Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου!

Μάθετε ποια είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και ποιο εστιατόριο ανακηρύχθηκε κορυφαίο, σύμφωνα με τα βραβεία του περιοδικού Britain’s Restaurant.
Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου!
Τα ονόματα των 50 κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη ανακοίνωσε το περιοδικό Britain’s Restaurant, απονέμοντας βραβεία στα καλύτερα μέρη για φαγητό στον κόσμο, βραβεία τα οποία δίνονται κάθε χρόνο και ανταγωνίζονται πλέον σε κύρος τα αστέρια και τις «επιθεωρήσεις» της Michelin.

Σύμφωνα με την λίστα, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για αυτή τη χρονιά ανακηρύχθηκε το δανέζικο Noma, του οποίου ηγείται ο 36χρονος σεφ Ρενέ Ρεντζεπί. Το Noma βρίσκεται στην Κοπεγχάγη και ειδικεύεται στην μοντέρνα σκανδιναβική κουζίνα, που φέτος έριξε από την πρώτη στη δεύτερη θέση το ισπανικό εστιατόριο El Celler De Can Roca.

«Η σχολαστικότητα του σεφ Ρεντζεπί στη λεπτομέρεια, η καινοτόμος προσέγγισή του στην αναζήτηση των τροφίμων και οι πειραματισμοί του έφεραν και πάλι το εστιατόριό του στην κορυφή της πυραμίδας», δήλωσαν οι διοργανωτές της τελετής βράβευσης, θυμίζοντας ότι το Noma είχε λάβει ξανά την πρωτιά άλλες τρεις φορές, από το 2010 ως το 2012. Σημειώστε πως για να δοκιμάσει κανείς τις γεύσεις του Noma, θα πληρώσει περί τα 300€ κατ’ άτομο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Osteria Francescana στη Μοντένα της Ιταλίας, ενώ στην τέταρτη θέση σκαρφάλωσε το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, το κορυφαίο εκ των εστιατορίων της Βόρειας Αμερικής. Στην πενηντάδα συμπεριλαμβάνονται επτά ισπανικά εστιατόρια, επτά αμερικανικά και δύο βρετανικά. Δείτε εδώ ολόκληρη την λίστα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v