Οι ψαροταβέρνες της αθηναϊκής ριβιέρας

Θαλασσινοί μεζέδες, κρασάκι και λογικές τιμές σε τέσσερις ψαρο-στάσεις από την Γλυφάδα ως το Σούνιο.
Οι ψαροταβέρνες της αθηναϊκής ριβιέρας
Μας πιάσανε… οι ζέστες στην Αθήνα, κι είπαμε να κατηφορίσουμε προς τη θάλασσα. Να βολτάρουμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, κατά μήκος του Σαρωνικού και να πάρουμε γεύση από θάλασσα. Αλλά όχι μόνο μεταφορικά: Από τη Γλυφάδα και τη Βάρκιζα ως το Σούνιο, πιάνουμε τραπεζάκι για να απολαύσουμε ψαρομεζέδες και δροσιά σε τέσσερα από τα πιο value for money ψαροταβερνάκια.

Σαρδελάκι
Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ: 211 4021195
Ανοιχτό από το μεσημέρι για τσιπουροκατάσταση, μέχρι το βράδυ για ωραίους και οικονομικούς, για την περιοχή μεζέδες, το Σαρδελάκι απλώνει λευκά τραπεζάκια στον λιτό χώρο του και το φαρδύ πεζοδρόμιο και ξεκινά την… παρέλαση θαλασσινών: Καπνιστό σκουμπρί, γαύρο μαρινάτο, κυδώνια, γυαλιστερές, αχινό, παστουρμά μπακαλιάρου, σαρδέλα αλίπαστη, ρέγγα καπνιστή, θραψαλάκι στο τηγάνι και μύδια σαγανάκι. Μαζί με τσιπουράκι ή κρασί, υπολογίστε περί τα 18-20€ το άτομο.



Ψαράκια και Θαλασσινά 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2019654138
Από τις πιο όμορφες και οικονομικές ταβέρνες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τα Ψαράκια και Θαλασσινά απλώνουν τραπεζάκια στην ωραία τους βεράντα κοντά στη θάλασσα και μας σερβίρουν ψαρομεζέδες του τηγανιού και της σχάρας. Στα ορεκτικά μεζεδάκια ξεχωρίζουμε το ξιδάτο χταποδάκι και το καπνιστό σκουμπρί, ενώ στον κυρίως κατάλογο βρίσκουμε φρέσκα πικάντικα μύδια με ντομάτα και ούζο, τσιπούρα σχάρας και κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες και στακοβούτυρο. Υπάρχει επίσης και μενού… αγρόκηπου, με φρέσκες σαλάτες λαχανικών και οσπρίων. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ το άτομο.



Ψαρούλης
Ξενοφώντος 22, Γλυφάδα, τηλ: 2110134100
Χώρος και τραπεζάκια λιτά κι απέριττα, αλλά φαΐ μερακλίδικο όσο λίγα στην περιοχή της Γλυφάδας: Ο Ψαρούλης ξέρει από θαλασσινά, μιας και είναι ταυτόχρονα και ιχθυοπωλείο και ψαροταβέρνα. Ετοιμάζει λοιπόν από γαριδομακαρονάδες και μπαρμπούνια μέχρι το κλασικό τηγανητό καλαμάρι, φαγκρί, οστρακοειδή και ό,τι άλλο βγάλει… το καΐκι του. Συνδυάστε με τις εξαιρετικές σπιτικές τηγανητές πατάτες, ουζάκι ή χύμα κρασί από την Σαντορίνη και υπολογίστε για ένα πολύ καλό γεύμα, περί τα 25-30€.



Συρτάκι
69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ: 2292039125
Στην άλλη άκρη της Ριβιέρας, φτάνοντας στο Σούνιο, σταματάμε για εξαιρετικά θαλασσινά στη σχάρα στο Συρτάκι. Ξακουστό και για τις μακαρονάδες θαλασσινών του, αλλά και για το… στεγνό τηγάνισμα, απλώνει τραπέζια στην υπερυψωμένη του αυλή και τα φορτώνει με καλαμάρι, χταποδάκι στιφάδο, φρέσκια σφυρίδα, πελαγίσια τσιπούρα, ψητές γαρίδες και άλλα ωραία, τα οποία συνδυάζονται με κρασάκι και θέα στο ηλιοβασίλεμα, μια ανάσα από τον Ναό του Ποσειδώνα. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25-35€ το άτομο ανάλογα παραγγελίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v