζεται στο νεοκλασικό του Όθωνα και ανοίγει από νωρίς για ελληνικό πρωινό και brunch ως τις 15.00, ενώ στη συνέχεια σερβίρει καλή μεσογειακή κουζίνα με γκουρμέ συνδυασμούς ντόπιων υλικών και εξαιρετικά κοκτέιλ. Ξεχωρίζουμε τον χοιρινό μπακλαβά με πουρέ πατάτας και σος φυστικιών, το πολίτικο ριζότο με πιπεριά, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, σταφίδα και κουκουνάρι και την ελληνική πίτσα με καπνιστό κοτόπουλο, αυγά και κρέμα φέτας. Για γεύμα μαζί με κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 25€.

Gaku
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 210 3230970

Το Gaku, μετά την «άλωση» του Χαλανδρίου, έρχεται να κατακτήσει και το κέντρο με τις ιαπωνικές του γεύσεις. Στον χώρο όπου στεγαζόταν το Furin Kazan, πλέον το Gaku απλώνει τραπεζάκια για να δοκιμάσουμε ζεστά πιάτα όπως βασιλικές γαρίδες με πικάντικη σος τρούφας, rib eye με σος lime miso, φασολάκια σόγιας με πικάντικη σος και βούτυρο, τηγανητές γαρίδες, χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε γλυκιά σόγια σος, σολομό καλαμάκι και rolls με ρύζι, φύκι και διάφορες γεμίσεις. Η ποικιλία είναι μεγάλη και οι τιμές λογικές – περί τα 20-30€ το άτομο με κρασί ή σάκε.

Abbot
Β. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0682 5881

Μια ανάσα από την πλατεία του Χαλανδρίου, ένα νέο bar restaurant έρχεται να γεμίσει τον άνετο χώρο του με κρυμμένες προσωπογραφίες, vintage τοίχους, τραπέζια από ξύλο, δερμάτινους καναπέδες και μια μεγάλη μαρμάρινη μπάρα. Η κουζίνα κινείται σε μοντέρνα μονοπάτια – σκεφτείτε σαλάτα με πάπια, γαρίδες με φύκια, νιόκι με πούδρα μανιταριών, σιγομαγειρεμένη χοιρινή ωμοπλάτη, αλλά και φοβερές σοκολατογεύσεις για επιδόρπιο. Συνοδεύστε με μία από τις 84 ετικέτες κρασιού ή κάποιο από τα προσεγμένα κοκτέιλ και υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v