Τρένο στο Ρουφ: Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αποβάθρα

Το in2life απολαμβάνει τις live εκδηλώσεις και τα live… μαγειρέματα της Aria Γεύσεων στο Τρένο στο Ρουφ και σας μεταφέρει γεύσεις και εντυπώσεις.
Τρένο στο Ρουφ: Καλοκαιρινές γεύσεις στην Αποβάθρα
του Γιώργου Κόκουβα

Υπάρχει πιο ρομαντικό μέσο μεταφοράς από το τρένο; Το debate που είχαμε ανοίξει, χώρισε την παρέα σε λάτρεις της ράγας και ορκισμένους φίλους των αεροδρομίων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο «νικητής» της βραδιάς δεν μπορούσε παρά να είναι οι ράγες. Κι αυτό γιατί, ακόμη κι αν η εικόνα του τρένου στα μέρη μας χάνει τον ρομαντισμό της χάρη στο χάος του ΟΣΕ, ένα ιστορικό βαγόνι του Orient Express, οι παλιές ατμομηχανές, τα ατμοσφαιρικά κουπέ και τα χαριτωμένα τραπεζάκια υπό το φως των κεριών στην αποβάθρα του Ρουφ κέρδισαν την παρτίδα.

Το Τρένο στο Ρουφ, μια ιδέα της γνωστής ηθοποιού Τατιάνας Λύγαρη, συνδυάζει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια την ατμοσφαιρικότητα του παλιού τρένου με τις τέχνες, και φέτος το καλοκαίρι προσθέτει στην εξίσωση ένα γαστριμαργικό ταξίδι με οδηγό την Aria Γεύσεων, το οποίο δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Στάση 1η: Γεύση



Χαριτωμένα τραπεζάκια, άνετα απλωμένα στην αποβάθρα πλάι στα βαγόνια και ιδανικά φωτισμένα με κεράκια απολαμβάνουν βραδινή δροσιά, όσο από το τέρμα της αποβάθρας ακούγονται τζαζ ήχοι από το live σαξόφωνο. Στο εστιατόριο του Τρένου στο Ρουφ, όμως, ο σταρ δεν είναι ο σαξοφωνίστας. Είναι ο σεφ της Aria Γεύσεων, που καθημερινά αυτό το καλοκαίρι βρίσκεται εκεί για live μαγειρική μπροστά στα μάτια μας. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα από τα πιάτα του μενού με την σχετική σήμανση, μαγειρεύονται μπροστά σας, πάνω στον ειδικό πάγκο όπου ο σεφ ετοίμασε στην δική μας περίπτωση μια πεντανόστιμη μεσογειακή μακαρονάδα, μέσα σε ένα γιγάντιο κεφάλι παρμεζάνας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα (και τα γεύματα) με την σειρά τους: Για αρχή, προτείνονται μια σειρά από «Τσιμπολογήματα» και «Ορεκτικά» - τα πρώτα μπορούν να απολαύσουν και όσοι κάθονται στο café μπροστά στο live stage, μιας και ως finger food δεν απαιτεί τραπέζι και σερβίτσιο. Πρόκειται για νόστιμες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως κρητικά χορτοπιτάκια, κεφτεδάκια με γιαούρτι και πιτάκια, φλογέρες με ανθότυρο, και χοιρινό σουβλάκι με dip barbecue (από 2,50 ως 6€). Από τα ορεκτικά, δοκιμάσαμε ωραιότατη και όσο μελωμένη έπρεπε φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι, «μαμαδίσιο» μελιτζανάτο με φέτα και σάλτσα ντομάτας και δροσερή ανάμικτη σαλάτα με χαλούμι, μπέικον και βινεγκρέτ μουστάρδας (6-8€).

Από τα κυρίως πιάτα, απολαύσαμε την προαναφερθείσα… live μακαρονάδα αλ πέστο, καθώς και τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή και ρύζι μπασμάτι σε μερίδα γίγας που δυσκολεύεσαι να αποτελειώσεις. Τα κυρίως κινούνται στα λογικά επίπεδα των 6-8€, ενώ το ευγενέστατο προσωπικό αναλαμβάνει να σας προτείνει το κατάλληλο κρασί για την περίσταση.

Για το τέλος, μην πείτε όχι στην πρόκληση των αφράτων λουκουμάδων σε οποιαδήποτε εκδοχή (με μέλι και καρύδια, με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα), σε γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κυδώνι ή στο ιδιαίτερα ζουμερό ραβανί με ελαφρύ παγωτό γιαούρτι – τα επιδόρπια κινούνται από 2 ως 6€. Η συνολική αίσθηση που αφήνει το γεύμα στην Αποβάθρα είναι αυτή μιας γκουρμέ γευσιγνωσίας με πολλά στοιχεία από nouvelle cuisine αλλά και παράδοση, με υλικά από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Για ένα πλήρες, χορταστικότατο γεύμα με κρασί και επιδόρπιο, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Στάση 2η: Τέχνη

Το Τρένο στο Ρουφ προτείνει μια ολοκληρωμένη έξοδο, καθώς προσφέρει εκτός από το γαστριμαργικό, και ένα ταξίδι καλλιτεχνικό. Το ατμοσφαιρικό θεατρικό και μουσικό βαγόνι «ξεκουράζονται» για το καλοκαίρι, και η δράση μεταφέρεται στην αποβάθρα, η οποία γεμίζει ήχους, εικόνες και καλλιτεχνικές δράσεις.

Πέρα από το live σαξόφωνο που αντηχεί από τις 20.00 κάθε απόγευμα, ολόκληρο τον Ιούλιο η αποβάθρα θα φιλοξενεί μουσικές (και όχι μόνο) εκδηλώσεις με ώρα έναρξης 21.30 και γενική είσοδο 5€. Μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και street artists θα φιλοξενούνται στο stage της Αποβάθρας, ενώ εικαστικοί θα εκθέτουν τα έργα τους μέσα στα βαγόνια.

Παλιοί και νέοι φίλοι του Τρένου, όπως ο Βασίλης Γισδάκης, η Καίτη Κουλιά, η Μόρφω Τσαϊρέλη, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, ο Σταύρος Παπασταύρου, η Γεωργία Βεληβασάκη, «ψαγμένα» μουσικά συγκροτήματα της jazz, rock και ethnic μουσικής σκηνής αλλά και προβολές σπάνιων βωβών ταινιών με live soundtrack θα δώσουν μια άλλη αίσθηση στα καλοκαιρινά βράδια σας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Info:
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, 210 5298922
Το Τρένο στο Ρουφ ξεκουράζεται Κυριακές και Δευτέρες. Η Αποβάθρα λειτουργεί από τις 20.00, ενώ τα μουσικά live ξεκινούν στις 21.30, με γενική είσοδο 5€, μπύρα στα 4€, ποτό στα 6,50€ και φαγητό από 12€. Διατίθεται δωρεάν φυλασσόμενο parking.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v