Τρώμε «έξυπνα» και νόστιμα με 30€

Φρέσκο ψάρι, γεύσεις ιταλικής τρατορίας και δημιουργική ελληνική κουζίνα σε έξι αγαπημένα και άκρως value for money εστιατόρια.
Τρώμε «έξυπνα» και νόστιμα με 30€
Πόσες φορές έχετε δώσει πάνω από 20-25€ το άτομο σε εστιατόριο και φύγατε δυσαρεστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα;

Σίγουρα αρκετές.

Όπως όμως υπάρχουν  περιπτώσεις που ο λογαριασμός «έτσουξε» χωρίς να δικαιολογεί την ποιότητα των γεύσεων, υπάρχουν προτάσεις value for money που δικαιολογούν απολύτως το κόστος.

Μερικές εξ’ αυτών συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Θαλασσινός
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9404518

Θα το βρείτε σε ένα γλυκύτατο χαμηλό κτίριο, να απλώνει τραπεζάκια έξω στη σκεπαστή αυλή του, και να δημιουργεί cosy ατμόσφαιρα τον χειμώνα χάρη στην ξυλόσομπα στο εσωτερικό του. Μας καλωσορίζει όχι μόνο με ολόφρεσκο ψάρι, αλλά και με πεντανόστιμες, ιδιαίτερες θαλασσινές συνταγές όπως σαλάχι μπουγιουρντί, σκουμπρί καπνιστό περασμένο στα κάρβουνα, παστουρμά τόνου (από τη Λήμνο), φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα, καλαμάρι γεμιστό με ντοματάκι κονφί και γάμπαρη (τα φέρνει από Μυτιλήνη), σουπιά ψητή με το μελάνι της, μύδια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι και ντοματίνια, και λαχανοντολμάδες με θαλασσινά. Για ένα ωραιότατο ψαρογεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 30€, με το απαραίτητο ουζάκι ή κρασί.

Cosa Nostra
Αγίας Θέκλας 5, Ψυρρή, τηλ: 2103310900

Αυτή η τρατορία μας υποδέχεται στον κινηματογραφικά στημένο  της χώρο, με τα ασπρόμαυρα πλακάκια, τον χαμηλό φωτισμό και τα ξύλινα τραπέζια για να μας φιλέψει αυθεντική ιταλιάνικη κουζίνα. Εδώ απολαμβάνουμε λαχταριστή πίτσα τέσσερα τυριά, με μοτσαρέλα, ταλέτζιο, παρμεζάνα και γκορκοντζόλα σε λεπτή ζύμη, όπως αρμόζει, τάρτα με γέμιση πάπιας και μασκαρπόνε, σαλάτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα και μαριναρισμένες ντομάτες και φυσικά ωραιότατες pasta με φρέσκα ζυμαρικά. Με κερασμένο λιμοντσέλο στο τέλος, όπως πρέπει, και ποτήρι κρασί υπολογίστε ότι θα πληρώσετε περί τα 30€ το άτομο, για ένα πλήρες γεύμα.

Balcony
Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1920, με θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Balcony σερβίρει τοπικές ελληνικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου, με προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ θα δοκιμάσετε τσαΐτια, μια παραδοσιακή χορτόπιτα από την Μάνη, ελληνικό «σασίμι» με καπνιστό χταπόδι και μους ψητής μελιτζάνας, καπνιστό χταπόδι με μους ψητής μελιτζάνας με ταχίνι, ντοματάκια Σαντορίνης γκλασέ και αφρό γλυκολέμονου, ριζότο με μυρωδικά, γαρίδες και κλωστοτύρι, μοσχάρι black angus με Μεσογειακή μαρινάδα και κοτόπουλο αρωματισμένο με βούτυρο σε κρούστα μυρωδικών και πουρέ καρότων. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 30€ περίπου το άτομο, με φιάλη κρασί.

Kiouzin 
Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ: 2103647407

Eλληνικές παραδοσιακές συνταγές, πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μπόλικη δημιουργική προσέγγιση από τη σεφ Λένα Σφυροέρα. H συνταγή του Kiouzin παρουσιάζει ενδιαφέρον. Από το μενού του απολαμβάνουμε λαχταριστά πιάτα με στιλ, όπως κανελόνια γεμιστά με μπεκρή μεζέ και αφράτη κρέμα τυριού, κοπανιστοπιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου, κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες Νάξου με αυγά μάτια, κρέμα φέτας και μπέικον μαύρου χοίρου και αλμυρούς λουκουμάδες με κρέμα κοπανιστής και καρύδια Βόλου. Στα κυρίως του «παίζουν» νοστιμότατα πιάτα ημέρας, όπως χοιρινό μαγειρεμένο στη μαυροδάφνη, και μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σκιουφιχτά μακαρόνια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€/άτομο με ποτήρι κρασί.

Στροφή
Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130

Στροφή κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη από την (σκεπαστή και προστατευμένη από τζαμαρίες αυτή την εποχή) ταράτσα της, ενώ έχει και ένα σούπερ ατμοσφαιρικό εσωτερικό, εξίσου ιδανικό για ρομαντικά δείπνα για δύο. Στο μενού κυριαρχούν πειραγμένες συνταγές της ελληνικής κουζίνας, όπως το σιφνέικο χοιρινό Μαστέλο στη γάστρα με ρεβύθια, πατάτες και ανθότυρο αρωματισμένο με μαντζουράνα, το κερκυραϊκό μοσχαράκι σοφρίτο με δεντρολίβανο, και το αρνάκι σε αμπελόφυλλα, γεμιστό με φέτα και γραβιέρα. Οι τιμές ξεκινούν από 30€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί. Αν είστε αποφασισμένοι να ξοδέψετε κάτι παραπάνω, τη λίστα κρασιών συναποτελούν ενδιαφέρουσες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, σε λογικές τιμές.

Quartier d’ Athenes
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2155003850

Μια σικ μίξη παριζιάνικου μπιστρό και αριστοκρατικής παλιάς Αθήνας, το Quartier d’ Athenes γεμίζει λουλούδια τις ταπετσαρίες στους τοίχους, ρετρό λεπτομέρειες το εσωτερικό του και μας ταξιδεύει... νόστιμα. Από το μενού του απολαμβάνουμε ενδιαφέρουσες γεύσεις όπως σολομό tartare με φρέσκια ρόκα, πάνω σε τρίμμα παξιμαδιού χαρουπιού, ψητό Camembert με επίστρωση μαρμελάδας ντομάτας με αρωματικά και σχινόπρασο, τραχανότο με σύγκλινο Μάνης, χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με παστίτσιο μανιταριών και σως Μαδέιρα, αλλά και αρκετά πιάτα ημέρας ανάλογα τις... ορέξεις του σεφ. Ενδείκνυται και για after cinema/theater ποτό μετά τσιμπολογήματος λόγω τοποθεσίας. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v