Το Μεταξουργείο είναι για να τρως μεζέδες

Καφενέδες, μεζεδοπωλεία και νοσταλγικά ταβερνάκια βγάζουν πιάτα με μεζέδες, παίζουν μουσικές και κάνουν την ζωή σου όμορφη στο χύμα μα πάντα ενδιαφέρον Μεταξουργείο.
Το Μεταξουργείο είναι για να τρως μεζέδες

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν είσαι παιδί του κέντρου ξέρεις πως στο Μεταξουργείο θα φας καλούς μεζέδες σε ακόμα καλύτερες τιμές. Ξέρεις πως θα πιείς φτηνά και θα περάσεις όμορφα.

Και αν δεν ξέρεις ή αν δεν είσαι παιδί του κέντρου, πάρε στην επόμενη έξοδο για φαγητό το μετρό και αφέσου στα χέρια μας για να σε καθοδηγήσουμε στα πιο καλά μεζεδοπωλεία του.

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 21 0342 0293

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piroliki (@piroliki_restaurant)



Ο ταπεινός εσωτερικός του χώρος μπορεί να μη προδιαθέτει για αυτό που θα ακολουθήσει, όμως εδώ θα φας μερικούς από τους νοστιμότερους μεζέδες της Αθήνας σε πολύ καλές τιμές δεδομένης της ποιότητας. Μπιφτέκι προβατίνας, σκιουφιχτά ζυμαρικά, σφακιανή πίτα με μέλι και σουσάμ, απάκι κοτόπουλο με πορτοκάλι, φορμαέλα με ταρτάρ ντομάτας, χταπόδι σχάρας με κρέμα γλυκοπατάτας και λουκάνικο αγριογούρουνου είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα σε κάνουν να δώσεις συγχαρητήρια στον μάγειρα. Μαζί με ουζάκι ή κρασί και άφθονους… ρεμπέτικους σκοπούς, υπολόγισε να δώσεις περί τα 12-15€ το άτομο.

Ο Τυπογράφος
Κοδράτου 18 & Κεραμέων 14, τηλ: 2130993067

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Meze Artizanal (@o_typografos)



Στο παλιό τυπογραφείο της οικογένειας Ευταξία, ο γιος Αντρέας έφτιαξε ένα μερακλίδικο μεζεδοπωλείο, με υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό και νόστιμη κουζίνα. Με φόντο το επιβλητικό γκραφίτι του τυπογράφου, θα δοκιμάσεις ριζότο με τριλογία μανιταριών αρωματισμένο με μαύρη τρούφα, μπριζολάκια λαιμού, ντολμαδάκια χειροποίητα με συνταγή της γιαγιάς Μαριάννας, χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με αφράτο πιτάκι, ντοματοκεφτέδες, σαγανάκι με 4 τυριά και ζυμαρικά με απάκι και ντοματίνια. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο φέρνει μουσικούς για λαϊκές και τζαζ βραδιές. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα στα 12-15€/ άτομο, με κρασί.

Αστάρι
Μαραθώνος 28, τηλ: 2105220131



Κλασικό και αγαπημένο καφενείο/στέκι στην περιοχή, το Αστάρι «βάφει» με τίμια μεζεδάκια και φτηνούς καφέδες το όνομά του. Αποπνέει ρετρό αέρα, διαθέτει άκρως φιλικό κλίμα που οφείλεται κυρίως στους συμπαθέστατους ιδιοκτήτες, και σερβίρει σπιτικές σπεσιαλιτέ και μεζέδες ανάλογα με τα κέφια του μάγειρα. Ο χρόνος περνάει αργά εδώ, από το μεσημεράκι μέχρι το βράδυ, ενώ από το τραπέζι περνούν φτηνά αλκοόλια για να συνοδεύσεις διάφορα πιατάκια όπως απάκι, ντάκο, σαλάτα με βλήτα, ντόπια τυράκια, φάβα με κρεμμυδάκι, κεμπάπ με πιτούλες, χοιρινή τηγανιά κ.α. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο με πιοτί.

