Ρακομεθιά: Τσιπουροθεραπεία στον Νέο Κόσμο

Λαχταριστοί μεζέδες, όμορφη ατμόσφαιρα, οικονομικές τιμές. Φάγαμε και ήπιαμε στη Ρακομεθιά στον Νέο Κόσμο και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Ρακομεθιά: Τσιπουροθεραπεία στον Νέο Κόσμο
Ο… θεσμός του μουσικού μεζεδοπωλείου έχει βρει πολλούς θιασώτες τα τελευταία χρόνια τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στα προάστια. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και συνήθως πετυχημένη: νόστιμα πιατάκια, παρεΐστικη μουσική, cosy ατμόσφαιρα και μπόλικο κέφι.

Η νέα άφιξη στον χώρο, έρχεται αυτή τη φορά από το Νέο Κόσμο, ακούει στο πρωτότυπο όνομα «Ρακομεθιά» και υπόσχεται να γεμίσει με νόστιμους μεζέδες και αγαπημένες μουσικές τα βράδια μας.

Το μεζεδοπωλείο βρίσκεται σε ένα ήσυχο στενάκι πίσω από τη Φρατζή, σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο όπου παλαιότερα είχαν ανοίξει αρκετά παρόμοια μαγαζάκια. Πρόκειται για ένα παλιό σπιτάκι, το οποίο έχει μετατραπεί με τις σωστές παρεμβάσεις σε «ζεστό» κουτούκι με διακριτική διακόσμηση και απαλό σιελ χρώμα στους τοίχους. Έτσι ενώ τρώτε, θα σας κάνουν παρέα διάφορες φιγούρες του Θεάτρου Σκιών και αρκετά μαγειρικά σκεύη παλαιότερων εποχών.

Ας προχωρήσουμε όμως στα του φαγητού. Συνήθως τα αντίστοιχου τύπου μαγαζάκια δεν δίνουν και τόση βάση στο μενού, από πλευράς ποιότητας και ποσότητας. Όμως στη Ρακομεθιά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι μερίδες είναι άκρως ικανοποιητικές, οι γεύσεις προσεγμένες και τα κρέατα φρέσκα και καλοψημένα.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε σφακιανή πίτα (νοστιμότατη και μελωμένη), κολοκυθοκεφτέδες (πολύ καλοί), τοματοκεφτέδες (εξαιρετικοί) και παστουρμαδοπιτάκια (πεντανόστιμα), όπως επίσης και φρεσκότατες πατάτες τηγανιτές. Αρκετά καλές και οι ελαιοκροκέτες. Η σαλάτα «Ρακομεθιά» με πράσινη και κόκκινη λόλα, μαρούλι και κριθαρομπουκιές ήταν ευχάριστη και δροσερή στη γεύση, ενώ εξίσου «δυνατός» ήταν και ο παραδοσιακός ντάκος.

Από κρεατικά, ξεχωρίσαμε τα ζουμερά μπιφτεκάκια σχάρας, το πολύ καλό και αρωματικό μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο και τα εξαιρετικά κεφτεδάκια. Αξίζει να τονίσουμε ότι το… τηγάνι της Ρακομεθιάς δεν μας άφησε στον ουρανίσκο τη συνηθισμένη «λαδίλα» που είθισται να συνοδεύει τα τηγανιτά πιάτα, κάτι που σίγουρα συγκαταλέγεται στα συν.

Τώρα όσον αφορά τη συνοδεία των πιάτων, πέρα από την κλασική επιλογή του χύμα κρασιού, η «Ρακομεθιά» σερβίρει χύμα ρακί, πολύ καλό ρακόμελο και χύμα τσίπουρο.

Τα Σαββατοκύριακα (Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι), το μαγαζί έχει ζωντανό πρόγραμμα με ελαφρολαϊκά, ρεμπέτικα και νησιώτικα, ενώ κάθε Πέμπτη αν κάνετε τηλεφωνική κράτηση έχετε έκπτωση 25% στις ήδη χαμηλές τιμές, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 12€ ανά άτομο με χύμα κρασί. Σημειώστε επίσης, ότι σύντομα ανοίγει και η ταράτσα της, για να απολαύσετε γεύμα, κρασί και χορό κάτω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της Αθήνας. 

Info: Πρόκνης 4, τηλ: 210 9012.560, 6947 86 86 21.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v