Bistrot le Mignon: Το Κολωνάκι μυρίζει… Παρίσι

Ένα μπιστρό μινιατούρα στη Χάρητος μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε εκλεπτυσμένες γεύσεις κλασσικής, αλλά και σύγχρονης γαλλικής κουζίνας.
Bistrot le Mignon: Το Κολωνάκι μυρίζει… Παρίσι
Άνοιξε πέρυσι στον χώρο που στέγαζε πρόσφατα την «Αλεπού» και δεν άργησε να γίνει talk of the town για την μοναδική του ατμόσφαιρα και την ιδιαίτερα προσεγμένη του κουζίνα.

Για ακόμα μια σεζόν λοιπόν, το Bistrot le Mignon συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας. Το συμπαθέστατο εστιατόριο της Χάρητος, χωράει μέσα σε λίγα τετραγωνικά όλη την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις ενός παριζιάνικου μπιστρό, προσφέροντας μια ιδανική επιλογή για όσους είναι διατεθειμένοι να δώσουν το κάτι παραπάνω για να απολαύσουν της γνήσιες και εκλεπτυσμένες γεύσεις του.

Το εσωτερικό του, το οποίο έχει επιμεληθεί η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή, σε «ζεσταίνει» με το που θα διασχίσεις την κόκκινη πόρτα της εισόδου. Τα βελούδινα κουρτινάκια στα παράθυρα, ο δερμάτινος καναπές, τα μικρά τραπεζάκια στη σάλα του, ο μεγάλος καθρέφτης στον τοίχο με τα ονόματα σταθμών του παρισινού μετρό, τα πανέμορφα σφαιρικά φωτιστικά, όλα τους συντελούν, μαζί με τη μουσική, στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας – ταμάμ για την απόλαυση του μενού.

Σε αυτό, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης και ο εμπνευστής Απόστολος Τραστέλης δίνουν ρέστα έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά στο «μπλέξιμο» κλασσικών και σύγχρονων γεύσεων της γαλλικής κουζίνας. Το μενού, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αναμφίβολα καλύπτει τη γευστική… ανησυχία του επισκέπτη ο οποίος θέλει να ανακαλύψει – ή να δοκιμάσει ξανά – τη διακριτική γοητεία της γαλλικής κουζίνας.

Ξεκινήσαμε με μια «χειμωνιάτικη» σούπα κολοκύθας βελουτέ με κάστανα και κρέμα μοσχοκάρυδο, η οποία ήταν ιδιαίτερα νόστιμη και βελούδινη στην υφή, για να συνεχίσουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί.

Το ταρτάρ μόσχου κομμένο στο χέρι και μυρωδάτο όσο θα έπρεπε ήταν ό,τι πρέπει για να ετοιμάσουμε τον ουρανίσκο μας για τα δύο κυρίως πιάτα που μας άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις: το πιάτο – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, η entrecote café de paris με λεπτοκομένες πατάτες τηγανητές ήρθε όσο ζουμερή έπρεπε με νοστιμότατη σως μουστάρδας, ενώ το μοσχαρίσιο φιλέτο έδενε τέλεια με την αρωματική σάλτσα κρασιού και τον απαλό πουρέ πατάτας.

Στον επίλογο του μενού, μια κρεμ μπρουλέ, τραγανή και ολόφρεσκια και ένα μιλφέιγ με ωραιότατη κρέμα λεμονιού έκλεισαν ιδανικά ένα ατμοσφαιρικό γεύμα σε ένα μπιστρό που μπορεί να είναι… μινιατούρα, όμως μοιάζει φτιαγμένο για tres grands πράγματα.

Για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς κρασί υπολογίστε περί τα 40€ ανά άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Bistrot Le Mignon,
Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242717
Λειτουργεί: Τρίτη-Πέμπτη 20.00-00.00, Παρασκευή & Σάββατο 20.00-00.30.
Μεσημέρια Σάββατο 14.00-17.00 Κυριακή 13.30-17.30.
Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v