Μπαχανέζος
Μεγάλου Αλεξάνδρου 109-111, τηλ: 21 6900 7056



Σε ένα πεζοδρόμιο που ούτε το παίρνει το μάτι σου, σε τραπεζάκια έξω, με καλή καρδιά και περίσσιο μεράκι ο Μπαχανέζος ετοιμάζει καθημερινά απλούς μα νοστιμότατους μεζέδες. Όλο και κάποια ρεμπέτικη κομπανία θα πετύχεις εδώ, ενώ απολαμβάνεις τα μεζεδάκια σου όπως παστουρμαδόπιτα σχάρας, μαστέλο Χίου ψητό στη σχάρα που σερβίρεται με χειροποίητο γλυκό λεμόνι, θράψαλο ξιδάτο, τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές, χοιρινό φιλετάκι σχάρας, χοιρινό κρασάτο, γαύρο μαρινάτο, καπνιστή ρέγκα, μαριναρισμένο παϊδάκι κοτόπουλο με πέστο μαϊντανού, και μπιφτέκια με πιτούλες. Για ένα πλήρες μεζεδογεύμα, με κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Το Λαΐνι
Αρτεμισίου 40, Κεραμεικός, τηλ: 21 1402 1485



Ψήνεσαι για ένα σύντομο ταξιδάκι στην Κρήτη μέσα από γεύσεις και μελωδίες; Αν ναι τότε το Λαΐνι αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει ιδανικά με την αυθεντική του φιλοξενία και το νοστιμότατο μενού…δάκι του. Σε ατμόσφαιρα που θυμίζει καφενείο χωριού θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων, χειροποίητα σιουφικτά, κουνέλι τσιγαριαστό, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, αυγά με στάκα, σύγκλινο με ομελέτα, πιπεριές ξιδάτες, πατατοσαλάτα, μαυρομάτικα με βαλσάμικη κρέμα, καπνιστά μπριζολάκια σφακιανή πίτα με μέλι, λουκάνικο ξυδάτο και απάκι κοτόπουλο, τα οποία καταναλώνονται ευκολότατα συνοδεία δικής τους ρακής. Ο λογαριασμός στα 10-12€/ άτομο, για τσιμπολόγημα.

Μυκηνών Γωνία
Μεγάλου Αλεξάνδρου 97 και Μυκηνών, τηλ.: 210 3422377



Βγάζει τα τραπεζάκια της σε μια όμορφη μίνι πλατειούλα και αποτελεί μια νοστιμότατη, παρεΐστικη γωνιά για να δοκιμάσεις τίμια μεζεδάκια τόσο στον εξωτερικό, όσο και στον καλυμμένο χώρο της. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν η Πίτα Καισαρείας με παστουρμά και κασέρι, το κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, η τηγανιά με μπουτάκια κοτόπουλου, ντοματίνια και πιπεριές, η τυροκαυτερή, το κοντοσούβλι κοτόπουλο με πατατούλες, τα καλαμαράκια και η τηγανιτή φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

Μεταξού
Πιερίας και Πυθοδώρου 10, τηλ: 210 5229290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by μεταξού (@metaxouathens)



Εκεί που το Μεταξουργείο συναντά τον Κολωνό, η Μεταξού ζει και ανασαίνει έναν αιώνα και βάλε, απλώνει τραπέζια στη σάλα και την αυλή ενός παλιού σπιτιού και φτιάχνει σούπερ ατμόσφαιρα για να απολαύσεις ωραιότατα μεζεδάκια. Στον κατάλογο θα βρεις αυθεντικές γεύσεις όπως όπως κεφτεδάκια, παστουρμαδόπιτες, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικα και κεμπάπ γιαουρτλού, αλλά και κάποια μαγειρευτά. Συνοδεύεις με κρασί, ακούς ωραίες μουσικές από τις κομπανίες που έρχονται εδώ τα Σάββατα, και υπολογίζεις περί τα 15-18€ το άτομο.

Κορόβα
Κεραμεικού 93-95, τηλ: 21 3030 1210

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κορόβα (@athenskorova)



Σε πιο μοντέρνο κλίμα από τα προαναφερθέντα, στο 93 της Κεραμεικού, η πανέμορφη Κορόβα σερβίρει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μεζεδάκια της περιοχής. Κάποια με έμπνευση από τη Ρωσία, όπως τα πελμένι, που είναι ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και περιχυμένα με σως από γιαούρτι και ντομάτα, και άλλα όχι, όπως ο καβουρμάς με baby πατατούλες, το λουκάνικο Δράμας με φάβα, τα μπιφτέκια κόκκινης φακής και καρότου, το βελουδένιο χούμους και η πεντανόστιμη φακοσαλάτα. Συνοδεία ωραίας ρακής ή κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, για τσιμπολόγημα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v