Φάνη Μεζέ: Κερδίστε ένα σούπερ τραπέζι για 2!

Το Φάνη Μεζέ στον Χολαργό στρώνει ένα τραπέζι δωρεάν για τους αναγνώστες του in2life. Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό για να το κερδίσετε.
Φάνη Μεζέ: Κερδίστε ένα σούπερ τραπέζι για 2!
της Ηρώς Κουνάδη

Μια γλυκύτατη παλιά μονοκατοικία στον Χολαργό μετατράπηκε, πριν από ένα χρόνο, σε ένα σούπερ παρεΐστικο μεζεδοπωλείο, που σερβίρει νοστιμιές το καλοκαίρι σε μια αυλίτσα πλημμυρισμένη από το άρωμα του γιασεμιού, και τον χειμώνα σε τραπεζάκια κάτω από νοσταλγικές αφίσες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και ρετρό διαφημίσεις. Και το όνομα αυτού… Φάνη Μεζέ.

Στην ανοιχτή κουζίνα, ο σεφ «πειράζει» μεζεδάκια εμπνευσμένα από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές: παντρεύει τον καγιανά με πικάντικο σουτζούκι και το απάκι που έρχεται απευθείας από την Κρήτη με πράσο και πιτούλες. Τυλίγει τον πολίτικο παστουρμά σε μπουρέκι με ντομάτα, τυρί και πιπεριές. Ψήνει το ταλαγάνι στη σχάρα και το ταιριάζει με μαρμελάδα από ντοματίνια. Βουτάει τα κεφτεδάκια του σε ούζο, φέτα και ντομάτα, να γίνουν σαγανάκι. Καραμελώνει κρεμμύδια για την φάβα. Και μεθάει τα μανιτάρια σε κρασί, με θυμάρι και λεμόνι.



Και οι λάτρεις της παράδοσης, όμως, δεν μένουν παραπονεμένοι: Χειροποίητα μπιφτεκάκια σιγοψήνονται στη σχάρα και έρχονται σερβιρισμένα με σως γιαουρτιού, κολοκυθάκια τηγανίζονται χωρίς κουρκούτια και άλλους νεοτερισμούς, και μερακλίδικο λουκάνικο με πράσο συνοδεύει τα τσιπουράκια μας.



Μιλώντας για τσιπουράκια, αυτά έρχονται απευθείας από τον Τύρναβο –στις δε εμφιαλωμένες επιλογές, ξεχωρίζουμε το φανταστικό, όσο και σχετικά δυσεύρετο, τσίπουρο της οικογένειας Κατσάρου. Το κρασί, από ασκό, είναι ροζέ Βοροινός από την Ζίτσα, λευκό Μοσχάτο Αλεξανδρείας από την Λήμνο, και κόκκινο Αγιωργίτικο Νεμέας, για να συνοδεύει ιδανικά ό,τι συνδυασμό και αν κάνετε στο τραπέζι.

Οι μουσικές που παίζουν στην χαμηλή εκείνη ένταση που ευνοεί τις συζητήσεις –γιατί είπαμε, πρωτίστως και πάνω απ’ όλα η ατμόσφαιρα εδώ είναι παρεΐστικη– κινούνται από τα παραδοσιακά λαϊκά και ρεμπέτικα, ως το έντεχνο, αναλόγως ώρας και διάθεσης.

Το Φάνη Μεζέ θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 16.00, με την κουζίνα να κλείνει τα Μεσάνυχτα, και τις Κυριακές μόνο μεσημέρι (12.00-18.00). Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα η κράτηση είναι καλή ιδέα, καθότι τα τραπέζια είναι λίγα και καλά.



Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός
τηλ.: 210 6511124
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v