5 μεζεδοπωλεία για τσιμπολόγημα στο κέντρο της Αθήνας

Υπάρχουν ωραία μεζεδοπωλεία στην καρδιά της Αθήνας για το τσιμπολόγημα του Σαββάτου; Πέντε νόστιμες διευθύνσεις, προς απάντησή σας.
5 μεζεδοπωλεία για τσιμπολόγημα στο κέντρο της Αθήνας
Νοσταλγικά κουτούκια με ρεμπέτικες κομπανίες, μεζεδοπωλεία που θυμίζουν παλιά μπακάλικα, στέκια που σερβίρουν κλασικές ελληνικές γεύσεις και χύμα κρασάκι για όλη την παρέα. Αυτό το Σάββατο αναζητάμε την γευστική νοσταλγία στο κέντρο της Αθήνας, και την βρίσκουμε σε πέντε αγαπημένες διευθύνσεις σε απόσταση βολής από το Σύνταγμα. 

Τζίτζικας και Μέρμηγκας 
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, τηλ: 210 3247607
Ελληνική αλλά ελαφρώς πειραγμένη κουζίνα μας προτείνει για το τσιμπολόγημά μας ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, μια ανάσα από το Σύνταγμα και τη Μητρόπολη. Στον όμορφο, νοσταλγικό του χώρο με τις παλιές διαφημίσεις και τα τραπεζάκια με τα κρυφά συρτάρια από όπου προμηθευόμαστε μόνοι μας τα μαχαιροπίρουνα, δοκιμάζουμε γεύσεις με ελληνικά τοπικά προϊόντα όπως γραβιέρα Νάξου, φάβα Δίλοφου, παστό Μάνης, μαστέλο και μαστίχα Χίου και μύδια Πιερίας. Το ψιλοκομμένο χοιρινό με κυπριακή πίτα και οι ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι συγκαταλέγονται στους αγαπημένους μας μεζέδες – υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί. 

Το Καφενείο 
Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916

Η αγαπημένη μας γωνιά για τσιμπολόγημα στην ωραιότερη γειτονιά του κέντρου δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για παραδοσιακά παρεΐστικα τσιμπολογήματα, αρχής γενομένης από το περιβάλλον της: Η ζεστή σάλα, οι πέτρινοι τοίχοι, το τζάκι, τα ξύλινα τραπέζια με τα κεντήματα και η χαλαρή αμτόσφαιρα παλιάς Αθήνας μας ανοίγουν την όρεξη. Και την τελευταία την ικανοποιούμε με εξαιρετικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, ωραιότατη τυροκαυτερή, φάβα και μαϊντανοσαλάτα, λεμονάτο μοσχάρι, ρολό χοιρινό, σουπιές, αλλά και πατάτες που όταν το τζάκι… πάρει μπροστά θα ψήνονται στη θράκα του. Μαζί με κρασάκι για όλη την παρέα, υπολογίστε 20€ κατ’ άτομο. 

Κληματαριά 
Πλατεία Θεάτρου 2, Βαρβάκειος, τηλ: 210 3216629

Η κίτρινη σκεπαστή αυλίτσα της Κληματαριάς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μπείτε σε χρονομηχανή και να αποβιβαστείτε στην παλιά Αθήνα, με τα ωραία της κουτούκια. Καθίστε κάτω από τα κρασοβάρελα, απολαύστε την κομπανία που παίζει παρεΐστικα τραγούδια και απολαύστε λιτούς, τίμιους μεζέδες. Τα κρέατα της ώρας είναι αρκετά καλά, και σε γενναιόδωρες μερίδες, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται στις μεγάλες γάστρες της αυλής, όπως το ζουμερό αρνάκι με τις μελωμένες πατάτες, το χοιρινό κότσι με θρούμπι, πιπεριά και αγριοκύμινο, το κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, τα σαλιγκάρια με σέλινο, η τηγανιά, όλα συνοδεία καλού βαρελίσιου κρασιού. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. 

Οινοπωλείο 
Αισχύλου 12Α, Ψυρρή, τηλ: 2130081461

Τι θα λέγατε για μερακλίδικα ελληνικά μεζεδάκια στου Ψυρρή, με ζωντανή μουσική και κρασί κατευθείαν από το οινοποιείο των ιδιοκτητών; Το Οινοπωλείον με την παρεΐστικη σάλα με τα κλασικά κρασοβάρελα, μας προτείνει παραδοσιακό τσιμπολόγημα με πιάτα όπως κρητικό ντάκο, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, αφράτη φάβα, εξαιρετικούς κολοκυθοκεφτέδες, γιαννιώτικη κασόπιτα με φέτα, γραβιέρα και κατσικίσιο βούτυρο, μαραθόπιτα, απάκι, κεφτέδες με ούζο και λίγα αλλά καλά θαλασσινά μεζεδάκια. Συνοδεύστε με το κρασί από το κελάρι, απολαύστε το «Τρίο παρά Τέταρτο» (δύο μπουζούκια, κιθάρα και γυναικεία φωνή) που αναλαμβάνει τη μουσική κάθε σαββατόβραδο και υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Φίλεμα 
Ρόμβης 16, τηλ: 2103250222

Ο πεζόδρομος της Ρόμβης, που τελευταία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής χάρη στα μπαράκια που κατακλύζουν τα γύρω στενά, έχει τις σταθερές του αξίες. Όπως τα μαμαδίστικα φαγητά και οι μεζέδες του μεζεδοπωλείο «Φίλεμα», που σου σπάζουν τη μύτη και σε προκαλούν να καθίσεις στα τραπεζάκια του πεζόδρομου ή σε αυτά της ρετρό σάλας, για να τα πιεις με την παρέα μετά τσιμπολογήματος. Εδώ θα δοκιμάσετε φέτα με μέλι και σουσάμι, ριγανάτο λουκάνικο, λαχταριστό σαγανάκι, φρέσκες πατάτες τηγανητές, εξαίσια κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, γίγαντες με σπανάκι, συκώτι μοσχαρίσιο, αλλά και θαλασσινούς μεζέδες όπως τηγανητά θράψαλα, αχνιστά μύδια, μπακαλιάρο σκορδαλιά και ξυδάτο χταποδάκι. Συνοδεύστε με ρετσίνα, χύμα κρασί ή ούζο «Κάστρο» και «Χαχαλη», και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v