Δείπνο κάτω από τ’αστέρια σε 6 ρομαντικές διευθύνσεις

Ανοικτός ουρανός, θέα που κόβει την ανάσα και γεύσεις που ιντριγκάρουν σε έξι εστιατόρια για ρομαντικά δείπνα.
Δείπνο κάτω από τ’αστέρια σε 6 ρομαντικές διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Εσείς, και το έτερον ήμισυ απέναντι. Από πάνω σας, ο ουρανός, απέναντί σας η Ακρόπολη ή τα ήρεμα και γαλήνια νερά του Σαρωνικού. Στο τραπέζι εκλεκτές γεύσεις και ένα ποτήρι κρασί. Η ατμόσφαιρα άκρως ρομαντική, ο έρωτας παντού…

Φτιάξατε εικόνα;

Κι εμείς. Επειδή λοιπόν ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι και επειδή δεν είναι και τόσο κακό μια στο τόσο να δώσουμε το κάτι παραπάνω για ένα ρομαντικό δείπνο με το άλλο μας μισό,  συγκεντρώσαμε έξι διευθύνσεις για κάθε βαλάντιο, ώστε να περάσετε μια bella note με τον εκλεκτό/η της καρδιάς σας.

Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ: 210 3462983

Σε μια από τις ομορφότερες, και πιο ρομαντικές, αυλές της πόλης, ο σεφ Αλέξης Καρδάσης κάνει γευστικά θαύματα σε έναν χώρο ιδανικό για δείπνο: Οι φουντωτές φυλλωσιές των δέντρων αναδεικνύονται υπέροχα από τον κρυφό, ατμοσφαιρικό φωτισμό.Πέτρινοι τοίχοι επάνω στους οποίους σκαρφαλώνουν αναρριχητικά φυτά, πλακάκια σε ουδέτερο χρώμα, λευκά τραπεζομάντηλα και κεράκια στα τραπέζια συμπληρώνουν την εικόνα. Στα του μενού, το Αθήρι σερβίρει δημιουργική ελληνική κουζίνα με πιάτα όπως σαλάτα πράσινη µε λαβράκι µαρινέ, ροφό σεβίτσε και σαλάχι στον ατµό, κριθαρότο µε µοσχαρίσια ουρά αρωµατισµένο µε κρόκο Κοζάνης. Δείτε το μενού εδώ.  Για ένα πλήρες γεύμα στο Αθήρι, υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Οριζόντες
Λόφος Λυκαβηττού, τηλ: 210 7227065, 210 7210701

Στην κορυφή του Λυκαβηττού, οι Ορίζοντες είναι το “place to be” για όσους αναζητούν ένα εστιατόριο ώστε να απολαύσουν δείπνο για δύο με την εκπληκτική θέα της Αθήνας στο… πιάτο. Η κουζίνα σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, όπως μανιτάρια της ελληνικής γης με θυμάρι, πουγκάκι γαρίδας αρωματισμένο με μάραθο, ταρτάρ από λαυράκι σε ζελέ πορτοκαλιού, κριθαρότο με απάκι και λιαστή ντομάτα και σιγομαγειρεμένο κότσι μαύρου χοίρου με κράνμπερι και θυμάρι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 40€-50€ ανά άτομο. Εναλλακτικά, σερβίρουν και σετ μενού, με 32€ ανά άτομο για την Μεγάλη Εβδομάδα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. 

Τραίνο στο Ρουφ – Αποβάθρα
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5298922

