Ιδέες για ρομαντικά weekends στην Ελλάδα

Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που φέτος πέφτει Σάββατο, συγκεντρώνουμε 4 όμορφους προορισμούς για ρομαντζάδα α λα ελληνικά.
Ιδέες για ρομαντικά weekends στην Ελλάδα
του Γιώργου Κόκουβα

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έπεσε μέσα σε Σαββατοκύριακο. Μήπως να εκμεταλλευτείτε την συγκυρία και να ετοιμάσετε βαλίτσες για ένα ρομαντικό weekend μόνο για δύο;

Και τώρα που σας βάλαμε την ιδέα, συγκεντρώνουμε και τους κατάλληλους προορισμούς, τις κατάλληλες βόλτες και τους κατάλληλους ρομαντικούς ξενώνες για να ολοκληρώσετε το «πακέτο» του πιο ειδυλλιακού weekend της χρονιάς.

Ναύπλιο

(photo: AllAboutNafplio)
Η ρομαντική του πλευρά
: Ο περίπατος στην πανέμορφη παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα νεοκλασικά, τα ρομαντικά, ατμοσφαιρικά café και η βαρκάδα προς το Μπούρτζι είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους ερωτευμένους.
Τι άλλο θα κάνετε: Θα ανεβείτε τα 999 σκαλιά του Παλαμηδίου, θα τσεκάρετε την εγκυρότητα του κλισέ περί αφροδισιακών δοκιμάζοντας θαλασσινά στη Νέα Κίο, θα χαζέψετε στα όμορφα μαγαζάκια της παλιάς πόλης και θα επισκεφθείτε το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο Κομπολογιού.
Πού να φάτε: Ωραία μαγειρευτά στα Φανάρια, νόστιμα πιάτα στου Κακαναράκη και στο Όμορφο Ταβερνάκι, όλα στην παλιά πόλη, θαλασσινά στην Ψαροπούλα της Νέας Κίου και υπέροχα γλυκά στο Περγαμόντο, πίσω στην παλιά πόλη.
Διαμονή
Η οικονομική επιλογή: Στο ξενοδοχείο Ήρα στο κέντρο του Ναυπλίου, θα βρείτε λιτά και low budget δωμάτια με σιδερένια κρεβάτια και διακόσμηση σε γήινους τόνους, από 35€ το δίκλινο. 
Η ειδυλλιακή επιλογή: Το Four Seasons στεγάζεται σε ένα ιστορικό αρχοντικό στους πρόποδες της Ακροναυπλίας και προσφέρει καλαίσθητα δωμάτια με άνετα κρεβάτια, χειροποίητα έπιπλα, ατμοσφαιρικό φωτισμό και πρωινό στο κρεβάτι, από 72,50€ τη βραδιά. 
Περισσότερα για το ΝαύπλιοΕδώ 

Γαλαξίδι

(photo: Iteanet)
Η ρομαντική του πλευρά
: Θα περπατήσετε σε γραφικές γειτονιές με αρχοντικά και καπετανόσπιτα, θα ρομαντζάρετε στην Πέρα Πάντα, το δάσος στα δεξιά του κεντρικού λιμανιού, θα ατενίσετε τη θάλασσα στο μικρό λιμάνι και θα φάτε φρέσκο ψάρι στα όμορφα εστιατόρια της ακτής Οιάνθης.
Τι άλλο θα κάνετε: Θα επισκεφθείτε το πρώτο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, θα ανηφορίσετε ως τον Άγιο Νικόλαο στο ψηλότερο σημείο της νησιώτικης πολιτείας, θα κάνετε ένα road trip περνώντας από τα ψαροχώρια του Κορινθιακού, και αν αγαπάτε τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, θα τολμήσετε να διασχίσετε το φαράγγι της Ρέκκας στη Γκιώνα.
Πού να φάτε: Στο Μπάρκο της Μαρίτσας για εξαιρετικά θαλασσινά, στο Άλμπατρος, πλάι στο κύμα, για σπιτικά μαγειρευτά ή στου Μπεμπέλη, πίσω από το λιμάνι, για τοπικές σπεσιαλιτέ – υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο σε καθένα από αυτά.
Διαμονή
Η οικονομική επιλογή
: Τα Filoxenia Studios βρίσκονται στο κέντρο του Γαλαξιδίου και προσφέρουν απλά δωμάτια με πανοραμική θέα στην πόλη και στον Κορινθιακό, από 40€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο. 
Η ειδυλλιακή επιλογή: Το Αρχοντικό Art Hotel προσφέρει ρομαντικά δωμάτια με θέα τη θάλασσα και τον Παρνασσό, όμορφα διακοσμημένα με πέτρινους ή ζωγραφιστούς τοίχους και σπιτικό πρωινό στην πλακόστρωτη αυλή ή την τραπεζαρία με το τζάκι, από 70€ ανά διανυκτέρευση. 
Περισσότερα για το ΓαλαξίδιΕδώ 

