Τέλεια τσιπουράδικα για να αράξεις με την παρέα

Κι επειδή μερικές φορές θες να βγεις με την παρέα για τσίπουρο, έχουμε έξι διευθύνσεις για να τρέξεις αμέσως.
Τέλεια τσιπουράδικα για να αράξεις με την παρέα

Πόσο συχνά θα ακούσεις την φράση «Πάμε για τσίπουρα»; Σίγουρα λιγότερο συχνά από τα κρασιά, και ακόμα λιγότερο συχνά από τα ούζα. Το τσίπουρο, όμως, είναι ποτό με την δική του ταυτότητα, και εμείς αποφασίζουμε να το τιμήσουμε με έξι διευθύνσεις που στέλνουμε κι εσένα. Επειδή μερικές μέρες θες να πάρεις την παρέα σου και να τα τσούξετε.

Αγροτικόν

Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 2105729629
Από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για τσιπουράκι στα δυτικά, σε έναν τέλειο χώρο που πατά κάπου ανάμεσα σε καφενείο και νεανικό στέκι. Συχνά φιλοξενεί και ζωντανή μουσική, παραδοσιακά και ρεμπέτικα, για σωστό μεράκλωμα. Ακόμα καλύτερες είναι οι τιμές του, με τα μεζεδάκια να ξεκινούν από 2€ – εμείς θα προτείνουμε το ταμπουλέ και τον ντάκο, αλλά δεν λείπουν φυσικά και οι κρεατο- και ψαρομεζέδες. Υπολογίζουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο.

Μουριές

Κονδυλάκη 21 & Βρούτου, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2916374
Εδώ ο χώρος μπορεί να μην σε βάλει στην ανάλογη διάθεση με το που τον δεις. Εντάξει, δεκτό. Αλλά λένε πως δεν πρέπει να κρίνεις τα πράγματα από την εμφάνισή τους, και θα το καταλάβεις μόλις παραγγείλεις. Κατά βάση θαλασσινοί μεζέδες εδώ, μερίδες-γίγαντες και απίστευτες γεύσεις. Το ψητό χταποδάκι είναι όνειρο, όπως και τα καλαμαράκια, ενώ οι τηγανιτές πατάτες είναι σαν να τις έκανε η μαμά σου, τόσο φρέσκες και τραγανές. Και όλα αυτά με 12-15€ το άτομο.

Ήβη

Ν. Αποστόλη 19 και Ήβης, Ψυρρή, τηλ. 21 0323 2554
Μικρούλι αλλά σούπερ δημοφιλές, αν βρεις να κάτσεις στα λιγοστά τραπεζάκια που απλώνει στον ομώνυμο δρόμο, θα απολαύσεις μαζί με τέλειο τσίπουρο μεζέδες… πολυσυλλεκτικούς. Σαλάτα από τον Λίβανο, ομελέτες από την Αρμενία και πάει λέγοντας – με μια μικρή στάση για ψητές γαρίδες που μας τρέλαναν. Υπολογίζουμε γύρω στα 10-15€.

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη

Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3479327
Μεγάλη ιστορία στα Πετράλωνα, αυτό το στέκι απλώνει τα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο και σερβίρει τηγανιές, λουκάνικα, σαγανάκια και ντάκους για να συνοδεύσουμε το πολύ ωραίο τσιπουράκι μας. Οι τιμές είναι αρκετά τίμιες, μιας και μπορούμε να φάμε αρκετά μεζεδάκια και να μην πληρώσουμε πάνω από 15€ το άτομο.

Ρακαδημία

Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω, τηλ. 21 0590 9809
Λόγος για να επισκεφτούμε το Αιγάλεω, εδώ πίνουμε ρακές (που παίζουν – στην καρδιά μας έστω – στην ίδια κατηγορία με το τσίπουρο) και τις συνοδεύουμε, σε ένα πολύ κεφάτο κλίμα, με μεζέδες που πατάνε στην κρητική παράδοση: από πολύ νόστιμο απάκι και χοχλιούς, μέχρι πιο εμπνευσμένες επιλογές, όπως λουκουμάδες με τυριά και μπουρέκια με παστουρμά. Κι εδώ δεν θα πληρώσουμε πάνω από 15€ το άτομο.

Καρδερίνα

Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 4000
Δεύτερο χτύπημα στα Πετράλωνα, που τα αγαπούν τα τσιπουράκια τους. Η Καρδερίνα είναι ένας πολύ όμορφος χώρος που σερβίρει καθημερινά διαλεχτές ποικιλίες τσίπουρου, αλλά και ολόφρεσκα, περιποιημένα μεζεδάκια. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίσαμε τα πικάντικα αυγά μάτια πάνω σε ψιλοκομμένη τηγανιτή πατάτα (καν’ το εικόνα, θα σου φτιάξει την ημέρα), όπως και την μερακλίδικη τηγανιά. Και όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές, με τον λογαριασμό να κυμαίνεται γύρω στα 10-13€ το άτομο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v