Τα καλύτερα burgers στο κέντρο της Αθήνας

Δοκιμάσαμε όλα τα burgers του αθηναϊκού κέντρου και καταλήξαμε σε αυτά που κάνουν… τα σάλια μας να τρέχουν περισσότερο.
Τα καλύτερα burgers στο κέντρο της Αθήνας

του Γιώργου Κόκουβα

Στο χέρι ή σε μοντέρνους χώρους, σε πατάρια ή σε υπαίθριους πάγκους για ξενύχτηδες, με μπιφτέκια από μοσχάρι, κοτόπουλο ή από λαχανικά για τους vegetarians της παρέας, αυτά είναι εννέα από τα κορυφαία burgers γύρω από το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.

Cadillac Burgers
Βουλής 44α, τηλ: 2103255240
Σπιτικά burgers με μυστική συνταγή από αγνά υλικά, σε ένα vintage περιβάλλον με αισθητικής αμερικάνικου diner του ’50 συναντάμε ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα. Ο κατάλογος μας «κλείνει το μάτι» με αστεράτα ονόματα, όπως το απλό Elvis burger, το Sinatra με μαρούλι, μπέικον, πίκλες και BBQ σος, το Al Pacino με τσίλι, το Charlie Chaplin με καραμελωμένα κρεμμύδια και σος ροκφόρ, το Laurel & Hardy με σος καρμπονάρα και το υπέρτατο Cadillac με διπλό μπιφτέκι, τυρί, μαρούλι, μπέικον, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σος Cadillac. Οι τιμές για take out κυμαίνονται στα 3-5€ και οι πατάτες στοιχίζουν 2€.



New York Sandwiches
Νίκης 23, τηλ: 210 3216000
Στην μοντέρνα αμερικανική γωνιά που «ξεφύτρωσε» στο κέντρο για να μας τηλεμεταφέρει στη Νέα Υόρκη με τις γεύσεις της, βρίσκουμε τριών ειδών burgers: Mini, chicken και Manhattan burgers. Από τα αγαπημένα μας, το Blue με blue cheese sauce, μαρούλι, ροδέλες κρεμμυδιού, μπέικον και φρέσκες τηγανητές πατάτες και το Cajun Chicken με σκορδάτη μαγιονέζα και BBQ sauce. Οι τιμές (με πατάτες) κυμαίνονται στα 8€.



Food Str
Καλαμιώτου 14, τηλ: 2103211003
Στο φιλόξενο πατάρι του ολοζώντανου πεζόδρομου της Καλαμιώτου, τα street burgers έχουν την τιμητική τους. Εδώ δοκιμάζουμε ιδιαίτερα country burgers με πιπεριά Φλωρίνης, Mediterranean burger με μπιφτέκι κοτόπουλου ή μοσχαριού και σος φέτας, πάστα ελιάς, κρεμμύδι και σπιτική σος τομάτας, καθώς και Veggie burger με μανιτάρια ή φασολάκι και πιπεριά Φλωρίνης. Οι τιμές κυμαίνονται στα 3,50-4,50€ και οι πατάτες χρεώνονται 2,20€.

Hot Hot Burger Bar
Κολοκοτρώνη 14, τηλ: 2130246631
Ξεκίνησε την τάση του street burger, απλώνοντας μερικούς πάγκους στο πεζοδρόμιο και εξυπηρετώντας τις ουρές των ξενύχτηδων που συρρέουν στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη. Το Hot Hot του κέντρου ετοιμάζει (πάνω από 15 διαφορετικά) burgers όλη μέρα και όλη νύχτα – ξεχωρίζουμε το Jack Daniels me τη γνωστή σος, τσένταρ, μανιτάρια και ανανά σε ζυμωτικό ψωμάκι, το Guacamole burger με κοτόπουλο, κρεμμύδια και guacamole sauce, το Buffalo rib eye burger με μπιφτέκι από rib eye, τσένταρ, μαύρη μουστάρδα, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και ζυμωτό ψωμί και το Honey Mustard Bacon. Τα burgers κυμαίνονται από 2,50 ως 5€ και οι πατάτες από 2,20€.



