Τα top μέρη για γλυκίσματα στα δυτικά προάστια

Απολαμβάνουμε τον καφέ μας, με λαχταριστά γλυκίσματα σε όμορφα στέκια στο Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Πετρούπολη.
Τα top μέρη για γλυκίσματα στα δυτικά προάστια

Σοκολατόπιτες και κολασμένα κέικ. Παραδοσιακοί λουκουμάδες και μερακλίδικος μπακλαβάς. Pancakes με λαχταριστά toppings και μηλόπιτες ή λεμονόπιτες που θυμίζουν κάτι από τα γλυκά της γιαγιάς. Γυρίσαμε τα café των δυτικών προαστίων και εντοπίσαμε αυτά που προσφέρουν τα καλύτερα γλυκίσματα για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας.

Novem 
Στ. Καραισκάκη 41, Χαϊδάρι, τηλ: 210-5323667

Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, μοντέρνος χώρος και μια αυλή χάρμα οφθαλμών ιδανική για τους ανοιξιάτικους μήνες που έρχονται: Το Novem ανανεώνει την πιάτσα του Χαϊδαρίου και μαζί με όλα τα παραπάνω, ετοιμάζει εξαιρετικά γλυκίσματα ημέρας, από σοκολατόπιτα και κέικ καρότου μέχρι λαχταριστή lemon pie και cheese cake με πραλίνα (περί τα 3€).

Flapjacks Coffee & Brunch
Νέστορος 121, Ίλιον, τηλ: 21 0263 7656

Φρεσκότατη άφιξη στο Ίλιον, το Flapjacks δίνει γεύση στον πεζόδρομο της Νέστορος, απλώνοντας τραπεζάκια έξω και ανοίγοντας από τις 8 το πρωί για να μας σερβίρει pancakes, λουκουμάδες, γλυκά, παγωτό, βάφλες, buns, κορνέ, bagels, παγωτά solo gelato, δηλαδή... all day brunch λιχουδιές για να συνοδεύσουμε τον εξαιρετικό καφέ, τους φρέσκους χυμούς και τα smoothies. Δε λείπουν και οι σπέσιαλ εμπνεύσεις της στιγμής, όπως η φοβερή σούπα σοκολάτας με bueno, παγωτό banoffee, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί, φρούτα του δάσους και ζάχαρη άχνη.

Apolis 
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 8000

Στο all day café του Apolis, που αγναντεύει την Αθήνα η οποία απλώνεται στα πόδια του προσφέροντας μαγευτική θέα, κάθε Σάββατο μαζί με τον καφέ απολαμβάνουμε από το πρωί και δωρεάν μπουφέ γλυκών, προσφορά του καταστήματος και έμπνευση του σεφ.

Qahwa 
Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0569 5933

Εκτός από τις πιο ψαγμένες ποικιλίες καφέ (θα βρείτε μεταξύ άλλων σπάνια χαρμάνια από την Κένυα, την Αιθιοπία, τη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα) σε εκδοχές και «συνταγές» που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στην Αθήνα, το Qahwa ετοιμάζει και γλυκά ημέρας, όπως τάρτα καραμέλας, red velvet cake και cheesecakes. Θα τα απολαύσετε στον μικρό, βιομηχανικό χώρο, διαβάζοντας βιβλία για τον καφέ ή, αν προτιμάτε ήλιο, στο φαρδύ πεζοδρόμιο και την πίσω, κρυμμένη αυλίτσα.

Cap Cap 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 21 0590 4116

Σταθερή αξία και πρώτη μας σκέψη για γλυκά στην περιοχή του Αιγάλεω, το Cap Cap αποτελεί τον πρώτο διδάξαντα του είδους «παραμυθένιο café με κολασμένα γλυκά». Αυτή την περίοδο, «τρέχει» η θεματική «Σοκολάνδη», με πρωταγωνίστρια τη σοκολάτα σε κάθε εκδοχή, από κέικ, cupcakes και τούρτες μέχρι καλτσόνε ή πίτα σοκολάτας. Το απολαμβάνουμε μαζί με καφεδάκι ή άλλα ροφήματα από τον πλούσιο κατάλογο που ανανεώνεται συνεχώς.

Fairytale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0258 2341

Δεύτερος εκπρόσωπος του παραπάνω είδους, το Fairytale προσφέρει γλυκά και παραμυθένια ατμόσφαιρα στην πληθωρική του σάλα και στις δύο όμορφες αυλές του στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ… βάζουμε κιλά με γεύσεις όπως το Chip Potts με Bueno bars, Maltesers, πουράκια και επικάλυψη Merenda και καραμέλα βουτύρου, Gaston, ήτοι red velvet cake με κρέμα λευκής πραλίνας και μαρμελαδοποιημένο καρπό φράουλας ή γλυκό burger με γέμιση πραλίνα σοκολάτας και κομμάτια Bueno. Το βράδυ, ετοιμάζει και ωραιότατα κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 8€.

Whatever
Αιμιλίου Βεάκη 43, Περιστέρι, τηλ: 2105755503

Ζεστό και παρεΐστικο, το all day “Whatever” συνδυάζει βιομηχανικά και κλασικά στοιχεία στον χώρο του και ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί για να σερβίρει καφεδάκι και πρωινά σνακ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και λαχταριστά γλυκίσματα, με πρώτα και νοστιμότερα τα pancakes σε διάφορες εκδοχές. Δε θα χάσετε όμως ούτε αν επιλέξετε τις φρεσκοψημένες βάφλες με φράουλα ή τους λουκουμάδες με πραλίνα και λευκή σοκολάτα.

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα
Γρ. Κυδωνίων 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0598 2806

Αγαπημένο μυστικό των κατοίκων των δυτικών προαστίων, το γαλακτοζαχαροπλαστείο της οικογένειας Μπαλατσούρα έχει αποκτήσει φανατικούς «οπαδούς» που ορκίζονται στους υπέροχους λουκουμάδες. Τους απολαμβάνουν στον γλυκύτατο εσωτερικό χώρο με τα λευκά τραπεζάκια. Οι ιδιοκτήτες ετοιμάζουν τους λουκουμάδες, τραγανούς αλλά αφράτους, με μυστική συνταγή, τους «λούζουν» με μέλι, σοκολάτα, λευκή πραλίνα, μπισκότο και άλλους συνδυασμούς και τους προσφέρουν στα 3€ περίπου ανά μερίδα.

Θεωρία του House
Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 2134

Ποια είναι αυτή η θεωρία; Όπως μαρτυρά και το όνομα του μαγαζιού, είναι αυτή που θέλει τους θαμώνες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Και μαζί με τον καφέ τους, στο όμορφο αυτό μαγαζάκι, να απολαμβάνουν σπιτικά γλυκά, όπως το υπέροχο banoffee, λαχταριστούς μπαμπάδες, μερακλίδικο μπακλαβά, σουδάκια, κέικ σοκολάτας, λεμονιού ή τυριού και άλλα καλούδια που «ξεφουρνίζονται» καθημερινά.

The Claxons  
Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 21 0598 8600

Πολύχρωμο, στιλάτο, νοσταλγικό και εντελώς… handmade με υπέροχες διακοσμητικές πινελιές των ιδιοκτητών σε κάθε γωνιά, το Claxons είναι ένα στέκι για όλες τις ώρες στο Αιγάλεω. Το προτιμάμε για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι – σερβίρονται specialty coffees με εξαιρετικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο – και γλυκίσματα ημέρας στα… πιατάκια της γιαγιάς. Εξαιρετική η μηλόπιτα, απίθανες οι τάρτες σοκολάτας με μπανάνα, κολασμένο και το red velvet.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v