Τα υγιεινά delivery που πρέπει να δοκιμάσεις

Ξέχνα την ταλαιπωρία του υγιεινού μαγειρέματος. Η μόδα στα υγιεινά delivery θέλει τις θερμίδες μετρημένες με ακρίβεια και τα γεύματα στην πόρτα σου.
Τα υγιεινά delivery που πρέπει να δοκιμάσεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν θες να χάσεις βάρος – το ξέρεις – πως πρέπει να μετράς τις θερμίδες σου. Αν έχεις ήδη μπει στη διαδικασία να το κάνεις, τότε επίσης ξέρεις πως αυτό απαιτεί χρόνο και προετοιμασία.

Αν ο χρόνος σου είναι ελάχιστος, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ζόρικη και το πιθανότερο είναι να καταλήξεις να τρως ο,τι να’ναι ή να φυτοζωείς σε καθημερινή βάση με σαλάτες και τοστάκια.

Μεταξύ μας, είναι πολύ πολύ δύσκολο να κάτσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο να ετοιμάσεις τα γεύματα όλης της εβδομάδας, πόσο μάλλον μεσοβδόμαδα όταν γυρνάς χώμα από τις δουλειές.

Και εδώ μπαίνουν στην εξίσωση τα υγιεινά delivery που κερδίζουν έδαφος στην «αγορά» του προς παράδοση φαγητού, προσφέροντας θερμιδικά ισορροπημένες και νόστιμες λύσεις. Αρκετά από αυτά μάλιστα παρέχουν τη δυνατότητα προετοιμασίας και αποστολής των γευμάτων εγκαίρως, έτσι ώστε να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να τα καταναλώσεις όποτε θες.

Η ομάδα των Fit Meals, για παράδειγμα σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τα πιάτα που θέλεις από το μενού στη σελίδα τους ή να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο/μηνιαίο πλάνο με βάση τις διατροφικές σου ανάγκες, υπολογίζοντας πόσες θερμίδες χρειάζεσαι για τους στόχους σου. 



Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου με γλυκοπατάτες (463 θερμίδες), ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με αρωματικό ρύζι (472 θερμίδες), άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα με πατάτες baby (417 θερμίδες), γαριδομακαρονάδα με μακαρόνια πρωτεΐνης (435 θερμίδες), μακαρόνια ολικής άλεσης με άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (511 θερμίδες), φρέσκο φιλέτο σολωμού με αρωματικό ρύζι και φρέσκο μπρόκολο (612 θερμίδες) και σαλάτα με φακές και κινόα (243 θερμίδες), είναι μερικά μόνο από τα υγιεινά πιάτα που θα βρεις εδώ, στα οποία μάλιστα αναγράφονται λεπτομερώς όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, λιπαρά, πρωτεΐνες). Σημείωσε πως η ομάδα προσφέρει και επιλογή «με το κιλό», σε περίπτωση που οι ανάγκες σου σε πρωτεΐνη ξεπερνούν τις προκαθορισμένες μερίδες.

Η ελάχιστη παραγγελία είναι τρία γεύματα, το κόστος αποστολής 2€, ενώ οι παραδόσεις γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη εντός Αττικής. Παραγγελία μπορείς να κάνεις μέχρι και την προηγούμενη ημέρα στις 9 το πρωί. Με παραγγελίες 50€ και άνω τα μεταφορικά είναι δωρεάν.



Αντίστοιχης λογικής, τα Vbody Meals ετοιμάζουν γεύματα όπως στήθος κοτόπουλου με ρύζι μπασμάτι και λαχανικά (517 θερμίδες), μοσχαρίσιο μπιφτέκι από στήθος και λάπα με πατάτες και λαχανικά (518 θερμίδες), μπιφτέκι γαλοπούλας με ρύζι και λαχανικά (567 θερμίδες), στήθος κοτόπουλο με πένες ολικής άλεσης (1062 θερμίδες) και γαρίδες με μπασμάτι και μπρόκολο στον ατμό (353 θερμίδες).



