Οι πιο νόστιμες αυλές των Πετραλώνων

Η αθηναϊκή γειτονιά μας υποδέχεται σε ψάθινες καρέκλες και πράσινες αυλές για νόστιμους μεζέδες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Οι πιο νόστιμες αυλές των Πετραλώνων

Μπορεί το πάρκινγκ να είναι δύσκολη υπόθεση, όμως η απόλαυση ενός ωραιότατου μεζέ ή μαμαδίσιου πιάτου στα Πετράλωνα καθόλου.

Πόσο μάλλον όταν ο μεζές συνοδεύεται με κρασί και ούζο, και απολαμβάνεται σε δροσερό και πράσινο περιβάλλον.

Αυλές λοιπόν, στα Πετράλωνα. Το αντίδοτο στην πείνα – και τις καλοκαιρινές ζέστες. 

Κάππαρη
Δωριέων 36, τηλ: 210 3450288

Μια παλιά μονοκατοικία των Πετραλώνων, με την υπέροχη αυλή της, ικανοποιεί τις γευστικές μας αναζητήσεις με ένα μενού που… τα έχει όλα και συμφέρει: Σπιτίσια μαγειρευτά, καλοψημένα κρεατικά και πειραγμένες συνταγές. Ντολμαδάκια και κολοκυθανθοί με γιαουρτι, ζουμερό μπιφτέκι, ποικιλίες κρεατικών, κεφτέδες σαγανάκι, μπριζόλα αγριογούρουνου και πράσινη σαλάτα με φράουλες, ξηρούς καρπούς και μαστέλο συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας επιλογές. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17-20€ το άτομο, μαζί με ωραίο χύμα κρασί ή ουζάκι.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, τηλ: 21 0345 4000

Σε έναν άνετο και όμορφο χώρο, στον οποίο δεσπόζει η χαλικόστρωτη αυλή με τις ξύλινες καρεκλίτσες, η Καρδερίνα σερβίρει επιλεγμένες ποικιλίες τσίπουρου και πιάτα ελληνικής κουζίνας με φρέσκα υλικά. Ξεχωρίζουμε τα πικάντικα χωριάτικα αυγά μάτια πάνω σε ψιλοκομμένο πατατάκι, την τηγανιά, το σκοπελίτικο στριφτάρι με μέλι και σουσάμι, την καππαροσαλάτα και τη σαλάτα με το χαλούμι. Για τσίπουρο και χορταστικά μεζεδάκια υπολογίστε περί τα 10-13€ το άτομο.

Νόνα
Τρώων 66, τηλ.: 211 4020463

Μια αυλή με πάγκους με εμπριμέ μαξιλάρια, βεραμάν τοίχους, πολύχρωμες ξύλινες καρέκλες και δέντρα φυτεμένα ή σε γλαστριάκια δίνει το στίγμα της νόστιμης αυτής «γιαγιάς», η οποία σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις με περίσσιο μεράκι. Σουτζουκάκια με γιαούρτι, πατατοσαλάτα, πανσέτα, φλογέρες με Μετσοβόνε, γιαουρτοάνιθο για όσους αγαπούν το τζατζίκι αλλά όχι το σκόρδο, φάβα κλασσική με κρεμμυδάκι, γαύρος μαρινάτος και χταποδάκι ξιδάτο αποτελούν μερικά από τα δυνατά πιάτα της Νόνας. Ο λογαριασμός θα έρθει στα 15€ περίπου το άτομο, μαζί με δροσερό χύμα κρασί.

Ο Κήπος της Τρώων
Τρώων 37, τηλ: 21 3030 3578

Άνετα λευκά τραπεζάκια, πέτρινοι τοίχοι με ξύλινα τελάρα και αναρριχώμενα φυτά φτιάχνουν έναν νόστιμο «κήπο» στα Πετράλωνα, στον απολαμβάνουμε παραδοσιακά μεζεδάκια και κυρίως πιάτα: φλογέρες γεμιστές με τυρί, πατάτες τηγανιτές χεράτες, ψαρονέφρι με σάλτσα φρούτων, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, μανιτάρια Μετεώρων με χόρτα και σάλτσα μουστάρδας, μελιτζανοσαλάτα, μοσχαράκι πιπεράτο, ριζότο κοτόπουλου και ζουμερά ψητά λαχανικά. Συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Σαντορινιός
Δωριέων 8, τηλ: 210 3451629

Aσβεστωμένα πεζούλια, βαμμένα μπλε παράθυρα, βαρέλια κρασιού, και το κλασσικό κυκλαδίτικο πλακόστρωτο, κάνουν τον Σαντορινιό την πιο νησιώτικη αυλή της Αθήνας. Τα τραπεζάκια του στρώνονται με καρό τραπεζομάντηλα και στολίζονται με γλαστράκια, πριν φορτωθούν με παραδοσιακές σαντορινιές νοστιμιές σαν τους ντοματοκεφτέδες και την φάβα, αλλά και με σπιτικές πίτες, και κρεατικά στη σχάρα –εγγυημένη και χορταστικότατη επιλογή η ποικιλία κρεατικών. Αφήστε οπωσδήποτε χώρο στο τέλος για τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v