4 αυλές μιλάνε κινέζικα: Τα chopsticks της γεύσης

Τέσσερα κινέζικα εστιατόρια της πόλης απλώνουν τραπεζάκια σε κήπους και αυλές και σερβίρουν spring rolls, sushi και γλυκόξινο χοιρινό κάτω από τον έναστρο ουρανό.
4 αυλές μιλάνε κινέζικα: Τα chopsticks της γεύσης
της Ηρώς Κουνάδη 

Ακριβά, οικονομικά, κιτς, μοντέρνα, παραδοσιακά ή με δυτικές επιρροές, με μπουφέδες και καταλόγους που περιλαμβάνουν και άρωμα Ιαπωνίας… Τα κινέζικα εστιατόρια της πόλης είναι τόσο πολλά, που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε γούστο. Όταν, όμως, η κουβέντα έρχεται στο απαραίτητο (κατ’ εμάς) συστατικό της καλοκαιρινής εξόδου για φαγητό, τα τραπεζάκια έξω, το πράγμα παραδόξως αρχίζει και δυσκολεύει. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τα λίγα και καλά κινέζικα εστιατόρια της πόλης, που παντρεύουν την ασιατική κουζίνα με το μεσογειακό καλοκαίρι.

Nama
Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6008936

Ένα από τα αγαπημένα μας κινέζικα εστιατόρια στην πόλη, απλώνει τα τραπεζάκια του έξω, στη μεγάλη φωτεινή βεράντα του την οποία αγκαλιάζει ένας καταπράσινος φράχτης από φουντωτά φυτά, και σερβίρει τις νοστιμιές στις οποίες μας έχει συνηθίσει πολλά χρόνια τώρα: Με επιρροές από την κινέζικη, βιετναμέζικη και πολυνησιακή κουζίνα οι γευστικές προτάσεις του Nam'a, περιλαμβάνουν πολύ καλό sushi, σπεσιαλιτέ όπως φιλέτο μοσχάρι μαγειρεμένο με φρέσκο μάνγκο και καντονέζικο ρύζι, και εξαιρετικό τηγανιτό παγωτό. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, υπάρχει all-you-can-eat μπουφές με είκοσι διαφορετικά πιάτα και μόλις 15€ το άτομο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη unlimited sushi με 20€ το άτομο. Τις υπόλοιπες μέρες, θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο. 

Toyo
Χαρίτων 9, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9480635

Τον χειμώνα η μικρή αυλή του κλείνει με τζαμαρίες, και «μεγαλώνει» οπτικά το μαγαζί, ενώ το καλοκαίρι μας περιμένει για γευστικές ιστορίες από την Άπω Ανατολή με φόντο τον έναστρο ουρανό. Το μενού χωρίζεται στα δύο, με σπεσιαλιτέ από την (πιο «δύσκολη» για τον ελληνικό ουρανίσκο) ιαπωνική κουζίνα και τα… πεπατημένα πια μονοπάτια της κινέζικης. Όλες οι συνταγές που έχετε συνηθίσει βρίσκονται εδώ, γλυκόξινα χοιρινά και κοτόπουλα, ωραία noodles, τραγανά spring rolls, μεγάλη ποικιλία sushi και sashimi, αλλά και λαχταριστά επιδόρπια όπως το αυθεντικό τηγανιτό παγωτό με την παραδοσιακή συνταγή, για το τέλος. Τις Κυριακές έχει μπουφέ με 16,50€ το άτομο, τιμή που περιλαμβάνει και το sushi. Οι τιμές είναι από τις καλύτερες του είδους του, αφού δεν ξεπερνούν τα 20€ το άτομο. 

Golden Phoenix
Λεωφόρος Πεντέλης 85, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6844898

Απλώνει τα τραπεζάκια του στην όμορφη, πλακόστρωτη αυλή του και μας προσκαλεί σε μια αυθεντικά κινέζικη γευστική εμπειρία, με προτάσεις από την παραδοσιακή καντονέζικη κουζίνα αλλά και δημιουργικές συνταγές, που πατούν στα χνάρια της ασιατικής γαστρονομίας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τραγανά και αρωματικά spring rolls με την ζουμερή γέμιση λαχανικών, τα τηγανητά ντάμπλινγκς γεμιστά με χοιρινό ή τα εξαιρετικά won ton με θαλασσινά και κρεμώδες τυρί. Πολύ καλό και το γλυκόξινο κοτόπουλο, καθώς και το καυτερό μοσχάρι Σετσουάν. Από επιδόρπια ξεχωρίσαμε το τηγανιτό παγωτό με σως σοκολάτας. Κάθε Κυριακή, Τρίτη και Πέμπτη βράδυ ο μπουφές των είκοσι πιάτων και τεσσάρων επιδορπίων στήνεται στον κήπο, και δεν κοστίζει περισσότερα από 20€ το άτομο. 

Nui
Χαρ. Τρικούπη και Γορτυνίας 11, Κεφαλάρι, τηλ.: 210 8013553

Για το στιλάτο πολύ-ασιατικό εστιατόριο του Κεφαλαρίου σας τα ξαναείπαμε πρόσφατα: Γεύσεις από Κίνα και Ιαπωνία μέχρι Πολυνησία, και minimal περιβάλλον που θυμίζει περισσότερο Νέα Υόρκη, απαλλαγμένο από το σύνηθες κιτς των κινέζικων εστιατορίων. Απλώνει λίγα τραπεζάκια και έξω, σε ένα στιλάτο ξύλινο deck, και σερβίρει –μεταξύ άλλων– πολύ καλό sushi, εξαιρετικά χειροποίητα spring rolls, γευστικότατο χοιρινό Σετσουάν, μαγειρεμένο στο wok με λαχανικά και πικάντικη σάλτσα. Κάθε Κυριακή στρώνει έναν λαχταριστό μπουφέ, για τον οποίο δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 19,70€ το άτομο. Τις υπόλοιπες ημέρες, υπολογίστε περί τα 30€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v