Φαγητό δίπλα στο κύμα στην Αθήνα

Έξι αγαπημένες διευθύνσεις δίπλα στη θάλασσα για καλοκαιρινό τσιμπολόγημα εκεί που σκάει το κύμα στην Αθήνα.
Φαγητό δίπλα στο κύμα στην Αθήνα
Από την Πειραϊκή και το Μικρολίμανο μέχρι την Βάρκιζα και τη Γλυφάδα, και από εκεί ως τη Λούτσα και τον Μαραθώνα, εξερευνούμε τα παράλια της Αττικής και συγκεντρώνουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ψαροταβερνάκια που απλώνουν τραπέζια πλάι στο κύμα, για να απολαύσουμε θαλασσινούς μεζέδες για κάθε γούστο και περίσταση.

Ψαράκια και θαλασσινά
Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Οικονομική ψαροφαγία στη Βάρκιζα μας προτείνει το πιο καλοκαιρινό από τα τρία «Ψαράκια και Θαλασσινά» που λειτουργούν στην Αττική. Αγαπημένο σημείο, η άνετη βεράντα του που ατενίζει την παραλία, το ιδανικό σκηνικό για να δοκιμάσουμε ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες στη μέση, όπως γαύρο μαρινάτο, ξυδάτο χταπόδι με κάπαρη, καπνιστό σκουμπρί, ταραμοσαλάτα με τορτίγιες και καβουροσαλάτα. Αν πεινάμε περισσότερο, διαλέγουμε τις χορταστικές μερίδες μυδιών, τα φιλετάκια πέρκας με καταΐφι και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, την τσιπούρα ή το λαυράκι στη σχάρα, κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες και στακοβούτυρο και άλλα ωραία και θαλασσινά, που στον λογαριασμό δεν μεταφράζονται πάνω από 15€ το άτομο.

Βόσπορος
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324

Γεύση από Ανατολή μας σερβίρει ο Βόσπορος καθημερινά στο Μικρολίμανο, σε ένα σκηνικό από τη μία ρομαντικό χάρη στη θέα και από την άλλη νοσταλγικό, χάρη στις γεύσεις και τις μυρωδιές από την Πόλη. Εδώ τρώμε από ντονέρ μέχρι χουνκιάρ και από σις ή αδάνα κεμπάπ μέχρι λαχματζούν και ρολά μελιτζάνας, σε γενναιόδωρες μερίδες. Συνδυάζουμε με κρασί και χάζι στη μαρίνα, και υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

Σε έναν υπέροχο χώρο, άνετο, μοντέρνο, μποέμ και διακριτικά πολυτελή, δίπλα στο γλυφαδιώτικο κύμα, το εστιατόριο του Ark ποντάρει στις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και ενδείκνυται για ειδικές περιστάσεις, για εκείνη την έξοδο που είστε προετοιμασμένοι να δώσετε κάτι παραπάνω. Το μενού περιλαμβάνει ορεκτικά όπως ταραμοσαλάτα, μπακαλιαράκι με ελαφριά σαφρανέ σκορδαλιά και σαρδέλες πάνω σε γλυκόξινα κολοκυθάκια, κυρίως όπως μακαρονάδα θαλασσινών στον ξυλόφουρνο και φρέσκο ψάρι γεμιστό με αρωματικά χόρτα, αλλά και στεριανά πιάτα που κινούνται σε πιο οικονομικές τιμές. Μαζί με ελληνικά αποστάγματα, κρασί ή μπύρα από έλληνες παραγωγούς, υπολογίστε περί τα 35-40€ το άτομο.

Ξυπόλητος 
Παραλία Αρτέμιδας, Λούτσα, τηλ.: 22940 28342

Τα γαλάζια τραπεζάκια του απλώνονται σχεδόν πάνω στο κύμα, με υπέροχη θέα και σκηνικό που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί. Στην ταβέρνα-θρύλο της Λούτσας θα δοκιμάσετε ολόφρεσκο ψάρι, ή αν θέλετε να κινηθείτε οικονομικότερα, νόστιμους ψαρομεζέδες όπως καλαμαράκια, τηγανητή μαρίδα, μαρινάτο γαύρο και μπαρμπούνια μαζί με ουζάκι. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο για χορταστικό τσιμπολόγημα μετά ούζου. Για φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 30€ το άτομο.

Γεια μας
Ακτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς, 210 4511260 

Η υπερυψωμένη βεράντα του Γεια μας είναι ίσως το αγαπημένο μας μέρος στην Πειραϊκή για τσιμπολόγημα κοντά στη θάλασσα, που λαμπυρίζει απέναντι, και για καλοκαιρινά σχέδια, τα οποία καταστρώνουμε όσο καταφθάνουν σιγά-σιγά οι ντοματοκεφτέδες, οι χαλουμόπιτες, ο γαύρος, τα καλαμαράκια και όλα τα υπόλοιπα κλασικά θαλασσινά, που μαζί με το απαραίτητο ουζάκι ή μπύρες, κινούνται στα 20€ το άτομο στο τέλος.

Φάρος
Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 22940 56164
Τα τραπεζάκια της παλαιότερης ίσως ψαροταβέρνας του Μαραθώνα απλώνονται, πέρα από την ξύλινη βεράντα του, μέχρι και πάνω στην αμμουδιά. Κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα, απολαμβάνουμε κλασικούς μεζέδες, όπως μελιτζανοσαλάτα, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, γαρίδες σαγανάκι, συμιακό γαριδάκι, γαύρο μαρινάτο, φρέσκια συναγρίδα και φυσικά ουζάκι ή ελληνικό κρασί. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα θαλασσινών μεζέδων θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v