Οι ξυλόφουρνοι με την καλύτερη πίτσα της πόλης

Οι πιτσολάγνοι ξέρουν ότι σαν τον ξυλόφουρνο δεν έχει κι εμείς τους επιβεβαιώνουμε τρώγοντας στα καλύτερα spots της Αττικής.
Οι ξυλόφουρνοι με την καλύτερη πίτσα της πόλης

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι στον κόσμο. Αυτοί που αναφωνούν «Mamma Mia» όταν ακούν την ultra-classic επιτυχία των ABBA κι οι άλλοι που το κάνουν μόλις έχουν φάει μια αχνιστή και ξυλοφουρνιστή πίτσα. Επειδή νιώθουμε μια κάποια μεγαλύτερη συμπάθεια προς τους δεύτερους είπαμε να τους τιμήσουμε, τρώγοντας στους καλύτερους ξυλόφουρνους της πόλης που δικαίως περηφανεύονται για την πίτσα τους. Κάναμε και μια λίστα πρόχειρη, να ξέρεις προς τα πού να κινηθείς σε αντίστοιχη περίπτωση.

Pizzaiolo

Ασπασίας 63, Χολαργός, τηλ.: 21 0654 8700



Στο Pizzaiolo θα βρεις μια ποικιλία από αυθεντικά ιταλικά πιάτα, μα πάνω από όλα παραδοσιακή pizza ψημένη στον ξυλόφουρνο και ζυμαρικά σε κλασσικές αλλά και πιο πρωτότυπες εκδοχές. Πρόκειται για έναν υπέροχο και πρωτότυπο χώρο στον Χολαργό που προσελκύει πιτσολάγνους όλων των ηλικιών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέραν των κυρίως πιάτων αλλά και των λαχταριστών επιδορπίων υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών για να συνοδεύσεις το φαγητό σου. Μην χάνεις χρόνο ωστόσο, όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις την Μamma Mia με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα, προβολόνε και πικάντικο σαλάμι, την Affumicata με καπνιστή μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, ψητή μελιτζάνα, μπέικον και καπνιστό τυρί και την Μortadella e pistiachi με μοτσαρέλα, provola, pesto pistacchio, mortadella και φιστίκι Αιγίνης. Οι πίτσες ξεκινούν από 10€.

Alio Pizzeria

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, τηλ.:21 0608 6304

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alio Pizzeria (@aliopizzeria)



Mε σύνθημα το «slice, slice baby» που όλους μας ενώνει το Alio Pizzeria φτιάχνει εξαιρετική ναπολιτάνικη πίτσα που κάθε μπουκιά της γαργαλά ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου. Από τις κλασικές περιπτώσεις πιτσαρίας να τρώει η μάνα και να παίρνει το τελευταίο κομμάτι από το παιδί της, εδώ διαλέγουμε τη Bolognese με σιγομαγειρεμένη σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά Bolognese, μοτσαρέλα fior di latte, μπέικον και κρέμα ρικότα και η Caesar με ψητό iceberg, μοτσαρέλα fior di late, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και Caesar dressing. Οι τιμές ξεκινούν από 9,5€.

Granello Pizza

Περικλέους 18, Σύνταγμα, τηλ: 2103226542

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Granello Pizza Italiana (@granellopizza)



Στο Granello ο ξυλόφουρνος βαράει υπερωρίες και πολύ καλά κάνει γιατί διαφορετικά δύσκολα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το πλήθος των πελατών που ανυπομονούν για ένα κομμάτι πίτσα. Η καρδούλα μας χτυπά χαρωπά κάθε φορά που παραγγέλνουμε Bianca με burrata, παρμεζάνα, σκόρδο, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι ή Piccante με σάλτσα ντομάτας San Marzano, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι, μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό. Οι τιμές τους από 8€.

