Τα πιο cozy εστιατόρια με θέα θάλασσα

Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ψαράκι και μεζέδες πλάι στο τζάκι, χωρίς να μας λείψει η θάλασσα, σε τέσσερις διευθύνσεις.
Τα πιο cozy εστιατόρια με θέα θάλασσα
Είναι γεγονός, ότι το φαγητό με θέα θάλασσα «τραβάει» περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως αν μας ρωτήσετε, δεν θα μας χάλαγε καθόλου να πιάσουμε τραπεζάκι πλάι στο τζάκι τον χειμώνα, να απολαύσουμε προσεγμένες γεύσεις και να έχουμε για φόντο την χειμωνιάτικη θάλασσα, με όλη την υπέροχη παλέτα της.

Γι’ αυτό πιάνουμε θέση σε τέσσερα εστιατόρια που κλείνουν τζαμαρίες, αφήνουν τη θέα ελεύθερη και στήνουν την πιο cozy ατμόσφαιρα για χειμερινές γευστικές καταστάσεις.

Αρχοντικόν
Λεωφόρος Βραυρώνος 12, Άρτεμις, τηλ: 22940 84434

Cozy και ιδανικό για χειμώνα, το Αρχοντικόν είναι ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ζεστό εσωτερικό, διακοσμημένο με ξύλο και τούβλα, το οποίο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή φιλοξενεί ζωντανή μουσική για να συνοδέψει το γεύμα μας. Πιάτα στεριάς και θάλασσας «παίζουν» στο μενού, σε μεγάλες μερίδες: τηγανιτά μύδια, καλαμαράκια τηγανιτά, μαριδάκι και γαύρος, αλλά και χταποδάκι ξυδάτο είναι μεζέδες – ταμάμ για τους φαν της θάλασσας, ενώ οι κρεατοφάγοι θα εκτιμήσουν δεόντως τη χοιρινή τηγανιά, την γλυκόξινη πανσέτα και τα φιλετάκια «Αρχοντικόν» με χοιρινό, κοτόπουλο και αρνάκι σωταρισμένα με λαχανικά και κρασί. Με κέρασμα γλυκό ραβανί και νοστιμότατα μπράουνι, αλλά και με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα έρθει στα 20€/ άτομο. Το Αρχοντικόν διαθέτει επίσης μενού με απεριόριστη καταναλωση με 18€/άτομο μαζί με ποτά απο Δευτέρα έως Κυριακή για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων.

Το Τρεχαντήρι
Λ. Ποσειδώνος 49, Μαραθώνας, τηλ: 2294 055860

Κλασσική ψαροταβέρνα σε ήσυχο σημείο στον παραλιακό δρόμο προς Σχοινιά, προσφέρει απλόχερα θέα στον Σαρωνικό από τα ξύλινα τραπεζάκια της και ψαρεύει καθημερινά με τρεχαντήρι της αρκετά από τα θαλασσινά που φτάνουν στο πιάτο σας. Το χειμώνα ανάβουν τζάκι και φτιάχνουν ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε χειροποίητες συνταγές: ζεστή ψαρόσουπα, σαρδέλα φιλέτο στα κάρβουνα, μπαρμπουνάκια, γαρίδες σαγανάκι, καλαμάρι γεμιστό και πλούσια γαριδομακαρονάδας συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές του θαλασσινού καταλόγου, ενώ οι φαν του κρέατος θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πλούσιες ποικιλίες. Ωραιότατα και τα ορεκτικά του με τις φρέσκες πατάτες τηγανιτές, το «μπομπάτο» τζατζίκι και τους κολοκυθοκεφτέδες να ξεχωρίζουν. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€/ άτομο με ουζάκι, για γεύμα με μεζέδες.

Μπαλκόνι
Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι, τηλ: 22940 75888

Όνομα και… τοποθεσία, ακριβώς πάνω στη θάλασσα στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, το Μπαλκόνι αποτελεί σταθερή αξία για γευστική έξοδο μετά (απίστευτης) θέας στο απέραντο γαλάζιο. Το εσωτερικό του είναι μίνιμαλ διακοσμημένο, έτσι ώστε να μην κουράζει το μάτι και το αποσπά από την υπέροχη θέα, ενώ το μενού στηρίζεται στις Μεσογειακές γεύσεις. Εδώ δοκιμάζουμε σαλάτα με ανάµεικτα λαχανικά µε χαλούμι, πορτοκάλι και σουσάμι, γαρίδες σε φύλλο κανταϊφιού και σάλτσα γλυκού τσίλι, μπουκίτσες μπακαλιάρου με σάλτσα aioli, ψητό καλαμάρι με δενρολίβανο και λεμόνι και μυδοπίλαφο με σαφράν και θυμάρι. Για τους λάτρεις του κρέατος, η μπιστέκια από μοσχαρίσιο κιμά με σάλτσα παρμεζάνας είναι ό,τι πρέπει. Αν παραγγείλετε a la carte, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο, μαζί με το κρασί. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα σετ μενού.

Λατίνι
Λ. Ποσειδώνος 3, Βάρκιζα, τηλ: 2109655977

Ο χειμώνας του πάει πολύ, μιας και στο άνετο και περιποιημένο εσωτερικό του απολαμβάνουμε τη ζεστασιά από το τζάκι που σιγοκαίει στο κέντρο της σάλας και χαζεύουμε απέραντο γαλάζιο από τις μεγάλες τζαμαρίες του. Παράλληλα, δοκιμάζουμε μεσογειακή κουζίνα με κάποιες ιταλικές επιρροές, και φρέσκο ψάρι σε λογικές τιμές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ταλιατέλες με σολομό, ριζότο με μάνγκο γαρίδες και κάρι, γευστικότατη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα στην οποία προσθέτουν και αβοκάντο, που της ταιριάζει άψογα και πολύ καλό τηγανιτό μπακαλιάρο, ο οποίος συνοδεύεται με «πειραγμένη» σκορδαλιά με ταχίνι και φιστίκι. Ωραιότατα είναι και τα σετ μενού δύο ατόμων, με τιμές 20€ και 30€ ανά άτομο, με ποτήρι κρασί, τα οποία ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για a la carte επιλογές, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο με κρασί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v