Έξι νόστιμες στάσεις στην Αγία Παρασκευή

Κρητικοί μεζέδες, πειραγμένη ελληνική κουζίνα, σούπερ σουβλάκι και ναπολιτάνικες γεύσεις σε έξι απολαυστικά εστιατόρια στην πιάτσα της Αγίας Παρασκευής.
Έξι νόστιμες στάσεις στην Αγία Παρασκευή

Με την Αγίου Ιωάννου να αποτελεί έναν από τους πιο «καυτούς» δρόμους των Βορείων Προαστίων, η Αγία Παρασκευή μπορεί να έχει χάσει μέρος της αίγλης που είχε τα προηγούμενα χρόνια στο κομμάτι της διασκέδασης, όπως παραμένει πιο… νόστιμη από ποτέ.


Από ιταλική παραδοσιακή πίτσα, μέχρι εξαιρετικό καλαμάκι και «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα, ιδού έξι διευθύνσεις που το αποδεικνύουν.


Tsi Tsi
Αγίου Ιωάννου 42, τηλ: 210601 8181


Το μοντέρνο ψητοπωλείο της Γλυφάδας έβαλε πλώρη για τα Βόρεια φέρνοντας την εκλεκτή του κρεατοφαγία στην Αγία Παρασκευή. Ο χώρος στο γνώριμο πλαίσιο της new age ταβέρνας, με λευκά τραπεζάκια και καρέκλες, μαγειρικά σκεύη στους πέτρινους τοίχους και ανοικτή κουζίνα η οποία «βλέπει» στη μεγάλη και άνετη κεντρική σάλα. Στα highlights του μενού, συμπεριλαμβάνονται τα νοστιμότατα μπιφτέκια γαλοπούλας με λαχανικά, το μαριναρισμένο μοσχάρι σούβλας, τα ιδιαίτερα κεμπάπ με τυρί κρέμα, η πειραγμένη Ceasar’s, οι πατάτες τηγανιτές με σουτζούκι και αυγά και – αν θελήσετε κάτι πιο «κλάσικ» - ο φοβερός γύρος μερίδα. Οι τιμές ό,τι πρέπει για να χορτάσετε οικονομικά: 15€ ανά άτομο με κρασί.


Νταβαντούρι
Αγίου Ιωάννου 63, τηλ: 2106086412


Το φωτεινό, περιποιημένο και… φημισμένο (εξ ου και το όνομα) εστιατόριο στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής φτιάχνει μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα, μπλέκοντας κρητικές γεύσεις με δημιουργική ελληνική κουζίνα. Ο εσωτερικός χώρος άνετος και προσεγμένος, με ατμοσφαιρικό φωτισμό φτιάχνει ιδανικό κλίμα για να απολαύσουμε νοστιμιές δια χειρός Νίκου Φωτιάδη όπως τα εξαιρετικά ντολμαδάκια με ξύγαλο, τα μάγουλα νεροβούβαλου, το χοιρινό με κράνα και πουρέ καρότου, η φοβερή μαραθιανή σαλάτα με ξύγαλο και ανθό αλατιού και γραβιέρα Κρήτης σαγανάκι, από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Συνοδεία παραδοσιακής τσικουδιάς, το Νταβαντούρι θα σας χορτάσει με εξαιρετικές γεύσεις με 20€ ανά άτομο.


Αράχωβα
Αγίου Ιωάννου 65 και Ελευθερίας 2, τηλ: 2106084100


Μοντέρνο ψητοπωλείο, το οποίο επενδύει στον οικείο και όμορφο εσωτερικό του χώρο, διακοσμημένο με graffiti και πρωτότυπα φωτιστικά και στο εξαιρετικό του σουβλάκι. Καιρό είχαμε να δοκιμάσουμε τόσο καλό κρέας σε «σουβλατζίδικο». Το κοτόπουλο παϊδάκι στα κάρβουνα είναι λαχταριστό, εξίσου ωραία και τα μπριζολάκια λαιμού στα κάρβουνα, ενώ αποκορύφωμα το χειροποίητο καλαμάκι του, το οποίο σερβίρεται σε πίτα ή σε μερίδα: ζουμερό, χωρίς υπερβολική «λαδίλα» και νόστιμο όσο λίγα. Αρκετά καλό και το ζυμωμένο κεμπάπ, σε μερίδα. Στην Αράχωβα θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης με λιγότερα από 10€ συνοδεία μπύρας.

Παρθεναγωγείο
Ελβετίας 16,τηλ: 210 609 0435


Άνοιξε φέτος τις πύλες του με σκοπό να μας εκπαιδεύσει στις εναλλακτικές μεζεδογεύσεις του ανεξαρτήτως… φύλου, και χωρίς απαραιτήτως να χρειαστεί να φορέσουμε μπλε ποδιά. Το Παρθεναγωγείο ντύνει το εσωτερικό του με ροζ αποχρώσεις και vintage λεπτομέρειες, βγάζει μερικά τραπεζάκια στον προστατευμένο εξωτερικό του χώρο που μοιάζει με μίνι κήπο και σερβίρει στα τραπεζάκια νοστιμιές όπως τα Μάτια της Κουκουβάγιας με ντακάκια, κρέμα φέτας και καραμελωμένα ντοματίνια, σουφλέ πατάτας με τριλογία τυριών και μανιτάρια πλευρώτους, πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο με πετιμέζι, τηγανιά κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι και κρέμα χάλακτος και λαχταριστή πανσέτα μαριναρισμένη με μπόλικα μυρωδικά, κονιάκ και φρέσκο θυμάρι. Κάθε ΠΣΚ το Παρθεναγωγείο φιλοξενεί Live με έντεχνα και ρεμπέτικα σχήματα, ενώ ο λογαριασμός εδώ δεν ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο συνοδεία μεθυστικού ρακόμελου.

Nanninela
Πελοποννήσου 13, τηλ: 2106005622


Ο ιταλός Marcello Vitolo από τη Νάπολη φέρνει την παράδοση και τις γεύσεις της πατρίδας του στην Αγία Παρασκευή, μέσα από μια απλή τρατορία η οποία δίνει βάση στις πρώτες ύλες για να φτιάξει πιάτα… magnifica. Ο χώρος δεν εντυπωσιάζει, όμως το μενού εδώ είναι αυτό στο οποίο οφείλουμε να εστιάσουμε: η σαλάτα Nanninella με ρόκα, λιαστή ντομάτα και κομμάτια παρμεζάνας είναι η επιτομή της ιταλική σαλάτας, τα Funghi Trifolati είναι εξαιρετικά και γενναία σε ποσότητα, η καρμπονάρα κορυφαία με ολόφρεσκα χειροποίητα ζυμαρικά και οι πίτσες του θαρρείς σε τηλεμεταφέρουν σε κάποιο στενάκι της Νάπολι. Στα must του μενού είναι αναμφίβολα και τα γλυκά του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε πανακότα με φρούτα του δάσους και αρωματική μους λεμόνι. Ένα ιταλιάνικο γεύμα εδώ θα σας κοστίσει περί τα 30€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v