Κυριακάτικοι (και μη) μπουφέδες: Κι από Δευτέρα δίαιτα

Μεσημεριανοί ή κυριακάτικοι, γεμάτοι ασιατικές γεύσεις ή με άρωμα Μεσογείου, gourmet ή παραδοσιακοί, low budget ή value for money. Οι αγαπημένοι μας μπουφέδες διεκδικούν... μια παρασπονδία από το διαιτολόγιό μας.
Κυριακάτικοι (και μη) μπουφέδες: Κι από Δευτέρα δίαιτα
** Οι παρακάτω λεπτομέρες ίσχυαν την ημερομηνία της δημοσίευσής τους. Δεδομένης της εποχικότητας εκδηλώσεων όπως οι κυριακάτικοι μπουφέδες, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τα εστιατόρια πριν τα επισκεφθείτε.
 
της Ηρώς Κουνάδη

Μας αρέσουν οι μπουφέδες. Μας θυμίζουν τα παιδικά μας πάρτι, τότε που καθένας περίμενε –ή δεν περίμενε, απλά έπαιρνε τη θέση κάποιου άλλου– στη σειρά, για να γεμίσει το χρωματιστό πιατάκι του με λιχουδιές. Μας δελεάζουν, επίσης, να δοκιμάσουμε περισσότερες σπεσιαλιτέ απ’ όσες θα παραγγέλναμε από το a la carte μενού. Μας συμφέρουν, επίσης, οικονομικά, καθότι είναι πάντα φθηνότεροι από το κανονικό μενού του εστιατορίου –αλλιώς θα διοργανώνονταν καθημερινά.

Συγκεντρώσαμε επτά από τους αγαπημένους μας αθηναϊκούς μπουφέδες, για να ανακαλύψετε νέες gourmet διευθύνσεις ή να τιμήσετε τα αγαπημένα σας εστιατόρια… όπως τους αξίζει.

* Η La Brasserie του ξενοδοχείου Τιτάνια προτείνει ελληνικές αλλά και σύγχρονες μεσογειακές γεύσεις, που δε θα σας κοστίσουν περισσότερα από 19 ευρώ κατ’ άτομο. Ξεκινήσετε με δροσερές σαλάτες, ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, συνεχίστε με δημιουργικά κυρίως πιάτα –όπως φαρφάλες με λιαστή ντομάτα και ελιές, ριζότο με μανιτάρια και προσούτο, παραδοσιακή μελιτζανόπιτα ή κοτόπουλο με εστραγκόν και μουστάρδα– και ολοκληρώστε με επιλογές επιδορπίων για … αθεράπευτα γλυκατζίδες, αλλά και για εκείνους που προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Αν πάλι απλά θέλετε ένα ελαφρύ τσιμπολόγημα, επιλέξτε το οικονομικό μενού των 12 ευρώ το άτομο, που περιλαμβάνει σαλάτα και ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Ο μπουφές της La Brasserie ανανεώνεται καθημερινά, και μας περιμένει από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα και από τις 18.30 έως τις 23.00 το βράδυ.

* Ο Μαγεμένο Αυλός, που μετρά σχεδόν πέντε δεκαετίες ζωής στο Παγκράτι, σερβίρει κάθε Κυριακή μεσημέρι, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00, τις νοστιμιές του –ζεστά και κρύα ορεκτικά, ολόφρεσκες σαλάτες, ζουμερή σχάρα και ψαροδημιουργίες– σε μπουφέ, το κόστος του οποίου δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ το άτομο, για όσο αντέχετε να φάτε. Οι τυροκροκέτες είναι το απόλυτο hit του εστιατορίου, ενώ η πικάτα (κομματάκια χοιρινού με λαχανικά και τυρί, σβησμένα με κρασί) θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει βραβείο γαστρονομίας. Οι κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 7223195 κρίνονται απαραίτητες.

* Το αγαπημένο μας κινέζικο εστιατόριο Nam’a συγκεντρώνει τις υπέροχες νοτιοασιατικές γεύσεις του σε έναν κυριακάτικο μπουφέ που μας περιμένει από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα. Τριάντα διαφορετικά πιάτα, κινέζικες και βιετναμέζικες γεύσεις, πολυνησιακές σπεσιαλιτέ, sushi – υπερπαραγωγή και λαχταριστά επιδόρπια σας προκαλούν να αναβάλλετε τη δίαιτα για… «αύριο». Η τιμή δεν ξεπερνά τα 23 ευρώ το άτομο.

* Άλλο ένα από τα πιο αγαπημένα κινέζικα εστιατόρια της πόλης, το Vietnam του Φαλήρου (Αχιλλέως 91) σερβίρει τις αυθεντικές ασιατικές σπεσιαλιτέ του κάθε Κυριακή μεσημέρι σε έναν all-you-can-eat μπουφέ, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 23 ευρώ το άτομο. Οι λάτρεις της ασιατικής κουζίνας ορκίζονται ότι αξίζει μέχρι τελευταίου ευρώ.

* Δεν είναι ακριβώς μπουφές, είναι όμως μια ιδιαίτερη πρόταση για ιδιαίτερες περιστάσεις: Το πολυνησιακό εστιατόριο KonaKai του Ledra Marriott φιλοξενεί κάθε Τρίτη, από τις 19.00 έως τη 1.00 το βράδυ, all you can eat sushi βραδιές. Απεριόριστο sushi, φτιαγμένο με ολόφρεσκα υλικά, soup miso, nigiri, gukan, maki, temaki, sashimi και επιδόρπιο, στις ποσότητες της αρεσκείας σας, στην τιμή των 42 ευρώ κατ’ άτομο.

* Το café Zoe του Intercontinental, που έκανε θεσμό τους κυριακάτικους μπουφέδες με live jazz μουσική παραμένει πιστό στην παράδοση του gourmet μεσημεριανού μπουφέ - υπερπαραγωγή, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 39,50 ευρώ κατ’ άτομο. Η ζωντανή μουσική θα αρχίσει ξανά να συνοδεύει τα κυριακάτικα brunches μας από τα μέσα Οκτωβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v