Μια έξοδος, πολλές επιλογές. Ιδανικό για «όλα σε ένα» (θέατρο, φαγητό, ποτάκι) το θεατράλε σκηνικό που στήνει το «Τραίνο» μας ταξιδεύει σε περασμένες δεκαετίες με την ρετρό ατμόσφαιρά του. Πιάστε θέση στην ρομαντική του αποβάθρα και δοκιμάστε σε ένα «δείπνο του ταξιδιώτη» κοτομπουκιές με πιτούλες, ρύζι Orient Express με απάκι κοτόπουλου, μπιφτεκάκια με σος μουστάρδας, τυροπιτάκια με χωριάτικη ζύμη και «γλύκα του πρώτου φιλιού» ήτοι τραγανό μπακλαβά στο σιροπάκι του για να δώσετε κυριολεκτική σημασία στο «αρχίσαμε τα σιρόπια». Δείτε το μενού εδώ και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο με τσιπουράκι ή χύμα κρασί. Αν η όρεξή σας τραβάει ποτό, το απλό κοστίζει 5,5€, ενώ τα cocktails (δείτε τα εδώ) 8€. 

Matsuhisa Athens
Απόλλωνος 40, (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0890 2000

Είναι ένα από τα κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως, φιγουράροντας στις τοπ γκουρμέ λίστες. Έχει έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως Ιάπωνες σεφ στο «τιμόνι» του και απολαμβάνει υπέροχη θέα στο Σαρωνικό μέσα από τη βεράντα – χάρμα οφθαλμών του, ιδανική για να απολαύσετε τον ήλιο καθώς βουτά στο νερό. Το εστιατόριο του Nobu Matsuhisa στην αθηναΐκή ριβιέρα, αποτελεί σταθερή αξία για ένα πολυτελές και άκρως ρομαντικό γεύμα fusion γαστρονομίας. Must εδώ το sushi και το nigiri, μέσα από δεκάδες επιογές όπως spicy tuna, salmon skin, avocado, salmon egg και chu-toro, ενώ πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και ένα από τα κορυφαία που θα δοκιμάσετε είναι το black cod miso, ένα φιλέτο βακαλάου… ποίημα. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με κρασί ξεπερνά τα 80€ κατ΄άτομο, όπως το σετ μενού Omakase με πέντε πιάτα και ένα cocktail με κόστος 55€/άτομο είναι μια άκρως value for money επιλογή.

Fragma
Λίμνη Μαραθώνα, τηλ.: 210 8143415

Και ρομαντικό δείπνο με απαράμιλλη θέα, και μίνι εκδρομική απόδραση από την αθηναϊκή βοή, δύο σε ένα. Το κλασσικό πλέον Fragma απλώνει τα τραπέζια του με τα μακριά, λευκά τραπεζομάντηλα στο μπαλκονάκι που μοιάζει να κρέμεται πάνω από τα ακίνητα νερά της λίμνης του Μαραθώνα και μας σερβίρει δημιουργικές γεύσεις, βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα: ομελέτα με καβουρμά, ρεβυθάδα με λεμόνι και κόλλιανδρο, κοτόπουλο με σόγια και μπασμάτι, μπιφτέκι black angus με βούτυρο μυρωδικών και χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα φέτας είναι μερικά μόνο από τα νοστιμότατα πιάτα του. Προτείνουμε να έρθετε από νωρίς, ώστε να προλάβετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο.  

Olive Garden
Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, τηλ.: 210 3326000

Ένας… ελαιώνας που κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, «φύεται» στο roof garden του ξενοδοχείου Τιτάνια. Το Olive Garden σερβίρει μοναδικές γεύσεις, εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, σε ένα άκρως ρομαντικό περιβάλλον με άνετα τραπέζια υπό το φως των κεριών. Οι νοστιμότατες προτάσεις του μενού περιλαμβάνουν Τάρτα «λαχανόπιτα» με σπανάκι, καυκαλήθρες, σέσκουλα και άνηθο, γιαούρτι και φέτα Μυτιλήνης, πέννες ολικής με ποικιλία άγριων μανιταριών Γρεβενών, θυμάρι, ξύσμα μοσχολέμονου και πεκορίνο Αμφιλοχίας και φιλέτο κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής με μικρές πατάτες, ραγού μανιταριών και σάλτσα καβουρμά (δείτε όλο το μενού εδώ). Για ένα γεύμα, χωρίς κρασί, στο υπέροχο roof garden το κόστος ανέρχεται στα 30€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v