Τα bio εστιατόρια της Αθήνας

Βιολογικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας μπλέκονται σε γευστικές δημιουργίες στα μενού πέντε αθηναϊκών bio-εστιατορίων.
Τα bio εστιατόρια της Αθήνας
Αγνά υλικά, χωρίς χημικές ενώσεις και πρόσθετα, healthy επιλογές και 100% νόστιμο αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια της πόλης που επιμένουν…. βιολογικά, προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα «φαγητό», εξοπλίζουν τα μενού τους με πρωτότυπες δημιουργίες και μας καλούν σε μια φυσική γευστική εμπειρία.

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
Αναστασίου Ζίννη 34, Κουκάκι, τηλ.: 210 9246354

Μια νόστιμη φάμπρικα έχει στηθεί εδώ και μερικούς μήνες στο πολυσύχναστο Κουκάκι, η οποία ετοιμάζει πιάτα βασισμένα σε γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές της Βορείου Ελλάδας χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον βιολογικές πρώτες ύλες από έλληνες παραγωγούς. Καθόμαστε κάτω από τους πολυέλαιους από το δωμάτιο του Τίτο(!) που στολίζουν το ταβάνι και δοκιμάζουμε καβουρμά από τη Ροδόπη, Πιπεροσαλάτα Άιβαρ, σέρβικη παραδοσιακή σαλάτα με κόκκινη πιπεριά και μελιτζάνα, τουλουμοτύρι από την Κοζάνη, που παντρεύει ωραία κατσικίσιο και πρόβειο τυρί, μανούρι στη σχάρα με σουσάμι και μαρμελάδα ελιάς, μελιτζανοφάι με φέτα, κρεμμύδι και γλυκάνισο, πατάτες Σπάρτης τηγανιτές, κοψιδάκια λαιμού μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο με δενδρολίβανο και παπαρδέλες με ντομάτα και τυρί.

Nice’n’Easy 
Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ: 210 3617201

Το feel-good στέκι του Κολωνακίου με τις κινηματογραφικές και μουσικές αναφορές στη διακόσμηση – ο θείος Φράνκι και η Μέριλυν σας κρατούν παρέα ενώ γευματίζετε – διαθέτει ένα νοστιμότατο μενού βασισμένο σε πρώτες ύλες βιολογικής παράγωγης. Δοκιμάστε μια σαλάτα Ava Gardner με βιολογικό Kale, baby σπανάκι, φακές beluga, ξινομυζήθρα και καραμελωμένα κάσιους, βιολογικές πένες χωρίς Marialeni’s γλουτένη με βιολογικά τοματίνια, μπρόκολο και ανθότυρο, burger Μαρλον Μπράντο με βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας, τυρί τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια και Black Angus Tagliata Frank Sinatra με μαριναρισμένα ψητά κολοκύθια, ρόκα, και λάδι τρούφας. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/άτομο. Δείτε το μενού εδώ. Το Nice’n’Easy θα το βρείτε και στην Κηφισιά (Παπαδιαμάντη 7). 

Testaccio Organic
Λητούς 2 & Απόλλωνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108964112

Οι ομάδες της Osteria Vespa Rossa, του Pere & Ubu και του Silver Casa ένωσαν τις δυνάμεις τους, ενίσχυσαν το βιολογικό προφίλ των μενού τους, πρόσθεσαν και ολίγο από deli περιβάλλον και έστησαν αυτό το συμπαθέστατο βιο-ιταλικό εστιατόριο στη Βουλιαγμένη. Ο χώρος παίζει με το ρετρό και casual μοντέρνο στιλ, και διαθέτει προθήκες και ψυγεία με βιολογικά προϊόντα (τυριά, αλλαντικά, φρούτα, ψωμιά, καφέ κρέατα κ.α.), τα οποία μπορείτε να αγοράσετε φεύγοντας. Στα του μενού, δοκιμάζουμε σαλάτα με πεκορίνο, ρόκα, αχλάδι και κουκουνάρι, crostini με σωταρισμένα συκωτάκια πουλιών με φύτρες κρεμμυδιού και ρικότα, «μαύρο» σπαγκετόνι με καλαμάρι ραγού, Nduja, μαϊντανό και «σκόνη» από φύκια και παπαρδέλες με σπαράγγια αρακά και μανιτάρια. Ο λογαριασμός έρχεται στα 45€/ άτομο, με κρασί. Δείτε το μενού εδώ

Avocado 
Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ: 210 3237878

Η αγαπημένη γωνιά ελλήνων και ξένων vegetarians που επισκέπτονται την πόλη και ψάχνουν έναν όμορφο χώρο για να απολαύσουν ξεχωριστές γεύσεις, έχει μεγάλη ποικιλία πέρα από veggie και vegan συνταγές, και στις βιολογικές τροφές. Από το βιολογικό μενού του- το οποίο διαθέτει και σε ντελίβερι για κατοίκους του κέντρου- επιλέγουμε χούμους με αβοκάντο και ντοματίνια, σούπα με κρεμμύδι, σόγια, κόλιανδρο και λάιμ, Rumi’s Dream ριζότο με ενταμάμε, αβοκάντο, κουκουνάρι και άνηθο, Vegan Jasmine ήτοι σπαγγέτι με σάλτσα μπολονέζ από τηγανιτό πουρέ βιολογικού τοφού, κρεμμυδάκι και σκόρδο και Macro Udon Noodles με βιολογικό τοφού, λεμονόχορτο, μανιτάρια, κολοκύθα Χοκάιντο, και βιολογικό λάδι σουσαμιού. Για ένα χορταστικό γεύμα, συνοδεία ενός λαχταριστού smoothie ή βιολογικού κρασιού σε ποτήρι, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο. Δείτε το μενού εδώ. 

Γιάντες 
Βαλτετσίου 44, τηλ: 2103301369

Λίγα μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων, το «Γιάντες» σερβίρει εδώ και χρόνια περιποιημένα πιάτα ελληνικής κουζίνας, βασισμένα σε βιολογικά υλικά και με μπόλικη διάθεση για γευστικούς πειραματισμούς. Σταθερές αξίες του μενού η πράσινη σαλάτα με καρέ τομάτας και τριμμένο μανούρι, το καπνιστό σκουμπρί με μαυρομάτικα φασόλια, οι ταλιατέλες με σολομό και ελαφριά σάλτσα ντομάτας, ο ωραιότατος τραχανάς με λουκάνικο, το κότσι με σάλτσα μπύρας και πατατούλες και η σούπα βελουτέ μα καρότο και τζίντζερ. Συνοδεία βιολογικού χύμα κρασιού (ωραιότατο το sauvignion blanc), ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ κατ’ άτομο.

 Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v