5 ταβερνάκια που σερβίρουν φτηνά θαλασσινά

Από το κέντρο ως τον Πειραιά, και από εκεί στο Χαλάνδρι, πέντε τίμια ψαρο-ταβερνάκια και ουζερί που δεν θα σας κοστίσουν ακριβότερα από 20€ το άτομο.
5 ταβερνάκια που σερβίρουν φτηνά θαλασσινά
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι μύθος πως για να φας ψάρι πρέπει να πληρώσεις μια μικρή περιουσία. Μύθος που συντηρείται μεν ακόμα από ταβέρνες και εστιατόρια που χρεώνουν όντως μικρές περιουσίες για τις αλμυρές λιχουδιές τους, αλλά μύθος παρ’ όλα αυτά. Γιατί στα πέντε ταβερνάκια και ουζερί που ακολουθούν τρώμε ωραιότατα θαλασσινά και ψαράκια, με λιγότερα από 20€ το άτομο.

Το Ακρί

Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110



Δεν είναι πολλά τα τίμια ψαρο-ταβερνάκια στην Πειραϊκή. Για την ακρίβεια, το Ακρί είναι ένα από τα ελάχιστα. Βαφτισμένο από την θέση του, στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας, απλώνει λίγα και καλά τραπεζάκια έξω με θέα θάλασσα, και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναίες μερίδες. Ξεχωρίζουν το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Στα hit του καταλόγου, μια εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι.

Το Υπερωκεάνειον

Μ. Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ: 210 4180030



Μπορεί να μην βλέπει θάλασσα, έχει όμως φανατικούς φίλους που ορκίζονται στο όνομα και το value for money του, και με το δίκιο τους: Μικρό (παρά το όνομά του) αλλά θαυματουργό, το Υπερωκεάνειο απλώνει λίγα τραπεζάκια πλάι στον δρόμο που οδηγεί στην Πειραϊκή, και σερβίρει εξαιρετικό κριθαρότο θαλασσινών, ψιλό ψαράκι, σαρδέλλες φούρνου, λαβράκι μαρινάτο, μελωμένο χταποδάκι με κάππαρη, σουπιές με ταχίνι και άλλους πεντανόστιμους θαλασσο-μεζέδες, σε λογικότατες τιμές. Στο εσωτερικό του, η διακόσμηση κινείται σε νοσταλγικά ρετρό μονοπάτια, ενώ η… έλλειψη χώρου κάνει την ατμόσφαιρα παρεΐστικη. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο, με ουζάκι.

Ψαράκια και θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6855932
Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά, τηλ.: 210 6203622
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ.: 210 9654138



Σε ένα υπέροχο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα στο Χαλάνδρι, με θέα θάλασσα στη Βάρκιζα, και με τραπεζάκια έξω στη Νέα Κηφισιά, τα Ψαράκια και Θαλασσινά είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις οικονομικής ψαροφαγίας ανά την Αθήνα. Από τον πατροπαράδοτο δίσκο διαλέγουμε ορεκτικά, τα οποία συνοδεύουμε με ουζάκι, ενώ από τον μαυροπίνακα επιλέγουμε ψαράκια στη σχάρα ή στο τηγάνι: Από λαβράκι, γαύρο και τσιπούρα μέχρι πιο «σπέσιαλ» πιάτα όπως η εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα και το φοβερό γιουβέτσι με γαρίδες. Μη χάσετε την ωραιότατη ψαρόσουπα. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο, ούζου περιλαμβανομένου.

Ψιψίνα

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9822339



Στρώνει τα χάρτινα τραπεζομάντηλά της σε μια πανέμορφη, σκεπασμένη αυλή ακριβώς δίπλα στο ξακουστό κεμπαπτζίδικο του Κυρ-Αρίστου. Μας καλωσορίζει με κερασμένη ψαρόσουπα και σερβίρει ολόφρεσκο ψαράκι, αλλά και κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο, ταραμοσαλάτα και ωραιότατο γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20€ κατ' άτομο.

Το Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776



Σερβίρει εδώ και χρόνια ολόφρεσκους ψαρομεζέδες στους γνώστες που έρχονται μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας για τις νοστιμιές του και μόνο. Οι πρωτάρηδες, δοκιμάστε οπωσδήποτε το γεμιστό καλαμάρι με ντομάτα και φέτα, το αχνιστό σαλάχι, τα μακαρόνια με σουπιές στο μελάνι τους, το συμιακό γαριδάκι και τον εξαίσιο ξυδάτο γαύρο. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, μαζί με ουζάκι ή ωραίο Ροδίτη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v