Η Αθήνα τρώει λαχταριστές μακαρονάδες στο χέρι

Στο Μοναστηράκι και το Γκάζι, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, οι σάλτσες χειροποίητες, και οι μακαρονάδες τρώγονται από χάρτινο κουτάκι στο χέρι.
Η Αθήνα τρώει λαχταριστές μακαρονάδες στο χέρι
της Ηρώς Κουνάδη

Το ότι η Αθήνα αγαπά πολύ το street food τώρα τελευταία, δεν είναι νέο. Και, όπως οι μεγάλες αγάπες εξελίσσονται και μεγαλώνουν με τον καιρό, ήταν ζήτημα χρόνου και για το αθηναϊκό street food να περάσει από τα σουβλάκια και τα σάντουιτς σε όλο και πιο εξεζητημένες επιλογές, όλο και πιο πρωτότυπες ιδέες. Και εγένετο… μακαρονάδα στο χέρι.

Τώρα, αν είστε έστω και λίγο σαν εμάς, με έναν τουλάχιστον αναμνηστικό λεκέ στα ρούχα σας από κάθε μακαρονάδα που έχετε φάει στη ζωή σας, η ιδέα θα σας φαίνεται εφιαλτική. Μη φοβάστε, όμως: Τα σπαγγέτι μπορεί όντως να χρειάζονται δεξιότητες ζογκλέρ για να φαγωθούν σε πιάτο, πόσο μάλλον στα όρθια και μέσα από ένα χάρτινο κουτί, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα σπαγγέτι. Υπάρχουν πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμες επιλογές, όπως οι πέννες, τα ριγκατόνι, τα ραβιόλια, οι φαρφάλες και πάει λέγοντας.

Αφού ξεπεράσαμε αυτόν τον σκόπελο, πάμε να δούμε πού θα βρούμε σούπερ λαχταριστές μακαρονάδες… για το δρόμο στην Αθήνα.

Pasta Shop

Καλαμιώτου 9α, Μοναστηράκι, τηλ: 211 1822222



Βρίσκεται δυο βήματα από την Καπνικαρέα, στα πεζούλια της οποίας θα δείτε αρκετό κόσμο να απολαμβάνει τις μακαρονάδες του –αν και υπάρχει και ένας πάγκος και λίγα τραπεζάκια ακριβώς έξω από το μαγαζί. Η διαδικασία εδώ είναι απλούστατη: Διαλέγετε κατ’ αρχήν τα ζυμαρικά, ανάμεσα σε οκτώ είδη από τα οποία ξεχωρίζουν τα ραβιόλια γεμισμένα με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης, και εν συνεχεία τη σάλτσα με την οποία θα τα γαρνίρετε.

Οι επιλογές κινούνται από τις κλασικές ναπολιτάνα, αραμπιάτα, μπολονέζ με κιμά, καρμπονάρα, στις πιο ιδιαίτερες, όπως η Νόρμα με μελιτζάνες και ντομάτα, η α λα Μανιάτα με σύγκλινο Μάνης, ντοματίνια, μυζήθρα και ελαιόλαδο και η Pollo alla Senape με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, μουστάρδα, πιπεριές και μανιτάρια. Τα ζυμαρικά κυμαίνονται στα 3,40-4,20€ και οι σάλτσες στα 1,30-1,50€. Θα βρείτε επίσης μακαρονοσαλάτες και μακαρονόπιτες. Το Pasta Shop λειτουργεί καθημερινές ως τα Μεσάνυχτα, Παρασκευές και Σαββατοκύριακα ως τις 4.00 το πρωί.

Quick Pleasure 

Ιάκχου 38, Γκάζι, τηλ.: 210 3410991



Τρεις φίλοι μάγειρες εμπνεύστηκαν αυτό το γλυκύτατο μαγαζάκι στο Γκάζι, που ξενυχτά όλο το βράδυ ως τις 8.00 το πρωί, για να ταΐσει και τον τελευταίο ξενύχτη της γειτονιάς. Εδώ έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δώδεκα είδη φρέσκων ζυμαρικών (στα δικά μας αγαπημένα τα νιόκι και τα καπελέτι γεμισμένα με κοτόπουλο) και νόστιμες σάλτσες που ξεκινούν από τις κλασικές μπολονιέζ, πομοντόρι, πέστο, καρμπονάρα, και φτάνουν στις ιδιαίτερες δημιουργίες σαν την Polo Funghi με κοτόπουλο, κρέμα, φρέσκα μανιτάρια, πιπεριές και μπέικον, και την Cheddar-Bacon που είναι… αυτό που λέει το όνομά της, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα να τη βάλει στα μακαρόνια. Τα ζυμαρικά κοστίζουν 3,90€ (ή 4,90€ τα γεμιστά) και οι σάλτσες 1,80€. Υπάρχουν, επίσης, ωραιότατες σαλάτες –ζυμαρικών και μη– και pancakes για επιδόρπιο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v