Η ελάχιστη παραγγελία είναι τέσσερα γεύματα, με έξοδα αποστολής 2,5€ ανά παραγγελία. Αποστολές γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέµπτη και ώρες 9.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00, εντός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στην Αργυρούπολη, το Healthy Kitchen P. Thanos ετοιμάζει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή λαχταριστές γεύσεις προσεγμένες στη… θερμίδα, οι οποίες μάλιστα μπορούν να προσαρμοστούν στις μακροθρεπτικές ανάγκες σου κατόπιν συνεννόησης (π.χ. να προστεθούν ή να αφαιρεθούν υδατάνθρακες, να αυξηθεί η πρωτεΐνη κτλ.).

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthy kitchen P. Thanos (@p.thanos_food) στις

Ενδεικτικά, από εδώ θα παραγγείλεις σαλάτες με βάση kale, σπανάκι baby, σέσκουλο και λόλα, όπως για παράδειγμα αυτή με τις γαρίδες ατμού, κινόα και ανανά ή φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, ντοματίνια, αγγούρι και τυρί κότατζ. Στα κυρίως θα βρεις πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα  όπως burger γαλοπούλας σε πολύσπορο ψωμί με αυγό, ντομάτα και σως γιαουρτιού (380 θερμίδες), φιλέτο κοτόπουλο σε κρούστα φυστικοβούτυρου με άρωμα λάιμ και ελαφριά πατατοσαλάτα (400 θερμίδες), μαύρο χοίρο αργοψημένο σε αραβική πίτα με ελαφριά σαλάτα coleslaw και σάλτσα BBQ (380 θερμίδες), μπιφτέκια από άπαχο κιμά μοσχάρι με πουρέ γλυκοπατάτας (490 θερμίδες) και άλλα τέτοια ωραία. Κάθε μέρα προσφέρουν επίσης και 1-2 vegan επιλογές.

Ετοιμάζουν επίσης δική τους γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, μπάρες γιαουρτιού με αποξηραμένα φρούτα, μάφιν μπανάνας και σοκολάτας με αλεύρι αμυγδάλου, μπισκοτάκια πρωτεΐνης και bana bread πλούσιο σε πρωτεΐνη (14 γρ.) με βρώμη, καρύδια και σπόρους chia.

Τα πιάτα κοστίζουν από 7,5€ μέχρι 9€ και αλλάζουν κάθε εβδομάδα ανάλογα τα κέφια του σεφ, το εβδομαδιαίο πακέτο για ένα γεύμα την ημέρα κοστίζει 40€ και περιλαμβάνει 5 γεύματα, ενώ παρέχεται και μηνιαίο πλάνο κατόπιν συνεννόησης. Οι περιοχές που καλύπτουν είναι Νότια Προάστια (Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Άλιμο, Ελληνικό, Βούλα, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος) αλλά και κέντρο αρκεί να τους ενημερώσεις εγκαίρως, ενώ η κουζίνα τους λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9.00 με 17.00.

Τέλος, το Coozein συνεργάζεται με διατροφολόγους και επαγγελματίες σεφ και φτιάχνει ένα υγιεινό εβδομαδιαίο μενού από Δευτέρα έως Παρασκευή. Παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξεις γεύματα για κάθε μέρα της εβδομάδας διαλέγοντας ώρα και ημέρα παράδοσης που σε εξυπηρετεί καλύτερα και σου ετοιμάζει το... ταπεράκι της επόμενης μέρας. 



Τα γεύματα έρχονται κρύα για να είναι φρέσκα την ώρα που χρειάζεται, και περιλαμβάνουν επιλογές όπως πέννες ολικής με σάλτσα μπρόκολου και μανιτάρια (607 θερμίδες), κοκκινιστό μοσχάρι με γραβιέρα και πιλάφι με καρότο και καλαμπόκι (612 θερμίδες), ρεβίθια λεμονάτα (653 θερμίδες), φιλέτο κοτόπουλο με ανάμεικτο ρύζι (513 θερμίδες), λαβράκι με μπρόκολο και παντζάρια (533 θερμίδες) και πολλές ακόμα επιλογές που αλλάζουν κάθε μέρα. Τα κυρίως κυμαίνονται στα 4€ με 12€, ενώ οι διανομές γίνονται καθημερινά σε περιοχές της Αττικής (δες εδώ ποιες),  με κόστος 1,8€ για παραγγελίες κάτω των 16€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v