Το Πιάτο της Βούλας: Τσιμπολόγημα… όπως παλιά

Ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, ζωντανή μουσική και εκλεκτοί μεζέδες σε τιμές κρίσης. Φάγαμε στο άρτι αφιχθέν στου Ψυρρή «Πιάτο της Βούλας» και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Το Πιάτο της Βούλας: Τσιμπολόγημα… όπως παλιά
Την γνωρίσαμε όταν πριν από μερικά χρόνια άνοιξε το πρώτο της «Πιάτο» στο Φάληρο στήνοντας ένα στέκι με έμφαση στο ποιοτικό φαγητό και την όμορφη ατμόσφαιρα. Πριν από μερικούς μήνες όμως, η κ. Βούλα Γιαννουκάκου αποφάσισε να φτιάξει και το «αδερφάκι» του στην καρδιά του Ψυρρή σε ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό οίκημα του 1876.

Το νέο λοιπόν «Πιάτο» της έχει όλα τα συστατικά για να πετύχει και να πιάσει σε μια περιοχή που αναζητά την νέα ταυτότητά της. Ευελπιστούμε να την βρει και να φιλοξενήσει και άλλα τέτοια συμπαθέστατα μαγαζάκια. Ο χώρος φέρνει στο νου νοσταλγικές εικόνες και μοιάζει βγαλμένος από παλιά ελληνική ταινία. Μια πανέμορφη αυλίτσα που θυμίζει γειτονιά της Αθήνας του ’70 σε σμίκρυνση σε υποδέχεται, ενώ το εσωτερικό του μαγαζιού είναι αρκετά cosy και περιλαμβάνει δύο επίπεδα. Το ένα μπροστά ακριβώς από την ολιγομελή μπάντα που παίζει ζωντανά τα Σαββατοκύριακα και το άλλο ακριβώς δίπλα από το μπαρ για όσους θέλουν πιο πριβέ καταστάσεις.

Η διακόσμηση του χώρου είναι ιδιαίτερη, με το ξύλο και την πέτρα να κάνουν έντονη την παρουσία τους και κάποια κειμήλια διάσπαρτα μέσα στον χώρο (πιάτα, γραμμόφωνα, αντίκες) να δημιουργούν συμπαθητική ατμόσφαιρα παλιού μεζεδοπωλείου.

Ας μπούμε όμως στο ψητό. Οι μεζέδες στο «Πιάτο» ακολουθούν την δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή του μαγαζιού στο Φάληρο. Είναι νόστιμοι, καλομαγειρεμένοι και προπάντων αρκετά οικονομικοί. Η πλειοψηφία των πιάτων κυμαίνεται από 3€ μέχρι 6€ ενώ οι μερίδες είναι χορταστικές. Οι γεύσεις «δένουν» όπως πρέπει χωρίς αστοχίες και το κυριότερο χωρίς την ενοχλητική «λαδίλα» που συνοδεύει συνήθως τους τηγανιτούς μεζέδες. Δοκιμάσαμε ντάκο (αρκετά καλός), σουτζουκάκια με σως γιαουρτιού (νόστιμα), συκωτάκι καραμελωμένο με μανιτάρια (καλοψημένο και ζουμερό), εξαιρετική τηγανιά, μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα και παστουρμά (ικανοποιητικά), κεφτεδάκια της γιαγιάς (το hit του μαγαζιού) και ψαρονέφρι με μετσοβόνε (το έτερο hit του μαγαζιού).

Η κυρία Βούλα έχει δουλέψει σε κάθε λεπτομέρεια το…. πιάτο της και – σημαντικότερο – δημιουργεί όμορφες και ποιοτικές γεύσεις χωρίς να ξεφεύγει σε τιμή. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία εξαιρετικού χύμα ούζου, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12 με 15€ ανά άτομο.

Info:
Κατάστημα Παλαιού Φαλήρου : Αγίου Αλεξάνδρου 46. Τηλέφωνο: 210 9802903
Κατάστημα Αθήνας : Αγίων Αναργύρων 6 Ψυρρή.


Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v