Τα καλύτερα τσιπουράδικα του Βόλου

Τα πιο αυθεντικά τσιπουράδικα του Βόλου για ατελείωτα «25αράκια», κολλιτσιάνους, τηγανιτά ψαράκια και αλίπαστα.
Τα καλύτερα τσιπουράδικα του Βόλου
«Η παραλία του Βόλου είναι για βόλτες, όχι για τσίπουρα», λένε οι ντόπιοι στην πατρίδα του τσιπουράδικου στον Βόλο. Πράγματι, αν θες να πιεις καλό τσίπουρο και να φας σωστό θαλασσομεζέ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας θα πρέπει να ψαχτείς στα στενάκια της ή να βάλεις πορεία προς τη Νέα Ιωνία, να ρωτήσεις ντόπιους και να βγάλεις άκρη.

Ή πολύ απλά να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα με τις πιο αυθεντικές διευθύνσεις της πόλης, να υπολογίσεις πως θα πληρώσεις στο τέλος μόνο τα τσίπουρα, και όχι την τσιπούρα – ήτοι περί τα 10-12 ευρώ- και να μην οδηγήσεις για αρκετές ώρες μετά την τσιπουροκατανάλωση.

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλεις μόνο ένα «25αράκι». Στο εγγυόμαστε αυτό.

Μεζέν
Αλονήσσου 8, τηλ. 24210 20844

Το νεότερο σε ηλικία και το μοναδικό «της παραλίας» που αξίζει να κάτσετε. Άνοιξε προ δύο ετών όμως απέκτησε φανατικό κοινό. Θα το βρείτε στο κέντρο του Βόλου, στον Άγιο Νικόλαο πάνω σε πεζόδρομο. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια έξω, και μέσα είναι μικρό και χαριτωμένο. Οι μεζέδες του είναι προσεγμένοι και προσεγγίζονται σαν κανονικά πιάτα (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αυγά πάνω σε στρώσεις τραγανού παστουρμά, τους χταποδοκεφτέδες και τα τσιτσίραυλα), ενώ φέρνουν τσίπουρα από όλη την Ελλάδα, ανανεώνοντας συχνά τον κατάλογο τους με νέες προσθήκες.

Κάβουρας
Χατζηαργύρη 3, τηλ. 24210 28520

Μετρά τα χρόνια του σε δεκαετίες (πάνω από επτά) και θυμίζει παλιακό καφενείο αποκλειστικά για… άντρες. Δε γεμίζει το μάτι σαν χώρος, γεμίζει όμως άψογα στομάχι και καρδιά με εξαιρετικό δικό του τσίπουρο και μπόλικα ολόφρεσκα, λιτά μεζεδάκια τα οποία έρχονται στα τραπεζάκια του καφενέ: χταποδάκι στα κάρβουνα, πατάτα στη χόβολη, σκουμπρί, καβουράκια, ζαβογαρίδες, μικρά ψαράκια και γενικά ό,τι πιο φρέσκο βγει στην ημέρα θα το βρείτε να προσγειώνεται δίπλα στο καραφάκι σας. Μπόνους, το παρεΐστικο κλίμα και οι ατάκες από θαμώνες/ψήστη/σερβιτόρο.

Κύκλος
Μικρασιατων 85, τηλ: 2421 020872

Σημείο συνάντησης των ντόπιων στο κέντρο του Βόλου, ο Κύκλος αποτελεί σταθερή αξία για τσιπουροκατάνυξη σε όμορφη ατμόσφαιρα που ορίζεται από στοιχεία πέτρας και ξύλου. Σε ζεστό και άκρως παρεϊστικο κλίμα θα απολαύσετε μερακλίδικους θαλασσινούς μεζέδες (εξαιρετικό το σκουμπρί) συνοδεία σούπερ τσίπουρου και «καθαρής» ρακής δική τους. Έξτρα πόντοι για τα λάιβ που έχει κάθε Παρασκευή με κιθάρα, λάουτο και κρητική λύρα και κάθε Κυριακή με ρεμπέτικα και παραδοσιακά.