Tre Sorelle

Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ.: 21 1407 2172

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ✮ Tre Sorelle ✮ (@tre_sorelle_pizza)



Αν ζεις ή κινείσαι κοντά στην Παγκρατάρα και ξυπνήσεις ένα πρωί με όρεξη να δοκιμάσεις την πίτσα των ονείρων σου, βάλε στο gps σου τη διεύθυνση του Tre Sorelle και τα υπόλοιπα θα πάρουν από μόνα τους τον δρόμο τους. Εδώ όλα τα λεφτά είναι η Greca με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, ελιές, κρεμμύδι πιπεριές, μους φέτας, γιαούρτι και μέντα και φυσικά η Diavola, με λουκάνικο τσορίθο και σαλάμι βετριτσίνα, η πρωτότυπη Μελιτζάνα με ρικότα, προσούτο, βασιλικό και μελιτζάνα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 9€.

Pizza Forest

Hρ. Πολυτεχνείου 75, Χαϊδάρι τηλ.:21 0581 1566


Στον πεζόδρομο της Ηρ. Πολυτεχνείου στο Δάσος Χαϊδαρίου σε παίρνουν κάθε τόσο οι μυρωδιές από τον ξυλόφουρνο της Forest που εδώ και χρόνια συνδυάζει παραδοσιακή γεύση και διαχρονική ποιότητα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει  η απόλαυση μεγιστοποιείται από τη φυσική δροσιά που χαρίζει ο καταπράσινος κήπος. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Μακεδονική με κατίκι δομοκού, τυρί μοτσαρέλα, μπέικον, φέτα, την θρυλική πίτσα με ανανά που προσκυνούν όλοι οι ασέβαστοι αλλά και την Al Pesto με σάλτσα ντομάτας, τυρί, φρέσκια ντομάτα, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα. Οι τιμές στις οικογενειακές πίτσες (34 εκατοστά) ξεκινούν από τα 8€.

Piadina Lumbro

Ομήρου 15, Ακαδημία, τηλ: 21 0364 6805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piadina Lumbro (@piadina_lumbro)



Ο Michele Dominici και ο Marco Zenaboni, είναι «μαέστροι» στην πίτσα, μιας και μιλάμε για τους μόνους στην Αθήνα που φτιάχνουν την αυθεντική ιταλική pizza Napoli με το μυστικό τους φυσικά να βρίσκεται στην ζύμη. Καλά τα διαπιστευτήριά τους αλλά ακόμη καλύτερες οι ξυλοφουρνιστές πίτσες τους που κάνουν το Piadina Lumbro έναν ναό για τους λάτρεις του είδους. Η vegeterian επιλογή της Bufalina με σάλτσα ντομάτα, βουβαλίσια mozzarella και φρέσκο βασιλικό, η Capriocciosa με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, φρέσκα μανιτάρια, μπέικον, prosciutto cotto και πράσινη πιπεριά και η Salsiccia Friarielli με mozzarella, τυρί provola, λουκάνικο salsiccia και μπρόκολο δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου.

Totonno Pizzeria

Καλογρέζας 1, Χαλάνδρι, τηλ.:21 5215 9588

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μίκα Τρως (@mika.tros)



Στο Totonno η πιτσοαπόλαυση πάει σε άλλο επίπεδο καθώς υπηρετεί την πετυχημένη ναπολιτάνικη συνταγή που συνδυάζει αγνά υλικά και ψήσιμο στους 450 βαθμούς στον ξυλόφουρνο. Εδώ όλα τα κόζια πάνε στη Parmense με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προσούτο crudo, ρόκα και flakes παρμεζάνας, στην καυτερή Piccante με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, τυρί scamorza, καυτερή πιπεριά, σαλάμι πικάντικο σπιανάτα και βασιλικό και στη Nduja Calabrese με σάλτσα ντομάτας, nduja calabrese, κρεμμύδι, ντοματίνια, μοτσαρέλα, λουκάνικο και βασιλικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v