Τσαγκαράδα

(photo: Pelion-paths)
Η ρομαντική της πλευρά
: Αν από όλο το Πήλιο έπρεπε να επιλέξουμε το πιο ρομαντικό χωριό, αυτό θα ήταν σίγουρα η Τσαγκαράδα, χάρη στους δεκάδες ξενώνες που μοιάζουν να φτιάχτηκαν… αποκλειστικά για μήνα του μέλιτος. Εδώ θα βολτάρετε χέρι-χέρι στα πετρόχτιστα καλντερίμια των τεσσάρων διαφορετικών οικισμών του χωριού και θα εξερευνήσετε το παραμυθένιο δάσος που το περιβάλλει, γεμάτο ειδυλλιακά μονοπάτια που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν λημέρια νεραϊδών.
Τι άλλο θα κάνετε: Θα εξερευνήσετε τα γύρω χωριά του Πηλίου, όπως το Μούρεσι, η Μακρινίτσα, η Βυζίτσα, οι Μηλιές ή Άγιος Λαυρέντιος – δείτε εδώ τα πέντε κατά την γνώμη μας ωραιότερα. 
Πού να φάτε: Στο Αγνάντι και την Απόλαυση για ωραιότατα κρεατικά (περί τα 15€) ή στον Δειπνοσοφιστή και το εστιατόριο του ξενώνα Χαμένος Μονόκερος για πιο διεθνείς γεύσεις σε ειδυλλιακό περιβάλλον (περί τα 20-25€).
Διαμονή
Η οικονομική επιλογή
: Στο ξενοδοχείο Olga θα βρείτε στούντιο με θέα στο βουνό και το Αιγαίο, με όλες τις απαραίτητες παροχές καθώς και εξοπλισμένο κουζινάκι, από 40€. 
Η ειδυλλιακή επιλογή: Ο παραδοσιακός ξενώνας Νύμφες προσφέρει μοντέρνα αυτόνομα διαμερίσματα, πλήρως εξοπλισμένα και με όλες τις ανέσεις, καθώς και θέα στη θάλασσα ή το Πήλιο, από 80€ ανά διανυκτέρευση. 
Περισσότερα για την ΤσαγκαράδαΕδώ 

Μονεμβασιά

Η ρομαντική της πλευρά
: Μεσαιωνικά τείχη, όμορφοι ναοί και αρχοντικά, κρήνες και φιδογυριστά σοκάκια, ρομαντικοί ξενώνες, περίπατοι μέσα στα δέντρα και κάτω από καμάρες, και μια ολόκληρη καστροπολιτεία χωρίς την φασαρία των αυτοκινήτων για να εξερευνήσετε. Χρειάζεστε κάτι παραπάνω;
Τι άλλο θα κάνετε: Αφού περπατήσετε την οδό Γιάννη Ρίτσου και διασχίσετε τον δρόμο από την Νότια Πύλη (όπου θα ατενίσετε για ώρα το Μυρτώο πέλαγος) μέχρι την Άνω Πόλη, εξαντλώντας τη μνήμη του κινητού και της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να το «ρίξετε» στο sightseeing. Επισκεφθείτε την αρχαιολογική συλλογή στο παλιό Τζαμί, το βυζαντινό οχυρό της Ακρόπολης με τους τέσσερις πύργους, το γοητευτικό εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτσσας και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου με την προτομή του ποιητή.
Πού να φάτε: Στης Ματούλας, στης Μαριάνθης ή στο Κανόνι, τα τρία ταβερνάκια του Κάστρου που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και νόστιμα μαγειρευτά – υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.
Διαμονή
Η οικονομική επιλογή: Το «Λουλούδι της Μονεμβασιάς» μπορεί να απέχει ένα χιλιόμετρο από το Κάστρο (απαραίτητη προϋπόθεση για οικονομική διαμονή»), αλλά προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια με θεά στη θάλασσα ή το κάστρο, μόλις 40 μέτρα από την παραλία, από 32,30€ ανά διανυκτέρευση. 
Η ειδυλλιακή επιλογή: Στον ξενώνα New Malvasia μέσα στο Κάστρο, θα βρείτε ευρύχωρα δωμάτια διαμορφωμένα σαν «σοφίτες», με ξύλινα δοκάρια, πέτρινες λεπτομέρειες και ρουστίκ διακόσμηση, και φυσικά υπέροχη θέα, από 75€ ανά διανυκτέρευση. 
Περισσότερα για την ΜονεμβασιάΕδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v