Γιώτα
Κροκίου 15, Παλαιά,  τηλ. 6947074830

Θα τη βρείτε στο κέντρο της περατζάδας των Παλαιών, να βαστά γερά τα σκήπτρα της τσιπουροπαράδοσης με αυθεντική ατμόσφαιρα τσιπουράδικου και ακόμα πιο αυθεντικές (και ενδιαφέρουσες) γεύσεις. Η κυρία Γιώτα ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, σούπερ σουπιά στο μελάνι της ψημένη στη σχάρα, ωραιότατα μύδια πικάντικα, ζαργάνες στο τηγάνι, λευκό σαγανάκι με γαρίδες και «γιαχνιστό» τούτι – φρούτι θαλασσινών, εμπειρία γεύσης και οσμής.

Μπόκος
Μαιάνδρου 143, Νέα Ιωνία, τηλ: 2421 066683

Θα το βρείτε στη Νέα Ιωνία και αξίζει τη διαδρομή με το αυτοκίνητο (περί τα 10 λεπτά από το κέντρο) για να το ανακαλύψετε. Από τα καλύτερα τσιπουράδικα της περιοχής, με χαρακτήρα… ψαροφαγείου μιας και τα πιάτα που έρχονται μαζί με το τσίπουρο στον Μπόκο είναι όλα ένα κι ένα και σε γενναίες μερίδες: καλαμάρι, γαρίδες, χταπόδι στα κάρβουνα, μακαρονάδες με θαλασσινά, γαύρος μαρινάτος, καβούρι ακόμα και «φούσκες» για όσους αρέσκονται σε hardcore καταστάσεις και θέλουν να γευτούν όλη την… ιωδίλα, προσγειώνονται στα άνετα τραπέζια του και συνοδεύονται με εξαιρετικό χύμα τσίπουρο.

Μαρίνα
Μαγνησίας 13, Ν. Ιωνία, τηλ. 24210 38446

Επίσης στη Νέα Ιωνία, για πάνω από τρεις δεκαετίες η κυρία Μαρίνα φιλεύει ντόπιους και… ξένους με το ίδιο μεράκι και ψήνει με την ίδια αγάπη μαμαδίσιους ψαρομεζέδες. Από το τραπέζι σας θα παρελάσουν μεζεδάκια όπως τσίρος παστός με πιπεριές τουρσί, ψητό χταποδάκι με σαλάτα λάχανο, κολλιτσιάνοι (θαλάσσιες ανεμώνες) σε κουρκούτι, ψιλό ψαράκι στο τηγάνι (ανάλογα τι θα βγάλει ο ψαράς εκείνη τη μέρα) και σούπερ καυτερή κοπανιστή, η οποία φέρνει ακόμα περισσότερα γλυκόπιοτα «25αράκια» στο τραπέζι.

Δεμίρης
Εφραιμίδου 23, Ν. Ιωνία, τηλ. 24210 65559

Τριτώνει το καλό στην προσφυγική συνοικία του Βόλου, με το μαγαζάκι του δεινού βουτηχτή και τέως τραγουδιστή κ. Δεμίρη,  ένα καφενείο που διακοσμείται με κορνίζες λαϊκών καλλιτεχνών και σερβίρει «ψαγμένα» θαλασσινά μεζεδάκια με εμφανή την αγάπη για τα οστρακοειδή. Εδώ γίνεται της… γυαλιστερής, του κυδωνιού, του στρειδιού και του μυδιού ο καλός χαμός, ενώ στους μεζέδες προστίθενται κολλιτσιάνοι, φρέσκα τηγανιτά ψαράκια ημέρας, φούσκες, κρίταμα και τσιτσίραβλα σε ένα οργασμικό σύνολο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v