Σούπερ συνταγές για πρωτότυπες μακαρονάδες

Βαρεθήκατε την κλασική σάλτσα ντομάτας; Έχουμε τέσσερις σούπερ πρωτότυπες συνταγές για ιδιαίτερες, λαχταριστές και πάντα εύκολες μακαρονάδες.
Σούπερ συνταγές για πρωτότυπες μακαρονάδες
Η πρώτη λύση που μας έρχεται στο μυαλό τα βράδια που δεν έχουμε τον χρόνο ή την διάθεση να (πολύ)μαγειρέψουμε, μπορεί να απογειωθεί, με τέσσερις απλούς και πεντανόστιμους τρόπους. Έχουμε ισάριθμες συνταγές που θα σας τους εξηγήσουν, βήμα-βήμα.

Μακαρονάδα με καπνιστό τόνο

Υλικά:
Tα ¾ από ένα πακέτο σπαγγέτι, 2 συσκευασίες καπνιστό τόνο Trata, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο), 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί, ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίξουμε. Τα κρατάμε στο νερό τους. Στραγγίζουμε ελαφρά τον καπνιστό τόνο από το περιττό λάδι.

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, με λίγο αλάτι. 1 λεπτό αρκεί, δεν θέλουμε να χάσουν το χρώμα τους. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.

Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τον τόνο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλυθεί ο τόνος και μόλις εξατμιστούν τα ζουμιά (σε μισό λεπτό περίπου) σερβίρουμε με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ενναλακτικά: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο και να προσθέσουμε 1 κ.σ. κάπαρη.
Η συνταγή είναι από το Pirouni.gr

Βίδες με λουκάνικο, μουστάρδα και εστραγκόν

Υλικά:
1 πακέτο βίδες, 3-4 λουκάνικα χωριάτικα μεσαίου μεγέθους (χωρίς το περίβλημα), 2 κ.σ. μουστάρδα, 2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες, 3 πιπερίτσες καυτερές ή μία πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά), 400 ml κρέμα γάλακτος, 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, ελαιόλαδο, λίγο εστραγκόν

Εκτέλεση:
Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Μπορούμε να ρίξω και την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο. Προσθέτουμε την μουστάρδα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Αφού έχουμε βράσει τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις έχουμε στραγγίσει και τις έχουμε βουτυρώσει, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τέλος ανακατεύουμε τις βίδες με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο τηγάνι και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο εστραγκόν.

Η συνταγή είναι από τις Συνταγές της Παρέας

Καυτερές πένες με καβούρι

Υλικά:
1 φινόκιο καθαρισμένο, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κόκκινο τσίλι, 1 κ.γλ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους, 2 εκ. τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο, 400 γρ. ντοματίνια, 4 λίτρα νερό, 400 γρ. καβουρόψιχα καθαρισμένη, αλάτι και πιπέρι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πέννες ή ριγκατόνι)

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε το φινόκιο με τη βοήθεια του μαντολίνου σε πολύ λεπτές φέτες (το μαντολίνο είναι ειδικό εργαλείο που κόβει λαχανικά και φρούτα σε ισόπαχες φέτες). Στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες του φινόκιο, το σκόρδο, το τσίλι, τους σπόρους μάραθου και το τζίντζερ. Όταν μοσχομυρίσουν όλα, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5' λεπτά. Παράλληλα βάζουμε μια κατσαρόλα με 4 λίτρα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού.

Στο τηγάνι με τη σάλτσα ρίχνουμε το καβούρι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε ακόμα για 2'-3' λεπτά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το μαϊντανό και επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκυθάκια

Υλικά:
300 γρ. κολοκυθάκια, 10-15 κολοκυθολούλουδα, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. βασιλικός ψιλοκομμένος, 1 κ.γλ. θυμάρι, 500 γρ. σπαγγέτι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα κολοκυθολούλουδα σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθολούλουδα, αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με βασιλικό, ρίγανη και θυμάρι, και μαγειρεύουμε για 4 ακόμα λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με το μείγμα με τα κολοκυθάκια και τα γαρνίρουμε με τα κολοκυθολούλουδα.

Η συνταγή είναι από το Gourmed.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v