The James Joyce
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ:  2103235055
Σε αυθεντικό ιρλανδέζικο περιβάλλον, η μπυραρία του James Joyce, εκτός από (προφανώς) μπύρες, σερβίρει και φοβερά σπιτικά burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά, από πικάντικο κοτόπουλο γλασαρισμένο με Jack Daniel’s ή από τραγανό φιλέτο γλώσσας με μαγιονέζα αβοκάντο, σάλτσα αγγούρι και κάπαρη. Σερβίρονται σε ψημένο ψωμάκι με μαρούλι, αγγουράκι τουρσί, ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες ή wedges και η κάθε μερίδα στοιχίζει 9,50€.

Hard Rock Café Athens
Αδριανού 52, τηλ: 210 3245170
Στη νέα του τοποθεσία, ανανεωμένο, πάντα ροκ και νόστιμο, το αθηναϊκό Hard Rock Café έχει νέο μενού, από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα burgers: Original Legendary με καπνιστό μπέικον, τσένταρ, onion ring, μαρούλι και ντομάτα, Mushroom and Swiss με σοτέ μανιτάρια, ελβετικό τυρί, μαρούλι, ντομάτα και κόκκινο κρεμμύδι και Hickory Barbecue Bacon Cheeseburger με την ομώνυμη σος και τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι τα αγαπημένα μας. Όλα καταφτάνουν με λαχταριστές τηγανητές πατάτες και μαζί με μπύρα ή αναψυκτικό για ένα χορταστικό γεύμα υπολογίζουμε περί τα 15-20€.

Avocado
Νίκης 30, τηλ: 2103237878
Οι χορτοφάγοι του κέντρου δεν μένουν παραπονεμένοι, αφού το vegetarian εστιατόριο της οδού Νίκης σερβίρει νοστιμότατα πιάτα, μεταξύ των οποίων και το ωραίο Forest Burger με μανιτάρια, παρμεζάνα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μυστική 1001 island sauce και flakes γλυκοπατάτας ή το vegan Avocado’s burger με μπιφτέκι από γλυκοπατάτες, σκόρδο, τζίντζερ, ρεβίθια, κορίανδρο, βασιλικό, σησαμέλαιο, ξηρούς καρπούς και σος ταμάρι, και συνοδευμένο από σος ξηρών καρπών, κρεμμύδι, μαρούλι, αβοκάντο, πικάντικη σος ντομάτας και flakes γλυκοπατάτας. Για γεύμα με ορεκτικό και δυναμωτικό ρόφημα υπολογίστε περί τα 15-18€ το άτομο.



TGI Friday’s 
Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι, τηλ: 210 722 7721
Η γνωστή χαρούμενη ατμόσφαιρα Friday’s με τις ακόμα πιο γνωστές λαχταριστές μερίδες burgers βρίσκονται μια ανάσα από το Σύνταγμα. Στο μενού των burgers βρίσκουμε το Bourbon Chicken με κοτόπουλο σχάρας, μπαχαρικά Cajun, Philadelphia, γαλλική σαλάτα, ντομάτα και Bourbon Bacon Barbecue sauce, το Hangover με peppercorn bacon, τηγανητό αυγό και λιωμένο ελβετικό τυρί, τα κλασικά Bacon Cheeseburger και Barbecue, veggie burger από κινόα και το νέο μας αγαπημένο, Goat Cheese & Truffle, ήτοι μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μαγιονέζα αρωματισμένη με λάδι τρούφας, ψητά μανιτάρια φούρνου, καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί. Μαζί με απεριόριστο αναψυκτικό ή κάποιο από τα εξωτικά κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 18-20€ το άτομο.



Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 6700 4917
Burgers και κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη; Η ταράτσα του Couleur Locale απαντά καταφατικά και ενώ η μπάρα ετοιμάζει σούπερ κοκτέιλ τα οποία κυμαίνονται στα 7-8€, η κουζίνα στο ισόγειο ξεφουρνίζει πέντε διαφορετικά burgers: Κλασικό, με σος παρμεζάνας ή ροκφόρ, με κοτόπουλο πανέ, ή το αγαπημένο μας, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τομάτα, μπέικον, αυγό και μαγιονέζα με μοσχολέμονο. Τα burgers στοιχίζουν 7-7,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v