Τρώμε νόστιμα και οικονομικά σε αθηναϊκές αυλές

Νοσταλγικές αυλές, μοντέρνοι κήποι και «κρυμμένες» πλατείες μας περιμένουν για να τσιμπολογήσουμε νόστιμο φαγητό, ξοδεύοντας λιγότερα από 15€.
Τρώμε νόστιμα και οικονομικά σε αθηναϊκές αυλές
Υπέροχες αυλές, καλές τιμές, και ποικιλία: Η παρακάτω λίστα με τα… τραπεζάκια έξω περιλαμβάνει ό,τι σας κάνει όρεξη, από παραδοσιακό ταβερνάκι με σπιτική αυλή μέχρι ουζερί σαν σε νησί και από μοντέρνο κήπο για burgers μέχρι δημιουργική ελληνική κουζίνα στην πλατεία. Κι όλα αυτά χωρίς να πληρώσετε πάνω από 15€ το άτομο.

Το Λυχνίον
Λουίζης Ριανκούρ 17, τηλ: 210699119

Τα μπιφτέκια του Κωστή είναι ξακουστά στους Αμπελόκηπους. Και τους καλοκαιρινούς μήνες, σερβίρονται στην αυλή μιας μονοκατοικίας σε μια ήσυχη γωνιά στα πέριξ της Πανόρμου, όπου το σκηνικό μοιάζει επικίνδυνα με αυτό της αυλής της γιαγιάς στο χωριό. Εκτός… μπιφτεκιών, ψήνονται και ωραιότατα παϊδάκια με σπιτικές τηγανητές πατάτες, μπριζόλες και κάποια μαγειρευτά ημέρας. Συνοδεύστε με χορταστική χωριάτικη και μπύρα ή κρασί, και υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο, με κερασμένο το επιδόρπιο.

Ο Τέντζερης και το Καπάκι
Ιωαννίνων 63, Κηπούπολη, τηλ: 2105765553

Στην άκρη των δυτικών προαστίων, σε μια υπερυψωμένη πλατεία πάνω από την οδό Ιωαννίνων, ο Τέντζερης απλώνει γαλανόλευκα τραπεζάκια και καρέκλες κάτω από πολύχρωμους γλόμπους, ένας νοσταλγικός συνδυασμός παλιάς ταβέρνας και νησιωτικού ουζερί. Το καλύτερο, όμως, είναι οι τιμές: Εδώ ισχύει καθημερινά προσφορά «ό,τι φας, όσο φας με 11€ το άτομο, παραγγέλνοντας από μια εκτενή λίστα θαλασσινών και στεριανών μεζέδων. Μαζί με άφθονο ουζάκι, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για λουκούλλειο γεύμα.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 1834789

Τα τραπεζάκια που απλώνει στο πλακόστρωτο της πλατείας Αυδή γίνονται ανάρπαστα και όχι άδικα: Στην «αναγεννημένη» αυτή γειτονιά του Μεταξουργείου, οι Σεϋχέλλες ξεχωρίζουν για τις γεύσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, όπως οι παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής, το μοσχαρίσιο λουκάνικο με πέστο λιαστής ντομάτας, τα γλυκοκαυτερά χοιρινά μπριζολάκια και το κοτόπουλο με κόλιανδρο και μουστάρδα. Υπάρχουν και πιάτα που «ξεφεύγουν» ελαφρώς σε τιμές, αλλά αν παραγγείλετε με φειδώ (οι μερίδες είναι γενναιόδωρες), θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Η πίσω αυλή του Momo στην πλατεία Κύπρου είναι μια έκπληξη: Ξύλινα τραπεζάκια απλώνονται στο χώμα, κάτω από τα δέντρα και ανάμεσα σε φουντωτά παρτέρια. Εδώ, θα βρείτε το ιδανικό σας καλλιθεώτικο στέκι για όλες τις ώρες: Από νωρίς για καφέ ή για brunch, το Momo συνεχίζει ακάθεκτο τις υπόλοιπες ώρες ξεφουρνίζοντας ζουμερά burgers με ολόκληρη ψητή πατάτα σε ροδέλες και σπιτικό coleslaw, ψήνοντας πρωτότυπα «haute dogs» και ετοιμάζοντας σαντουιτσάκια, σαλάτες, ζυμαρικά αλλά και ωραιότατα γλυκά, σπιτικές λεμονάδες και κοκτέιλ το βράδυ. Για ένα γεύμα με κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v