Cookart: Low - Budget China

Με κυριότερο ατού την αρμονική συνύπαρξη ποιότητας- τιμής, το Cookart στην Νέα Ερυθραία προτείνει εύγευστες ανατολίτικες γεύσεις με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές σε ένα όμορφο περιβάλλον στο εμπορικό κέντρο Καμάρες.
Cookart: Low - Budget China
Φωτογραφίες: Estiatoria.gr

Είναι άκρως ευχάριστο
να βλέπεις ολοένα και περισσότερα εστιατόρια να "ξεπετάγονται" από το πουθενά και να προσφέρουν γεύσεις καλής ποιότητας με αρκετά χαμηλές τιμές. Πολύ περισσότερο όταν αυτά σερβίρουν κινέζικη κουζίνα. Ένα τέτοιο ανακαλύψαμε πρόσφατα στο εμπορικό κέντρο Καμάρες στην Νέα Ερυθραία. Χωμένο σε ένα στενάκι, το Cookart κάνει εξ'αρχής γνωστές τις προθέσεις του. Δεν θέλει να εντυπωσιάσει, ούτε να πουλήσει πνεύμα γευσιγνωσίας. Απλό, καθημερινό στέκι για νεαρούς κυρίως, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες και οικογένειες που αναζητούν ένα cosy, φιλικό και οικονομικό περιβάλλον για να απολαύσουν γεύσεις και αρώματα Κίνας.

Και μπορεί στο Cookart να μην έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε την πεμπτουσία της κινέζικης κουζίνας, αλλά πιστέψτε με αυτό δεν θα σας απασχολήσει και πολύ. Τα πιάτα του είναι αξιοπρεπέστατα, οι τιμές ελκυστικές και το σέρβις ικανοποιητικό. Παρασκευές και Σάββατο βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο, οπότε το καλύτερο είναι να κάνετε κράτηση πριν το επισκεφτείτε.

Οι μερίδες του είναι αρκετά μεγάλες και απλές, χωρίς περιττές γαρνιτούρες και σάλτσες. Δοκιμάσαμε cheese won ton, τα οποία ήταν πολύ τραγανά και νόστιμα αν και είχαν λίγο παραπάνω "λαδίλα" απ'όσο χρειαζόταν. Τα spring rolls ήταν αρκετά καλά και σας συνιστούμε να τα συνοδέψετε με λίγη chili sauce. Οι τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου με τεριγιάκι ήταν όπως τις περιμέναμε: ζουμερές και εύγευστες, ενώ εντύπωση μας έκαναν τα steam food dumplings με το θαλασσινό τους άρωμα και την υπέροχη γεύση τους. Η πάπια Πεκίνου χωρίς να εντυπωσιάζει κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα γεύσης/ εμφάνισης με αρκετά κομματάκια να είναι αρκούντως τραγανά και μυρωδάτα όπως τους αρμόζει. Από κοτόπουλο δοκιμάσαμε αυτό που συνοδευόταν με μανιτάρια και ήταν αρκετά πετυχημένο. Ζουμερό, αρωματικό, σε άφηνε να χαρείς όλη την γεύση που έχει να σου προσφέρει χωρίς να κουράζει τον ουρανίσκο με περιττά αποθέματα σάλτσας και ζουμιού. Οι σαλάτες είναι επίσης πολύ καλές. Ξεχωρίζουμε αυτήν με το αβοκάντο και Vinaigrette και τα ανάμεικτα λαχανικά.

Το σέρβις ήταν ικανοποιητικό δεδομένου του κόσμου που υπήρχε εκείνη την μέρα (Παρασκευή το μαγαζί ήταν γεμάτο), αν και το προτιμότερο θα ήταν να αφαιρούσαν μερικά τραπέζια από τον πάνω όροφο του μαγαζιού για να κινούνται πιο άνετα οι σερβιτόροι και να μην επιδίδονται σε ακροβατικά. Ο χώρος χωρίς να διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας και παράδοσης είναι όμορφος, σε τόνους κόκκινου και πορτοκαλί.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο, χωρίς κρασί. Το κατάστημα παρέχει Delivery στην Ερυθραία-Κηφισιά-Πολιτεία-Εκάλη καθώς και take out. Ανοιχτό έως 12 μεσάνυχτα. Σάβ., Κυρ. & μεσημέρι.

COOKART
Χαριλάου Τρικούπη 127 (εμπορικό κέντρο Καμάρες), Ν. Ερυθραία, Τηλ. 2108000640

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v