Ούζο στην Αθήνα: Τραπεζάκια έξω στο κέντρο

Διευθύνσεις με τραπεζάκια έξω που μας σερβίρουν ούζο, ωραίους μεζέδες, δροσιά και καλή παρέα στο κέντρο της Αθήνας.
Ούζο στην Αθήνα: Τραπεζάκια έξω στο κέντρο
Από τα Εξάρχεια ως το Μεταξουργείο και από εκεί ως του Ψυρρή, εντοπίζουμε τέσσερις αυλές και πεζοδρόμια όπου απλώνονται τραπεζάκια στη δροσιά και μας καλούν να χορτάσουμε ούζο και ωραίους μεζέδες στο κέντρο της Αθήνας. 

Άμα λάχει στης Νεφέλης 
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 2103845978

Σταθερά στις επάλξεις όλο το καλοκαίρι, η Νεφέλη απλώνει τα τραπεζάκια στην υπέροχη αυλή του Άμα Λάχει, εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το σχολείο της περιοχής, και μας σερβίρει ουζάκι και ψαρομεζέδες (ή και ελληνικούς κρεατομεζέδες), ποικιλίες, σαλάτες και δροσιά κάτω από τα οπωροφόρα της αυλής – υπολογίστε περί τα 10-15€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι ως 21 Αυγούστου, το Άμα Λάχει θα λειτουργεί από τις 17.00 και μετά, ενώ στη συνέχεια από νωρίς για καφεδάκι και μεζέδες στη λιακάδα. 

Μια Ζωή την Έχουμε 
Σφακτηρίας 20, Μεταξουργείο, τηλ: 2105249395

Η πιο ωραία αυλή του Μεταξουργείου είναι στρωμένη με χαλίκι και γεμάτη παράταιρα «έπιπλα», κούνιες, ραπτομηχανές που χρησιμεύουν σαν τραπέζια, φερ φορζέ καρέκλες πλάι σε παλιές πολυθρόνες και παιχνίδια που κρέμονται από τα δέντρα. Σε αυτό το σκηνικό, πιάνουμε θέση και παραγγέλνουμε ουζάκι, μαζί με απλούς, κλασικούς μεζέδες, από μπριζολάκια, κεφτεδάκια και πανσέτες για τους φίλους του κρεάτος μέχρι κολοκυθοκεφτέδες, πατατούλες και πικάντικη φέτα. Υπολογίστε περί τα 15-20€ για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα μετά ούζου.

Βολιώτικο Τσιπουράδικο 
Λεπενιώτου 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3223691

Έξι διαφορετικές ετικέτες ούζου και εννιά τσίπουρου μας σερβίρει η πιο… βολιώτικη γωνιά του κέντρου. Μια ανάσα από την Ερμού, το τσιπουράδικο απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο, και σερβίρει μεζέδες πιστούς στη βολιώτικη παράδοση, από τηγανητά ψαράκια και γαριδομακαρονάδες μέχρι μπεκρή μεζέ, πανσέτες και ποικιλίες κρεατικών. Για ουζάκι και τσιμπολόγημα μετά άφθονου ρεμπέτικου τραγουδιού, υπολογίστε περί τα 12€ κατ΄άτομο (σημείωση: το κατάστημα θα λειτουργεί κανονικά και πάλι από Σεπτέμβριο).

Τα Κανάρια 
Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο, τηλ: 2103425166

Το εναλλακτικό αστικό καφενείο του Κεραμεικού απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και δημιουργεί την πιο χαλαρή γωνιά της περιοχής, με καλλιτεχνίζοντες παρέες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πολυσυλλεκτικές μουσικές και ωραίες γεύσεις, από έναν μικρό κατάλογο. Παντζαροσαλάτα, γεμιστό λουκάνικο, ψητή πατάτα, γλυκά του κουταλιού και γλυκά ημέρας είναι μερικές από τις επιλογές σας για να συνοδεύσετε άφθονες ρακές και ούζα, υπολογίζοντας περί τα 10-12€ κατ΄άτομο. Αν έχετε όρεξη για καφεδάκι, να θυμάστε ότι όλο το καλοκαίρι, κάθε Τετάρτη και Κυριακή όλοι οι καφέδες στοιχίζουν 1€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v