5 τίμια μεζεδοπωλεία στα δυτικά προάστια

Τρώμε νόστιμα, ελληνικά και οικονομικά σε πέντε παρεΐστικα ταβερνάκια στο Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Ίλιον και το Χαϊδάρι.
5 τίμια μεζεδοπωλεία στα δυτικά προάστια
Παραδοσιακοί μεζέδες, όμορφες σάλες, γλυκύτατες αυλές όταν το επιτρέπει ο καιρός, ζωντανή μουσική, παρεΐστικη διάθεση και τιμές που κυμαίνονται στα 10€ το άτομο. Κι όμως, υπάρχουν ταβερνάκια που τα συνδυάζουν όλα. Όπως τα πέντε μεζεδοπωλεία που ανακαλύψαμε στα δυτικά προάστια και σας τα προτείνουμε… με το χέρι στην κοιλιά:

Μεζεράκη
Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι, τηλ: 2105986701

Μία παρεΐστικη σάλα και μία ωραιότατη αυλή, όταν ο καιρός είναι καλός, φιλοξενεί τα φαγοπότια μας με κουζίνα που ακολουθεί παραδοσιακούς δρόμους με… κρητικές νότες. Ξεκινάμε με ορεκτικά όπως τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, πατάτες τηγανητές με ξηρό ανθότυρο, «περίεργη» μελιτζανοσαλάτα, απάκι και κρητικό ντάκο, και συνεχίζουμε με τηγανιά, ψαρονέφρι, μαριναρισμένες πανσετούλες και άλλα νόστιμα που συνοδεύονται εξαιρετικά με χύμα κρασί. Υπολογίστε περί τα 12€ κατ΄άτομο.

Ρεμεζέ
Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ: 2130313723

Ένα αυθεντικό ρεμπέτικο μεζεδοπωλείο απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο (διαθέτει και σόμπες για να μην στερούμαστε το «έξω» ούτε τον χειμώνα) αλλά και στον ζεστό εσωτερικό του χώρο με τις πολύχρωμες καρέκλες. Εδώ το μενού περιλαμβάνει δεκάδες μεζέδες, όπως μιλφέιγ μελιτζάνας, παστουρμαδοπιτάκια με σάλτσα γιαουρτιού, μπουρεκάκια κοτόπουλο με γραβιέρα και μανιτάρια, μανιταροκεφτέδες, κρητικά καλτσούνια με ξυνομυζήθρα, τηγανιές, αυγά με απάκι, βαρβάτη σταβλίσια μπριζόλα 500 γραμμαρίων, αλλά και κάποιες θαλλασινές επιλογές, όπως μύδια αχνιστά, κριθαρότο γαρίδας, γαύρο μαρινάτο και κροκέτες μπακαλιάρου. Συνδυάστε με χύμα κρασί ή τσικουδιές και τσίπουρο και υπολογίστε περί τα 12€ το άτομο.

Φεγγαρόπετρα
Ηρακλείτου 35, Αιγάλεω, τηλ: 2105314038

Ένας λιτός, νοσταλγικός χώρος με κυρίαρχους τους τόνους του ξύλου φιλοξενεί τις μεζεδοκατανύξεις της παρέας στη Φεγγαρόπετρα της πλατείας Παπάγου, κοντά στα ΤΕΙ. Εδώ, αυτό το τίμιο μεζεδοπωλείο προσφέρει πολλές επιλογές μεζέδων, οι περισσότεροι από τους οποίους στοιχίζουν 3€. Δοκιμάστε ταλαγάνι σχάρας, παραδοσιακές κρητικές πίτες, πανσετάκια με πικάντικη σάλτσα, φιλετάκια με δαμάσκηνο και πορτοκάλι, τρία είδη κεφτέδων, αρμένικο κεμπάπ και πηλιορείτικο σπετσοφάι. Θα βρείτε και λίγα μαγειρευτά ημέρας ή πιο «βαρβάτα» πιάτα κρεατικών που κυμαίνονται στα 5-6€, θα συνοδέψετε με κρασί ή ρακές, θα απολαύσετε και ζωντανή λαϊκή μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και θα πληρώσετε λιγότερα από 10€ το άτομο.

Βρώσις
Σοφοκλέους 3, Περιστέρι, τηλ: 2105761808

Σε μια βολική γωνιά του Περιστερίου, κοντά στον σταθμό του μετρό, η «Βρώσις» ξεκίνησε ως μπακάλικο παραδοσιακών προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια «πάντρεψε» μεταξύ τους σε υπέροχες συνταγές, προσφέροντάς τα στα τραπεζάκια του μικρού αλλά… θαυματουργού της χώρου. Δοκιμάστε σμυρναίικα σουτζουκάκια, ολόφρεσκες σαλάτες, ψητή πατάτα με μπέικον, τηγανιά κοτόπουλο, φιλετάκια αρωματισμένα με ελληνικά μυρωδικά και άλλα πιάτα με τα προϊόντα του μπακάλικου, από όσπρια και ελιές μέχρι βότανα, αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού και σπιτικές σάλτσες ή μαρμελάδες. Δεν αποκλείεται να πετύχετε θεματικές βραδιές με παραδοσιακά όργανα. Υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο με κρασί.

Και μετά 
Ναυσικάς 36, Ίλιον, τηλ: 2102632100

Αυτό το μουσικό μεζεδοπωλείο στο Ίλιον διαθέτει μία υπέροχη πλακόστρωτη αυλή, αλλά και έναν εσωτερικό χώρο που θυμίζει παραδοσιακό σπίτι με διαφορετικές σάλες, σα να τρώμε στο σαλόνι ενός αρχοντικού σπιτιού. Τα τραπέζια φορτώνονται με ποικιλίες ορεκτικών, στεριανών και θαλασσινών μεζέδων σε γενναιόδωρες ποσότητες. Θα βρείτε παραδοσιακές γεύσεις όπως μπουρεκάκια, σαγανάκι, χοιρινό κότσι, κοτόπιτα, μπριζολάκια, θαλασσινή μακαρονάδα και άλλα πολλά. Συνοδεύστε με κρασί και υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα θα πετύχετε και ζωντανή λαϊκή μουσική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v